Jump to content
POLITISTI.ro

Catalin

Recommended Posts

• Member

Si ipj-ul nostru a primit cateva modele Logan facelift si toate au motorizare 1,2 16 valve, benzina, de 75 CP. Foarte puternice! :)

Bine ca nu le-au pus si pe GPL:))

Daca ai mers cu vreuna, ca si feeling/acceleratie sunt peste 1.4 MPI?

Afirmatia "Foarte puternice!" a fost facuta de mine in mod ironic.

Exista diferente intre 1,2 si 1,4. Cel de 1,2 se simte o idee mai potent fata de 1.4, dar trebuie tinut in ture pentru a beneficia din plin de toata puterea sa, cuplul maxim de 107 Nm se atinge la 4.250 de rotatii/minut. Chiar daca pe hartie motorul de 1.390 cc are performante mai bune fata de cel de 1.149 cc, in realitate lucrurile stau un pic invers. Cel de 1.4 este mai lenes, chiar daca schimbarea treptelor se face intr-o plaja de turatii ridicata acesta se plafoneaza, se simte lipsa celor doua supape/cilindru in plus. Cel de 1,4 are doua supape/cilindru, iar cel de 1,2 are patru supape/cilindru.

Cel de 1,2 este mai bun in comparatie cu cel de 1,4, dar atentie, nu este indicat a fi folosit cu aerul conditionat pentru ca atunci puterea motorului scade simtitor, e ca si cum ai incerca sa te deplasezi avand atasat o parasuta deschisa. La fel si cand este echipat cu instalatie cu GPL. Degeaba cei de la Dacia au afirmat ca motorul de 1,2 inlocuieste in gama motoarele de 1,4 si 1,6, pentru ca cel de 1,2 este un pic cam "departe" fata de cel de 1,6 litri. 

Consumul de carburant este mai mic, teoretic si practic, la cel de 1,2 fata de cel de 1,4.

Dupa parerea mea motorizarea de 1,2 nu este o motorizare demna de o masina de politie, fie ea si neinscriptionata. Aceeasi parere o am si despre motoarele de 1,4 si 1,6, ce echipeaza Logan-urile noastre model 2006, pe care le-am folosit din plin. Mult mai indicata ar fi fost motorizarea 1,5 dci, de 75 CP sau de 90 CP, ambele foarte economice si puternice in acelasi timp, in comparatie chiar si cu motorizari ale marcilor straine.

Cocluzionand, motorul de 1,2 este indicat pentru cei de varsta a treia, care se deplaseaza cu viteza redusa (mult sub limita maxima legala) si nu suporta AC, pentru cei care cheltuielile cu intretinerea autoturismului sunt pe primul loc cand isi cumpara o masina - pret de achizitie mai mic, impozit mic, tarif de asigurare redus, consum redus de combustibil, revizii mai ieftine.

Totusi ar mai fi un lucru de spus - la orice motor conteaza foarte mult cum a fost condus, "educat", de la primii sai kilometrii. Avem cateva Dacii Logan, cu motorizare de 1,4 litri care sunt mult mai agile, motorul trage mai bine, fata de alte modele tot de 1,4, desi niciun motor nu a beneficiat de interventii de nicio natura. La fel si in cazul celorlalte motorizari de pe Logan-urile pe care le folosim. Managementul electronic al motorului se adapteaza dupa stilul de condus.

• Moderator

Se pare ca cei de la Achizitii au greata fata de motoarele pe motorina. Am auzit o discutie zilele trecute intre niste factori de decizie din MAI care suna de genul "facem mai greu rost de motorina, decat de benzina". Habar nu am ce vroiau sa zica, poate ne lamureste vreun coleg.

Poate pentru ca vestitele MCV-uri, incep sa cada; la mine in judet la 2 din ele, s-au dus injectoarele (in luna aprilie 2013, la interval de aprox. o saptamana una de cealalta) si bani pentru remediere nu sunt inca!

La cele pe benzina e mai ieftina intretinerea si sunt mai simple; cica un injector diesel pentru Logan ajunge la 1800 lei!

• Member

800 lei nou si maxim 60000km. Daca se evita alimentarile "la galeata sau bidon" de la nea' cutare tin si mai mult.

• Active member

Majoritatii Loganurilor Diesel le pica injectoarele cand ating aproximativ 110.000 km.... Toti se plang. De ce n-ar face-o si MCV-urile, ca tot diesel sunt...

• Member

Asta nu e adevarat, am un vecin cu un logan diesel, 1.5 cu 350000 km si nu s-au stricat.

Se pare ca e o problema la unele loturi, si problema vine de la pompa de motorina, care face pilitura si infunda injectoarele.

Ce credeti ca la 1.4 nu s-a stricat nimic? Avem o groaza de cazuri cu distributie rupta, pompa de apa blocata si fiert garnitura de chiuloasa, clapeta de acceleratie, etc...

• Upvote 1

• Member

Avand in vedere ca marca de auto va ramane Dacia pt inca mult timp, macar daca n-ar alege versiunile cele mai "chele" si motoarele entry-level.

Eu nu as merge pe DCI-uri, as opta pt noua generatie de benizinare, in speta 0.9 TCE de 90 CP, care ofera cuplu maxim de la cam 1700 pana la 4000 de ture sau, de ce nu, 1.2 TCE-ul de 115 CP care exista in prezent pe Dacia Lodgy si despre care se aude ca va exista si pe logan in urmatoarele luni.

Consumul se apropie de Diesel, taxe si RCA foarte mici, putere mai mult decat decenta, cost de achizitie mai mic decat DCI-ul, parerea mea e ca ar satisface fara probleme necesitatile noastre.

• Upvote 1

Asa este bozo, in filtrul de motorina s-a gasit pilitura, cauza fiind pompa de motorina...ce ma ”incanta” e ca un inspectorat nu are banii sa repare cele doua autovehicule!

@RPG, te contrazic, pe autostrăzi și drumuri naționale dacia e pistol cu apa. Sa alergi tu după un BMW cu așa ceva. Sau dacă totuși te încumeti, doamne ferește.

• Upvote 2

• Active member

Normal ca "la drum" nu ai ce sa faci...Nu numai dupa BMW, nici dupa multe alte marci. Loganul e bunicel in mediul rural, unde drumurile sunt praf, are garda la sol inalta si am observat ca rezista cat de cat la tavaleala. Mai conteaza si cum a grija de ea, mai ales la post unde "cu ce ai, cu aia defilezi".

Cred ca ar trebui ca masinile din dotare sa fie repartizate in functie de destinatie. Adica, motoare puternice la politia uatostrazi, o diversitate foarte mare de auto la D.O.S. si alte structuri asemanatoare (oricum deja au), la siguranta publica si patrulare cred ca dubele sunt cel mai potrivite, la rutiera motoare sa consume relativ decent insa sa aiba si performante cat de cat.... ceva de genul. La noi nu s-a gandit, dupa ce ca nu au dat destule auto, nici alea nu sunt gandite. Dehh, Romania ! 

• Upvote 2

• Member

@Rusty

Am specificat inca de la inceput ca din pacate cei din conducere nu vor schimba in veci marca de autoturisme (daca ar fi dupa mine as sustine pt pol rutiera BMW 330xd, cum de altfel sunt cateva exemplare), asa ca discutam strict gama de motoare Dacia si de ce un 1.2 TCE (115CP) e peste un DCI.

Ford B-MAX pentru Politia Rutiera din Iasi

ATI Motors, dealerul Ford Iasi se alatura campaniei rutiere “Alege Viata”, dealerul a oferit Politiei Rutiere din Iasi un automobil Ford B-Max fabricat la noi in tara, la uzina Ford de la Craiova, pentru activitatile destinate cresterii gradului de siguranta rutiera pe raza judetului Iasi.

395714_496789767036992_1788500378_n.jpg946376_496790017036967_691243420_n.jpg428763_496789763703659_255756348_n.jpg

Pentru mai multe detalii AICI

Edited by Eduard
  • Upvote 3

Stateam si ma gandeam astazi cat de greu le este politistilor din Romania cu actualele Dacii din dotare. Stim cu totii ca sunt o multime de vitezomani care conduc BMW-uri si Mercedes-uri pe strazile din tara, si stim si cu ce viteze...

Ma gandeam daca s-ar putea sa avem si noi in viitorul apropiat niste masini mai bune. Ca doar 50.000 de euro am putut da pentru a echipa o Dacie Logan, nu? ( /sarcasm ).

Uitati-va la acest reportaj da la PRO TV :

http://stirileprotv.ro/stiri/ilikeit/ilikeit-masinile-politistilor-americani-dotate-ca-in-filmele-s-f-si-romanii-ar-putea-teoretic.html

Voi ce parere aveti?

• Downvote 6

50000€ ? Frumoasa suma, ma intreb cum se justifica. 30000€ costa o Skoda Superb 4x4 170CP cu transmisie manuala. Cu restul de 20000€ cred ca se poate dota fara probleme cu tot ce e necesar, inclusiv sa-i puna parchet :)

• Upvote 1
  • Downvote 6

• Moderator

Nici măcar nu v-aţi obosit să cititţi acest topic. Dacă reuşiţi să faceţi treaba asta veţi observa că a fost deja postat articolul despre maşinile americanilor şi vă veţi convinge singuri că afirmaţiile ăstea cu 50 - 70 mii de euro/maşină sunt doar minciuni din presă.

• Moderator

În plus, doar nu poliţiştii stabilesc sau aleg astfel de preţuri de achiziţie. Sunt nişte şemekeri aleşi de contribuabil prin vot, care în cârdăşie cu nişte privaţi de la firmele ce produc plus valoare şi care ne învaţă cum stă treaba cu eficienţa şi capitalismul, devalizează bugetul statului prin licitaţii trucate, iar noi poliţiştii doar trebuie să lucrăm cu nişte maşini sau echipamente supraevaluate la preţuri astonomice, care în caz de vreo problemă îţi mai pot fi şi imputate.

• Upvote 1

sunt curios oare ce s-ar fi intamplat daca intreprinderea populara Ford ar fi gasit de interes sa isi rupa de la poarta fabricii cateva masini pe care sa le ofere spre testare / evaluare la diverse directii si servicii, si nu un dealer... 

Edited by Kayne

Circulă un clip pe internet cu autospeciale ale Poliției Române care mi-a plăcut foarte mult. M-am gândit că poate vreți să îl vedeți și voi. 

• Upvote 1