Jump to content
POLITISTI.ro

Angajați la stat dar pe salarii și cu averi fabuloase


Dan

Recommended Posts

Dragi colegi postați și demascați aici orice date, reportaje, știri de care aveți cunoștință și care arată ce ”greu” o duc unii angajați ai statului. Deși polițiștii de 4-5 ani sunt mințiți cu nerușinare, sunt sabotați și subfinanțați din punct de vedere logistic se mai găsesc încă niște băieți ”deștepți” propulsați politic în unele posturi ”călduțe” unde câștigă într-o lună cât alții într-un an sau zece. Voi începe eu cu un exemplu din Constanța.

sursa replicaonline.ro

Există în Constanţa un angajat al unei companii de stat care a declarat pentru anul trecut venituri de aproape 1 miliard de lei vechi pe lună !!, iar dacă punem la socoteală şi banii aduşi în casă de soţie, avem o familie care a încasat în 2011 frumoasa sumă de 1.668.937 lei. Cel mai bogat constănţean angajat la stat este Viorel Panait, administrator la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA, dar şi preşedinte al operatorului portuar Comvex SA. Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul portului în luna iunie a acestui an, Viorel Panait este un om avut: are trei terenuri agricole în localităţile ilfovene Crevedia şi Buftea, însumând peste 14.000 de metri pătraţi, toate pe numele soţiei sale, Ioana Ruxandra Nicola, precum şi unul forestier, în Bucureşti. Oarecum ciudat, la banii săi, se poate lăuda doar cu un apartament minuscul, de 22,21 metri pătraţi, în Bucureşti, dar şi o barjă fluvială din 1970, achiziţionată în 2007. Şeful de la Comvex are la BRD diferite plasamente în valoare de peste 80.000 de dolari, 150.000 de euro, 50.000 de franci elveţieni şi 120.000 lei. Ca un amănunt inedit, Viorel Panait a împrumutat de la soţia sa, în 2004, suma de 250.000 lei, fără a mai specifica data la care trebuie returnat. Panait a primit de la Comvex în 2011 salarii, indemnizaţii sau alte beneficii de 790.546 lei, respectiv 358.257 lei, iar de la CN APC, ca membru al Consiliului de Administraţie, suma simbolică de 480 lei. Una peste alta, peste 11 miliarde de lei vechi într-un an sunt bani pe care majoritatea românilor nu-i câştigă într-o viaţă. Veniturile lui Viorel Panait sunt chiar mai frumoase, dacă adăugăm salariul anual de director al soţiei sale la RQC Constanţa, de 219.654 lei, plus dividendele de 300.000 lei primite de aceasta de la Pronto Shipping. Viorel Panait este unul dintre administratorii Comvex SA, alături de Dan Ion Drăgoi, Raimondo De Rubeis şi Panait Ivănescu, unic asociat fiind Solidmet SRL Bucureşti. La rândul său, firma bucureşteană este administrată de Dan Ion Drăgoi şi are ca unic asociat Bulk Project SRL din Constanţa, administrată de Liviu Marin Munteanu şi deţinută, în fine, de Beftstras Holdings Ltd şi Octogon Shipping & Services SRL Constanţa, controlată de milionarul Corneliu Idu, alături de Liviu Marin Munteanu şi Hristu Puiu. Comvex SA a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 63.216.633 lei şi un profit net de 6.306.947 lei.

post-335-0-26915200-1343803016_thumb.jpg

Link to comment

Dane, asta-i mic copil, uite la mine barosan: venit anual 24.000 lei si am un apartament mult mai mare ca al lui, adica dublu. Creditul bancar ma da putin inapoi dar recuperez in 20 de ani. Hai sa fim seriosi, cauta si tu ceva mai interesant nu ce stie tot romanul.

Link to comment

Să înțeleg că tu îl cunoști pe maimuțoiul ăsta ? Eu unul nu, deși locuiesc în același județ cu el. Și nici nu știam ce salariu ”mic” are.

Link to comment

Șeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar are ca mașină personală un Grand Cherokee de 50.000 de euro, o mașină de lux. Probabil din salariul de bugetar de aproximativ 1300 de euro lunar își permite, sau poate de la botezul fiului domniei sale unde umblă vorba că a ”scos” aproape 70.000 de euro.

post-335-0-12662000-1343896289_thumb.jpg

Edited by Dan
Link to comment

Ministrul Administrației și Internelor Ioan Rus a obținut 80 de contracte cu statul în ultimii 3 ani

sursa exclusivnews.ro

Doar din 2008 pina in 2011, cele trei firme ale lui Rus care ofera servicii auto au obtinut 68 de contracte cu statul, iar compania sa de constructii, 12. Deci 80 de contracte doar in 3 ani. Printre institutiile care i-au dat bani lui Ioan Rus in regimul PDL se afla Inspectoratul de Stat in Constructii (care era in subordinea Elenei Udrea), Consiliul Judetean Cluj (condus de finul lui Boc), Ministerul Educatiei de unde sub domnia lui Funeriu, reformatorul de la Cluj a obtinut vreo 8 milioane de euro. Ioan Rus, ministru de Interne, este implicat in mai multe afaceri cu automobile. Principala afacere este firma Autosincron, dealer oficial de autoturisme Mazda, Land Rover şi Jaguar pe zona Trasilvania. Rus deţine 82% din firmă şi îi are ca asociaţi, printre alţii, pe mai mulţi profesori universitari şi doctori clujeni: Alexandru Irimie, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj (5% din firmă), Grigore Băciuţ, prorectorul UMF Cluj (5% din firmă), Dumitru Matiş, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din Universitatea Babeş-Bolyai (2% din firmă), dar şi Adrian Ioan Ivan, care mai deţine Oil Distribution şi este un vechi partener de afaceri al lui Rus (2%) sau Viorica Hentz, o altă apropiată a lui Rus, potrivit Gandul.

Ioan Rus este administratorul firmei RMB Casa Auto Timişoara, firmă partener a holdingului Ţiriac Auto şi primul dealer de Mercedes în zona respectivă. În firmă este acţionar un offshore din Cipru, Vitexa Holding, în spatele căruia s-ar afla fostul tenisman Ion Ţiriac, reprezentantul legal al firmei fiind unul dintre avocaţii lui Ţiriac, Nicolae Mândrilă. O altă firmă auto pe care Rus o administrează este RMB Inter Auto. Acţionariatul este format din firma lui Ioan Rus, Autosincron, şi offshore-ul lui Ion Ţiriac, Vitexa Holding. O sursă importantă de venit pentru această firmă a lui Rus au fost contractele cu statul. În perioada 2010-2011, RMB Casa Auto Timişoara a câştigat licitaţii la Ministerul Educaţiei, pentru care a livrat microbuze şcolare în valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

Ioan Rus este partener de afaceri cu social-democratul Vasile Dâncu şi cu afaceristul clujean Arpad Paszkany (finanţatorul echipei de fotbal CFR Cluj), ei deţinând împreună un trust de presă – Transilvania Media Group Productions. Trustul deţine posturi de televiziune (Transilvania L!ve, Transilvania Look), de radio, publicaţii (Servus Cluj, Mesagerul de Cluj) şi o platformă online, Citynews. Rus are 10% din acţiuni, la fel ca Vasile Dâncu, acţionar majoritar fiind Paszkany. Transilvania Media Group Promotions este o firmă cu acţionariat similar.

Rus mai este implicat, tot alături de Dâncu şi de Paszkany, şi în trustul Someş Media, unde apare ca acţionar cu o altă firmă de-a sa, Romproduct Serv, pe care o deţine 100%. Romproduct Serv este o firmă de consultanţă de afaceri, însă a construit şi cabinete stomatologice în Cluj, conform autorizaţiei primite în 2011 de la Primărie. O firmă în care Ioan Rus a deţinut acţiuni, împreună cu Ion Ţiriac, la începutul anilor 2000, este Construcţii Napoca. Rus şi firmele sale nu mai apar în acţionariat, însă firma care deţine aproape 54% din Construcţii Napoca, IT Transilvania Invest, îi are ca administratori, printre alţii, pe Viorica Hentz şi Dumitru Matiş. Cei doi sunt acţionari, alături de Ioan Rus, în firma de maşini Autosincron. Oficial, Construcţii Napoca este deţinută de afaceristul clujean Ioan Bene, care a preluat acţiunile de la Ţiriac şi de la IT Transilvania Invest în 2011, şi este condusă de fostul şef al PSD Cluj, inginerul Ştefan Dimitriu. Firma Construcţii Napoca s-a bucurat de multe contracte cu statul, cele mai notabile fiind construcţia unei noi piste pentru Aeroportul din Cluj Napoca, precum şi mai multe cartiere de locuinţe ANL în judeţele Cluj, Mureş sau Hunedoara.

Link to comment

Avem un ministru pe care ne putem bizui. Daca afacerile lui vor merge bine si foarte bine, atunci si ministerul care il conduce momentan nu o poate duce mai rau.

Link to comment
  • Moderator

Referitor la șeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar și al său Grand Cherokee de 50.000 de euro, nu trebuie să-l invidiați. Omul nu se pricepe absolut deloc la mașini dacă a ales acest model, pe care a mai dat și o grămadă de bani, dacă l-a cumpărat de nou. Cel mai probabil că nici nu a întrebat sau nu a fost consiliat de cineva care are cât de cât habar despre domeniul auto.

Acest nou model Grand Cherokee nu a trecut deloc prea bine prin testele de siguranță. Priviți cu atenție acest clip:

Dar probabil a dorit neapărat să aibă Jeep, că este la modă și dă bine ... nu a mai contat ce poate, cum se comportă mașina. :naughty:

A dat o grămadă de bani și s-a pricopsit cu o adevărată barcă pe roți, nicidecum un SUV.

Link to comment
  • Moderator

Eu doream să subliniez doar faptul că, nu este suficient să ai bani pentru a beneficia de cele mai bune și calitative ori sigure produse sau bunuri.

În rest, faptul că un chestor, șef al poliției peste un ditamai județul, are bani să-și cumpere o astfel de mașină, nu mi se pare a fi ceva extraordinar, ieșit din comun sau de blamat. Acum să fim serioși, nu este un bugetar de rând, nu e un „terchea berchea”. În plus, dacă nu l-a luat de nou și l-a cumpărat la mâna a doua, după șase luni sau un an, cu 10 -15 000 de km parcurși, atunci prețul scade aproape la jumătate.

Dacă e bugetar, asta nu înseamnă că musai trebuie să fie și sărac.

Link to comment

Dacă nu știați ministrul Rus are contracte și cu ministerul nostru. Prin contractul nr.84357 postat pe un site de achiziții publice firma RMB Casa Auto Timişoara, al cărei administrator este distinsul domn Ioan Rus, a încheiat un contract de servicii și reparații automobile cu IPJ Timișoara. Cei drept contractul a fost atribuit la data de 26.05.2010, pe când Ioan Rus nu era ministru de interne, dar stând și gândindu-ne logic, oare ce face ANI ?

În rest, faptul că un chestor, șef al poliției peste un ditamai județul, are bani să-și cumpere o astfel de mașină, nu mi se pare a fi ceva extraordinar, ieșit din comun sau de blamat. Acum să fim serioși, nu este un bugetar de rând, nu e un „terchea berchea”. În plus, dacă nu l-a luat de nou și l-a cumpărat la mâna a doua, după șase luni sau un an, cu 10 -15 000 de km parcurși, atunci prețul scade aproape la jumătate.

Dacă e bugetar, asta nu înseamnă că musai trebuie să fie și sărac.

Nici nu am afirmat că dacă ești bugetar trebuie să fii și sărac. Problema este că la Cluj din câte știm cu toții domnul Păcurar este asociat cu tot felul de oameni de afaceri locali, cel puțin dubioși, unii chiar ajunși prin pușcărie și cărora le facilita diverse favoruri. Piscine, jacuzzi, deh...ce timpuri.

Edited by Dan
Link to comment

Sa nu uitam Dane ca la Cluj s-a infiintat Caritasul, acel joc piramidal care a imbogatit peste noapte, adica in trei luni sau chiar mult, mult mai repede, o gramada de oameni influenti. Joc ce a murit dupa ce s-a dorit sa fie extins si la populatie din afara Ardealului. Eh, ce istorie minunata avem.

Link to comment

Bine ai punctat Eduardpsih! Sa facem un efort sa ne aducem aminte cine era seful I.P.J.Cluj p vremea aia... Viiirgiiiil Aaardelean! Care in scurt timp a ajuns seful Poltiei Capitalei si ulterior "reformatorul" nu mai putin "celebrului" doisiunsfert...

Link to comment

Da Teo, dar lucrurile astea le stim doar noi, cei care aveam 18, 19 sau 20 de ani cand a inceput era democratica in Romanica si am trait din plin toate evenimentele post moderniste si contemporane ale acestei perioade. Imi aduc aminte ca in '93 am strans si depus la Caritas marea suma de 100.000 lei, undeva prin august, in ciuda faptului ca un bun prieten care lucra la nivel foarte inalt in IGPR mi-a spus sa stau cuminte caci in octombrie Caritasul cade. Si a cazut, mama lui... Am ramas cu amintirea potentialei sume de 750.000 ce o puteam ridica. Etc etc etc

Link to comment
  • 4 weeks later...

Fostul șef al poliției locale din Voluntari, în prezent directorul executiv (ce o mai însemna și asta ?) Daniel Mihai Rășică a reușit să strângă averi fabuloase din ”salariul de bugetar”. Acesta în numai doi ani și-a cumpărat două terenuri și și-a achitat (atenție !!), un credit de 51.000 de euro. Tot acest așa zis șef are mai multe mașini de lux și locuiește nici mai mult nici mai puțin în sediul de partid al primarului. Colac peste pupăză din salariul ”mic” pe care îl are acest lacheu, adică aproximativ 2.000 lei !!, a reușit în anul 2010 să contracteze un credit de 100.000 de euro. Io zic că dacă treaba merge bine până de sărbători îl achită și pe ăsta. Voi ce ziceți ?

Edited by Dan
  • Upvote 2
Link to comment

ca unul care sta in Voluntari pot sa va spun ca aici este stat in stat. Autoritatea de la Bucuresti se opreste unde incepe PIpera, iar eu stau la granita.

asa ca nu va luati voi de Pandele cel Mare si Bun (dom' Primar, saru' mina) ca va ia mama dracului :)

abia astept un control la Primaria Voluntari unde in mod cert s-au facut multe lucruri necurate cu terenurile din zona dar nume mari si grele stau in calea unei justitii - Pandele, Becali, Oprea, Iordanescu si multi alti barosani.

daca ma duc la gradinita copilului dimineata, parca vad Salonul Auto :) cred ca s-au facut niste banii in orasul asta de nici nu ne putem imagina.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Primarii sunt niște mici D-zeii coborâți pe pământ la noi în țară. Ei știu absolut orice, cunosc absolut orice domeniu și se pricep în tot și toate.

Domnii primari conduc țara asta, pentru că românul este bășicat când vede corupție peste tot, dar dacă îi este arestat sau reținut primarul, problema se schimbă radical, la ăla lucrurile nu sunt chiar așa, e de-al lor, îl cunoaște, etc, etc.

Și uite așa în țara asta primarii au devenit un fel de stâpâni ai unor enclave.

Link to comment

Maxu, daca vreunul implicat in tranzactiile cu terenuri din Voluntari iti cere asistenta juridica, il pasezi sau il ajuti? Nu te-am intepat!

Deja banuiesc raspunsul tau ca avocat, insa il stiu pe cel al omului Maxu!

Link to comment

asistenta juridica nu poate fi un ajutor ci doar o prestare de serviciu.Asistenta judiciara nu poate fi refuzata decit pe motiv de constiinta insa o tranzactie ilegala de terenuri nu poate fi mai rea de cit o evaziune fiscala sau un malpraxis medical :)

Daca tranzactia a avut ca urmare o spoiere a unor oameni de bunacredinta, atunci as avea o problema de constiinta. Insa in Pipera tranzactiile au fost "cuminti" - s-au cumparat in anii 90 cu 1 euro metrul patrat in conditiilei n care proprietarii se rugau de machidoni sa le cumpere terenul ptr ca vroiau bani. Nu i-a silit nimeni sa vinda.

apoi nu au facut decit sa smekereasca autorizatiile de constructie sau sa faca schimburi de terenuri cu statul, primaria sau aeroportul.

cea mai banoasa miscare a fost utilizarea de informatii privind traseul viitoarelor autostrazi - au cumparat teren in zonele vizate si au obtinut (legal sau nu) autorizatii de constructii ptr imobile de cite 30 de etaje. Cind s-a pus problema despagubirilor toti au solicitat si daune ptr beneficiile pierdute din imposibilitatea de a -si construi turnurile de afaceri. Nici nu avea de gind sa o faca dar smekeria a functionat :)

nu prea gasesti motive sa iti tremure constinta - insa le-as lua bani seriosi :)

Edited by maxu08
Link to comment

Maxu, cand ceri ajutor unui avocat, practic ceri prestare de servicii, iar vis-a-vis de raspunsul tau, este exact cel pe care-l asteptam! Multumesc!

Da Teo, dar lucrurile astea le stim doar noi, cei care aveam 18, 19 sau 20 de ani cand a inceput era democratica in Romanica si am trait din plin toate evenimentele post moderniste si contemporane ale acestei perioade. Imi aduc aminte ca in '93 am strans si depus la Caritas marea suma de 100.000 lei, undeva prin august, in ciuda faptului ca un bun prieten care lucra la nivel foarte inalt in IGPR mi-a spus sa stau cuminte caci in octombrie Caritasul cade. Si a cazut, mama lui... Am ramas cu amintirea potentialei sume de 750.000 ce o puteam ridica. Etc etc etc

Imi pare rau Eduard ca ai pierdut... si 4 colegi de-ai mei de pe vremea aia s-au rugat de mine zile-n sir sa ma bag si eu la Caritas, insa am refuzat, iar dupa ce au pierdut banii, se uitau la mine chioris, intrebandu-ma de unde am avut eu informatii...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.