Jump to content
POLITISTI.ro

Evaziune fiscală cu produse petroliere


NewsBot

Recommended Posts

Evaziune fiscală cu produse petroliere

Administratorul unei societăţi comerciale este suspectat de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime că a evidenţiat în documentele legale ale firmei operaţiuni fictive aferente tranzacţiilor cu produse petroliere; 11 rezervoare de combustibil încărcate cu aproximativ 19.000 m.c. de motorină şi păcură au fost indisponibilizate de poliţişti.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R. efectuează cercetări cu privire la o societate comercială din municipiul Constanţa, precum şi a administratorului acesteia, cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

În cauză s-a reţinut faptul că, la sfârşitul lunii iulie a.c., administratorul societăţii a evidenţiat în documentele legale ale firmei operaţiuni fictive aferente tranzacţiilor cu produse petroliere, utilizând un permis de încărcare a 25.000 de tone de combustibil la o navă aflată în Portul Constanţa, document completat în fals, în numele unei alte societăţi comerciale din Constanţa, întrucât societatea pe care o administra nu era firmă de agenturare a navei respective.

Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 1 august a.c., sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare, respectiv două pe raza municipiului Constanţa şi una pe raza municipiului Bucureşti, la sediul social declarat şi la punctele de lucru ale societăţii incriminate.

În urma acestora, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă aferente perioadei 2006-2012, precum şi unităţi de calculator ce urmează a fi percheziţionate informatic.

Totodată, au fost identificate 11 rezervoare de combustibil încărcate cu aproximativ 18.948 metri cubi de combustibil tip M, motorină, biodiesel şi păcură, în valoare totală de circa 75.792.000 lei.

Combustibilul a fost indisponibilizat până la stabilirea legalităţii provenienţei acestuia.

Pentru stabilirea exactă a cuantumului prejudicului creat bugetului general consolidat al statului, urmează să fie solicitată o verificare de specialitate către D.R.A.O.V. Constanţa.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 6 months later...

Acţiune de amploare a poliţiştilor şi procurorilor bucureşteni

Poliţiștii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor, coordonaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, pun în executare şapte autorizaţii de percheziţie şi şapte mandate de aducere, în Bucureşti şi în judeţele Giurgiu, Prahova şi Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracţional implicat în acte de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Acțiunea de amploare a polițiștilor și procurorilor bucureșteni vizează identificarea unor mijloace de probă (registre, facturi și alte documente contabile), în continuarea cercetărilor care se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind posibila săvârșire a infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Verificările judiciariștilor bucureșteni au scos în evidență faptul că grupul infracțional a achiziționat din spațiul intracomunitar produse petroliere (motorină, bitum rutier), iar prin folosirea unui circuit evazionist, s-a sustras de la plata impozitelor datorate statului român (taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit), aducând bugetului de stat un prejudiciu cumulat ce depăşeşte suma de 2,5 milioane de euro.

Polițiștii și procurorii bucureșteni specializaţi în investigarea fraudelor au monitorizat de mai multe luni activitatea acestui grup infracțional, format din mai multe persoane, al cărui lider este deja arestat preventiv într-o altă cauză penală privind săvârșirea unor infracțiuni de același gen.

Link to comment
  • 6 months later...

Suspect de evaziune fiscală, reţinut de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime

 

Un administrator de societate comercială a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime - I.G.P.R., fiind suspectat de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, întrucât şi-ar fi însuşit 2.600 kg. de motorină.

 

În fapt, reprezentantul unei societăți comerciale din Constanța, care are ca obiect de activitate transport fluvial de mărfuri şi prestări servicii, este suspectat că nu ar fi evidenţiat în documentele contabile sau în alte documente legale 2.600 kg. de motorină marcată şi colorată.

 

Astfel, la data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime - I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au început urmărirea penală față de administratorul de fapt al societății pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

A fost instituit sechestrul asigurător asupra ambarcaţiunii aparţinând societăţii, iar în urma expertizării tehnice de specialitate de către specialişti din cadrul A.N.R. au fost identificate două rezervoare artizanale utilizate pentru depozitarea şi transportarea de combustibili obţinuţi şi valorificaţi în condiţii şi modalităţi ilicite.

 

Administratorul respectiv este suspectat că şi-ar fi însuşit cele 2.600 kg. de motorină, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

 

La data de 19 septembrie a.c., suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, de către poliţiştii Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, urmând a fi prezentat, în cursul acestei zile, magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.