Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

Deci pe 21 luna asta se vor distribui noi masini Duster + Logan pt cei de la rurala. Asteptam cu interes sa aflam daca macar au A/C si servo! Si poate cei de sus au optat si pt navigatia inclusa care oricum e la un pret minuscul ...

La frontiera au venit logan-uri si duster. Au AC si sunt neinscriptionate. Dar nu conteaza ca nu sunt inscriptionate, oricum f. rar ne folosim de semnalele luminoase iar masinile stau prin boscheti.

Edited by mihu

Daca era 1 aprilie mai credeam :)) Fara suparare ;))

Daca ai mai citi din cand in cand notele si dispozitiile pe Intrapol n-ai mai posta doar de dragul de a face misto ... fara suparare ;)

Din punctul meu de vedere pot sa dea si Lamborghini,ca tot degeaba,problema este carburantul.Posibil sa fie asa de putin ca sa fie economisiti banii pentru revizii!!!!!

Si carburantul dar si faptul ca, cel putin la noi, nu prea are cine sa conduca autospecialele. La testarea anuala marea majoritate a colegilor au picat intentionat. Se pare ca este mult mai bine sa stai in dreapta sau sa patrulezi pe jos, mai ales cand pe un schimb sunt doar doua auto folosite.

Totusi sper ca se vor aduce autoturisme noi, dar poate nu vor mai cumpara Dacia Duster 4x4, cu motor pe benzina de 1.600 cmc.

La noi, la colegii de la frontiera, le-au adus un Logan, cu motorizare de 0,9 litri si vor, spun ei, sa le aduca si Dustere!

• Member

@Nightwolf

Chiar daca as vrea sa citesc acele note si dispozitii de pe maretul Intrapol, NU POT! Sunt sectii in tara asta, unde este o anomalie sa ai acces la Intrapol, la conturi de verificari persoane si multe altele ;) Si culmea... Chiar am nevoie de acces la ele... Nu sunt unul dintre cei care "plimba bastonul" ;) Dar asta e alta poveste :) Nu am vrut sa fiu rautacios si nici nu am vrut sa iau la misto pe nimeni... Dar pana nu vad masina noua in sectie, eu nu cred. 

Deci pe 21 luna asta se vor distribui noi masini Duster + Logan pt cei de la rurala. Asteptam cu interes sa aflam daca macar au A/C si servo! Si poate cei de sus au optat si pt navigatia inclusa care oricum e la un pret minuscul ...

Eu deja am vazut un Duster astazi, undeva intre Brad si Simeria (HD), inscriptionat si pus la treaba.

Edited by Eduard

sper sa ajunga la nivelul de sectii...si chiar posturi....sa nu se opreasca pe la vreun sef ca masina de serviciu...

• Moderator

A mai fost un lot de Dustere, ce era dedicat celor de la investigaţii criminale, dar "mulţumită" descentralizării "şăful dă inspectorat" şi-a oprit-o pentru el, cel puţin la noi aşa am văzut că s-a întâmplat. Iar pe cei de la judiciar i-a pricopsit cu un hârb obosit Nissan Terrano ce a fost scos din uz de cei de la frontieră şi prin nu ştiu ce redistribuiri a ajuns la IPJ. Iar acum "şăfu" are la dispoziţie două maşini, un passat v6 benzinar şi dusterul ... că doar îi sunt necesare amândouă, în funcţie de anotimp.

Asa este si la noi: Duster-ul, primit in 2012, este folosit de catre conducerea ipj-ului. Mai folosesc un Passat 4motion (4x4), cu motor V6, pe benzina, si un Jeep Grand Cherokee 4x4 Diesel. Trei sefi, trei masini, dar doar doi soferi! Cu cota de carburant doar pe hartie!

Iar pentru marea majoritate, Logan-urile model 2006, versiunea de baza, fiecare cu o cota de 100 litri/luna.

Edited by Sache

Autovehicule distribuite către unități teritoriale ale IGPR

Astăzi, 21 iunie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R., în calitate de beneficiar al proiectului „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic”, au fost distribuite, către unităţile teritoriale, 69 de autovehicule, achiziţionate în cadrul proiectului.

58 de autospeciale de patrulare Dacia Logan Laureate 1,2, 16V, 75 Cp, 10 autovehicule de teren Dacia Duster Laureate 1,6, 16V, 105 Cp, 4x4 şi un microbuz Renault Trafic Grand Passenger Expression 2,0, DCI, 115 Cp, au fost distribuite beneficiarilor.

Autospecialele de patrulare au fost repartizate astfel:

Arad (1), Argeş (2), Bacău (2), Bihor (2), Bistriţa Năsăud (1), Botoşani (1), Braşov (2), Brăila (2), Buzău (2), Călăraşi (3), Cluj (1), Constanţa (2), Dâmboviţa (3), Dolj (2), Galaţi (2), Giurgiu (1), Gorj (1), Harghita (1), Ialomiţa (2), Iaşi (2), Ilfov (3), Maramureş (1), Mehedinţi (1), Mureş (2), Neamţ (1), Olt (1), Prahova (2), Satu Mare (1), Sălaş (1), Suceava (1), Teleorman (2), Timiş (2), Vaslui (2), Vâlcea (1), Vrancea (1) şi I.G.P.R. – Direcţia de Ordine Publică (1).

Autovehiculele de teren au fost distribuite către:

Alba (1), Braşov (1), Caraş - Severin (1), Covasna (1), Sibiu (1), Suceava (1), Tulcea - pentru Serviciul Poliţiei “Delta Dunării” (1), Vâlcea (1), Vrancea (1), Alba (1), Alba (1) şi I.G.P.R. – Direcţia de Ordine Publică (1), iar microbuzul va fi utilizat de I.G.P.R. – Direcţia de Ordine Publică.

Conform contractului de furnizare, preţurile de achiziţie pentru cele 3 categorii de mijloace de transport, exprimate în lei, fără T.V.A. per bucată, sunt: 53.147,73 lei pentru un autoturism Dacia Duster, 39.681,62 lei pentru o autospecială Dacia Logan, respectiv 90.854,32 lei pentru microbuzul Renault Trafic.

Autovehiculele de teren şi microbuzul au dotări standard, iar autospecialele de patrulare sunt inscripţionate cu însemnele specifice, au montate echipamente de avertizare optico-acustică şi au în dotare şi anvelope de iarnă.

Autovehiculele au fost achiziţionate în urma licitaţiei deschise, contractul de furnizare fiind semnat la data de 24.05.2013.

Informaţii de background:

Pe parcursul a doi ani, Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Ordine Publică, în parteneriat cu Universitatea din Geneva – Institutul Postuniversitar de Relaţii Internaţionale şi Studii pentru Dezvoltare şi Academia de Poliţie din Savatan implementează proiectul ,,Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic.”

Proiectul are ca obiective prevenirea infracţionalităţii şi victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar.

Activităţile derulate de poliţie în mediul rural au ca premise transparenţa, contactul direct cu oamenii, comunicarea activă şi iniţierea de parteneriate pentru identificarea de soluţii viabile la problemele comunităţilor locale.

Partenerii elveţieni sunt cei care, pe baza experienţei pozitive pe care o au în domeniu, asigură expertiza necesară derulării proiectului. Astfel, vor fi realizate studii referitoare la relaţia dintre poliţie şi comunitate în mediul rural, precum şi asupra bunelor practici referitoare la poliţia de proximitate şi grupurile minoritare la nivel european.

De asemenea, vor avea loc sesiuni de formare pentru poliţişti români cu instructori elveţieni în domeniile managementul schimbării, diagnosticarea securităţii locale şi metodologii de planificare a securităţii locale.

Poliţişti români vor parcurge cursuri în domeniul culturii şi limbii romani pentru corecta înţelegere a culturii şi tradiţiilor comunităţilor de romi din mediul rural.

Totodată, se va înfiinţa un Centru de Cultură şi Limba Romani în cadrul Centrului de Formare Profesională a Poliţiştilor “Nicolae Golescu” Slatina.

Pe parcursul proiectului vor avea loc cursuri de formare de formatori pentru instructori de poliţie de proximitate în domeniile: mediere, soluţionare a conflictelor, drepturile omului şi probleme de gen, iar 2.500 poliţişti din mediul rural vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul poliţiei de proximitate.

Pentru discutarea problemelor privind ordinea publică în mediul rural se vor organiza forumuri locale cu o participare cât mai reprezentativă. De asemenea, pentru sporirea siguranţei publice a locuitorilor din mediul rural, în parteneriat cu autorităţile publice locale, se vor întocmi planuri şi diagnoze de securitate locale.

Proiectul ,,Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de romi şi alte comunităţi defavorizate socio-economic” va contribui la creşterea calităţii serviciului public al poliţiei în zonele rurale, creşterea gradului de cooperare între poliţie şi cetăţeni şi la crearea unui climat de respectare a drepturilor omului, tradiţiilor şi culturii minorităţilor naţionale.

Bugetul proiectului este de 2.317.647 CHF, din care 347.646 CHF contribuţie naţională.

Istoric

În anul 2003, a fost încheiat la Berna un acord între Guvernul României şi cel al Elveţiei, cu scopul de a implementa conceptul de poliţie de proximitate. Proiectul a fost iniţial unul pilot, implementat în anul 2000 în mediul urban din două judeţe şi, datorită succesului înregistrat, a fost introdus progresiv în mediul urban, la nivelul întregii ţări.

În prezent, există poliţişti de proximitate în toate localităţile din mediul urban.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Intradevar, astazi m-am intalnit pe Valea Prahovei cu vreo 6-7 Loganuri noi. Mergeau colegii cu ele in teritoriu. Sa le stapaneasca sanatosi si fara evenimente!

• Upvote 1
  • Member

Un mare + pentru ca sunt varianta Laureate, cu dotari de bun simt(AC, proiectoare de ceata, ABS,ESP, inchidere centralizata),Servodirectie :)) .

Un - pentru motorizarile alese

Autospecialele sunt luate la preturi destul de corecte, Duster-ul fiind cam la pretul de catalog iar pt Logan s-au adaugat vreo 2000 de Euro, probabil pentru modificari si stickere.

cateva poze

mai multe imagini sunt disponibile aici:  http://www.politiaromana.ro/prima_pagina/..%5Cstiri%5Cimages%5Cstiri%5C15336%5CLogan%20pt%20judete.rar

sau daca nu merge aici: http://www.politiaromana.ro/prima_pagina/index.aspx

in josul paginii la foto eveniment

sunt frumusele masinile,dar care e treaba cu romii, s-au dus doar in localitati cu romi? sau au fost fonduri pentru romi, ca nu prea m-am prins

post-6508-0-01269800-1371849267_thumb.jp

post-6508-0-85561900-1371849275_thumb.jp

post-6508-0-28078000-1371849283_thumb.jp

post-6508-0-03570100-1371849291_thumb.jp

Edited by rahor2012
  • Upvote 3

@Nightwolf

[...] Nu am vrut sa fiu rautacios si nici nu am vrut sa iau la misto pe nimeni... Dar pana nu vad masina noua in sectie, eu nu cred. 

E o problema ff mare atunci cand un coleg pe o sectiune publica si nu la "bursa zvonurilor" posteaza cu date exacte un lucru si tu il contrazici. O simpla cautare pe Google dupa postarea mea ti-ar fi intors vreo 4-5 link-uri cu programul dat de catre SIRP -- IGPR cu privire la distribuirea autospecialelor. Nu te supara pe mine, dar neincrederea asta, mai ales intre noi, ne aduce numa` buline rosii. Zi la ce sectie esti in Buc, poate pot sa vorbesc cu colegii de la SCI sa va rezolve problemele cu reteaua...

Ce ne mai bucuram pentru niste Loganuri. Praf in ochi sa ne mai inchida gura. Infractorii circula cu masini puternice care abia le ajungi din urma cu ciurucurile astea.

• Moderator

Chiar crezi tu că au luat aceste loganuri de gura cuiva sau pentru a o închide cuiva!? Să fim serioşi! Prin acel program au profitat de ocazia unei finanţări avantajoase pentru instituţie şi uite aşa s-a ajuns aici. Nu vă înţeleg când vă văd atât de negativişti şi revoltaţi chiar şi când se întâmplă ceva benefic! Pe bune! Probabil că era mai bine să nu le fi luat deloc?

Puţine sau multe, nasoale sau nu, tot e bine că se mai mişcă ceva. Încercaţi să priviţi şi partea bună a lucrurilor.

Eu mă bucur pentru acei colegi ai mei, care nu se vor mai chinui să meargă cu un logan vechi fără servo sau AC ori care erau chiar mai vitregiţi în privinţa dotărilor şi au fost pricopsiţi cu câte o bicicletă din aia penibilă. Sper ca aceste maşini să ajungă la colegii de posturi, pentru că ei sunt cei mai oropsiţi din această instituţie.

• Upvote 3