Jump to content
POLITISTI.ro

Reducerea perioadei de suspendare a permisului suspendat pentru viteza


yeti

Recommended Posts

Salutare! Sunt din Buzau si mi-a fost suspendat permisul 90 zile pentru viteza, in Constanta.

- am sustinut si promovat examenul

- nu mi s-a mai redus si nu am avut suspendat permisul de conducere in ultimii 3 ani

- am platit amenda.

Cum procedez mai departe? Am inteles ca trebuiesc trimise acte la politia Constanta pentru reducerea suspendarii la 1 luna. Cum aflu unde trebuie sa trimit mai exact?

Ca fapt divers: pe drumul E87 (@Mangalia), ma deplasam in afara localitatii si nu am observat indicatorul de limitare al vitezei (50). Am fost pandit de un aparat radar si inregistrat cu viteza de 101km/h. In cazul in care as fi depus contestatie ce sanse as fi avut sa scap numai cu amenda?

Multumesc!

  • Downvote 1
Link to comment

dosarul tau complet va trebui sa ajunga la IPJ Constanta ai ales varianta mai buna aceasta cu reducerea termenului de suspendare dar fii mai atent pe viitor

Link to comment

da..varianta corecta, dar pentru 1 km/h mi-a suspendat permisul.. si mai mult, trebuie sa nu mai am asemenea ghinion urmatorii 3 ani.

Acum serios vorbind... anomalii de genul asta, numai la noi se intampla; sa nu mai zic de faptul ca la noi nu se previne ci se vaneaza!! Daca se dorea limitarea la 50km/ora pe acea portiune de drum, puteam pune mai mult decat un amarat de indicator infipt pe marginea drumului.., dar asa sunt oamenii ce formeaza minunata romanica!

...............si mai avem pretentii ca nu e ca la altii..

Edited by yeti
  • Downvote 2
Link to comment

gresit- ai depasit viteza legala cu 51 km si nu cu 1km/h. este o mare diferenta. nu privesti problema corect.

ce vroiai in afara unui semn de circulatie? un megafon sau panou ca pe autostrada? realizezi ce spui? spune-mi o tara unde limitarea vitezei se face altfel decit rpin semne de circulatie.

Edited by maxu08
Link to comment

da..varianta corecta, dar pentru 1 km/h mi-a suspendat permisul.. si mai mult, trebuie sa nu mai am asemenea ghinion urmatorii 3 ani.

Acum serios vorbind... anomalii de genul asta, numai la noi se intampla; sa nu mai zic de faptul ca la noi nu se previne ci se vaneaza!! Daca se dorea limitarea la 50km/ora pe acea portiune de drum, puteam pune mai mult decat un amarat de indicator infipt pe marginea drumului.., dar asa sunt oamenii ce formeaza minunata romanica!

...............si mai avem pretentii ca nu e ca la altii..

Dacă ți-ai fi văzut de treabă, nu te vâna nimeni. Anomalii vezi prin vizorul îngust. Aparatele radar nu vânează. Ele sunt puse acolo tocmai cu acest scop de a descuraja pe viitor să mai mergi cu 101 km./h în localitate. Dar suntem în România și trebuie să existe și ,,cetățeni,, de bine ca tine. Spre surprinderea ta acel indicator este pus cu un scop și anume tocmai pentru a preveni accidentele grave care au avut loc pe acea porțiune de drum și în care au murit destui oameni, unii chiar nevinovați. Întâmplarea face să fiu chiar din zonă și să știu despre ce vorbesc.

Link to comment

da, de acord, dar pentru 1 km peste cei 50 am ramas fara permis, si nu pentru ca sunt vitezoman, ca daca eram vitezoman as fi avut 130 probabil. Am fost un caz nefericit sa zicem.

Uite cum cred eu ca se pot preveni aceste situatii:

- un indicator atentie radar (mai ales ca radarul care m-a inregistrat era intr-un logan neinscriprionat)

- REDUCETI VITEZA - pericol de accident

- scris mare pe fiecare banda cu vopsea alba 50 cum am vazut prin multe locuri in Romania

- sau poate limitare de viteza intai la 70 apoi la 50.

Poate eram in dreptul unui autobuz si nu am avut vizibilitate la indicatorul de 50

"spune-mi o tara unde limitarea vitezei se face altfel decit rpin semne de circulatie" in tarile vestice nu ai cum sa nu vezi limitarile de viteza, pentru ca sunt puse peste tot cand intrii intr-o zona cu limitare.

Link to comment

Ha ha. Și un indicator ,,vă rugăm pe această porțiune de drum respectarea codului rutier este obligatorie !,, Apropos vezi că înainte de acel indicator cu limitare de 50 km./h mai ai unul cu limitare de 70 km./h. dacă erai mai atent sigur vedeai asta.

Edited by Dan
Link to comment

cand vrei sa previi, pui mai mult decat un singur indicator care repet: poate trece neobservat daca pe banda 1 in dreptul tau se afla un microbuz.

Prevenirea nu se face cu radare ascunse, ca nu eram nebun sa trec ca vantul pe-acolo. Chiar nu am mania vitezei. Nu vreau sa poluez topicul asa ca ar fi bine sa incheiem discutia.

Link to comment
  • Moderator

yeti trebuie sa stii ca nu politia si nici politistii nu se ocupa si nu au atributii in privinta sistematizarii, administrarii si intretinerii drumurilor publice. Semnele, marcajele si tot ce tine de semnalizarea rutiera etc. nu sunt montate de politie ci de administratorul drumului (primaria locala sau CNDR).

Link to comment
  • Moderator

Ba da, prevenirea accidentelor se face prin sancționarea contravențională a conducătorilor auto. Și asta nu se întâmplă numai în țara asta, ci peste tot în lumea asta.

Renunță te rog să ne mai povestești cum se întâmplă prin alte țări. Doar nu crezi că polițiștii au interdicție de a părăsi țara și nu am ieșit și noi pe afară. În plus, aceste comparații nu te avantajează deloc, pe acolo nu vă bucurați deloc de atâtea drepturi ca aici.

Link to comment

N-am nimic cu politistii si nu am zis ca n-au iesit din tara.

Mie mi se pare ca totul se rezuma la crearea conditiilor propice respectarii legilor si aici nu ma refer numai la rutiera.

Link to comment
  • Moderator

Și acum o să ne povestești despre infrastructură, despre lipsa autostrăzilor și altele de acest gen. Da, la capitolul infrastructră rutieră țara asta nu stă deloc grozav, dar asta nu înseamnă că trebuie să circulăm ca niște kamikaze sau respectarea regulilor de circulație să fie opțională sau după bunul plac al fiecăruia.

Asta e infrastructura pe care o avem. cu asta defilăm. Nu e vina polițiștilor că nu s-au construit autostrăzi, dar regulile trebuie respectate indiferent de starea drumurilor.

Link to comment

de ce deviem mereu de la subiect? Nu, nu o sa povestesc nimic, eu am intrat pe forum si am cerut niste informatii, despre ce sa fac mai departe; le-am obtinut.

Sigur nu e vina politiei romane ca n-avem a,b,c..

Si, o zic pt a 3-a oara: nemultumirea mea este ca nu se creeaza conditiile favorabile respectarii legii. Prinde orbu scoate-i ochii.

PS: Catalin, 101km/h nu cred ca e o viteza demna de kamikaze, in conditiile de drum de acolo.

Cu discutia asta nu o sa ajung la nici un rezultat, asa ca propun sa nu ne mai pierdem timpul. ;)

Drumuri bune!

Link to comment

Stimate yeti, ce anume te opreste sa iti creezi tu conditiile necesare respectarii legii si uite doua sugestii: 1. Antreneaza-ti atentia, spiritul de observatie si comportamentele implicite; 2. Cumpara-ti o bicicleta cu care sigur nu depasesti viteza maxima legal admisa pe sectorul de drum respectiv cu mai mult de 50 km/ora.

Mai poti face si o solicitare parlamentarului trimis de tine in Parlament sa propuna modificari la OUG 195/2002 astfel incat permisul de conducere sa fie retinut daca viteza este mai mare cu 51 km/ora peste limita de la care se retine in prezent. Dar....retinut de tot.

Cand ai initiat subiectul erai obosit sa inteleg.

Link to comment
  • Moderator

PS: Catalin, 101km/h nu cred ca e o viteza demna de kamikaze, in conditiile de drum de acolo.

Prietene respectarea legii nu trebuie să fie condiționată de ceea ce consideri sau ai impresia. Asta încerc să te fac să înțelegi, dar se pare că nu am deloc succes. Dacă tu personal consideri că pe un anumit sector de drum este posibil, se impune, iar siguranța traficului nu este afectată, dacă s-ar permite circulația cu o viteză de deplasare mai mare, asta NU înseamnă că poți și trebuie să circuli pe acolo cu o viteză mai mare.

Ca un cetățean responsabil și care dorește să se implice, poți face niște demersuri perfect legale, responsabile și argumentate. Mai exact poți solicita reprezentantului tău ales (parlamentarul din circumscripția ta) sau adiminstratorului drumului (primărie, consiliu județean sau compania națională de drumuri) să se modifice regulile de circulați în aceea zonă. Găsești aici ceva discuții despre acest subiect:

Aceasta este singura posibilitate responsabilă și normală de a acționa a unui cetățean. În niciun caz să circuli după cum dorești, scuzându-te că viteza impusă de lege este prea mică sau sancțiunea este prea aspră. Sunt oameni pregătiți, specializați și plătiți cu bani grei prin parlament sau administrație, care trebuie să analizeze propunerile cetățenilor și să dispună în consecință.

Dacă legea spune că pe acolo trebuie să circuli cu o anumită viteză, fie că îți convine sau nu, trebuie să o respecți, la fel cum și dacă legea prevede că la peste 51 km/h peste limita maximă se aplică o amendă și se reține permisul de conducere. Același lucru trebuie să-l facă și polițistul, el este obligat să aplice legea așa cum este ea, iar dacă acolo scrie că la plus 51 km/h se reține permisul de conducere, trebuie să-l rețină.

Link to comment

salutare

am si eu o intrebare,

am fost prins circuland cu 120 km/h in localitate undeva langa focsani ( my bad i admit it ) nu am mai avut permisul niciodata suspendat ( sunt posesor de aproape 10 ani ) insa acum 3 sau 4 ani am avut un proces pentru vatamare corporala din culpa solutionat cu NUP ( nu eram de vina a franat cel din fata intentionat, a chemat salvarea pentru sotia sa insarcinata insa am avut un an jumatate dovada reinnoita la 30 de zile ) deci practic nu am fost vinovat.

permisul meu e emis la piatra neamt, fapta a fost comisa in vrancea iar eu locuiesc in bucuresti, nu pot ajunge sa dau testul in neamt si vroiam sa stiu daca pot da testul in bucuresti si sa fac memoriu catre ipj vrancea pentru a imi reduce pedeapsa la o luna

va multumesc mult

seara buna

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.