Jump to content
POLITISTI.ro

Este permis dormitul in masina?


pufiman

Recommended Posts

După cum spune şi titlul topicului, legea interzice dormitul în maşină? Nu am găsit în OUG 195/2002 (deşi, recunosc n-am căutat prea atent din motive obiective)un articol care interzice acest lucru.

  • Downvote 1
Link to comment

Pufi, unii dorm in masina si in timpul serviciului, deci te poti odihni linistit. :ner:

Sugestia lui MTK, numai sa nu te puna pacatul sa dormi in timp ce conduci :wacko:

Edited by eduardpsih
  • Downvote 1
Link to comment
  • Moderator

Spune-mi ca ai pus la misto intrebarea asta. Pai soferii de TIR dorm la ordinea zilei in masinile pe care le conduc si ghici ce! Sunt obligati de lege sa o faca din cand in cand, dupa anumite intervale de timp in care au condus. Poate ai auzit de asa-numitii "timpi de odihna". Nu cumva pe tine te intereseaza altceva? Te-au prins colegii cu gagica in masina in timp ce faceati nebunii si ai motivat ca dormi si esti cuminte? :naughty: Sau te-ai intins pe bancheta din spate si te-ai facut ca dormi, cum a facut unul acum cativa ani de zile cand lucram pe la rutiera si i-am facut semnal de oprire?

Edited by Cristi
Link to comment

Îmi dau seama că întrebarea poate părea penibilă şi stârneşte uneori râsul, dar de câteva zile încoace se trezesc nişte deştepţi să hărţuiască un amarât care dintr-o nenorocire a rămas numai cu maşina şi doarme în parcare. I-am luat apărarea şi ce să vezi dom'le că nu e permis de lege să dormi în maşină. După principiul ,ce legea nu interzice e permis, le-am explicat că nu e nicio problemă şi să lase omu în pace.

Văzând că aceşti nea' tot insistă, am zis na să mă documentez că poate oi fi greşit eu.

Cât despre "nebunii" domnule Cristi, recunosc că e amuzant să găseşti un puştan cu pantalonii în vine, dar din fericire nu sunt unul dintre ei.

  • Upvote 1
Link to comment

Clasicii băieţaşi de 30-35 de ani fără loc de muncă cu bmw care beau bere la magazinul de la colţul blocului, acompaniaţi de pensionarii care judecă omu că şi-a pierdut casa. Au început să-l şicaneze,după ce săracu om şi-a împins maşina la umbră, unde parca deobicei un nene care are impresia că e moşia lui. Nu faptul că fac miştocării ieftine mă deranjează, sunt sigur că bietul om nici nu ii ia in seamă. Faptul că mereu îi zic că o să cheme poliţia şi că e ilegal ce face.

Edited by pufiman
Link to comment
  • Moderator

Nu este nimic ilegal in ceea ce face, poate contraventional daca ocupa vreun loc de parcare cumparat de careva. Sa cheme politia indivizii respectivi, poate se trezesc cu vreo amenda pentru alertare nejustificata.

Link to comment
  • 6 years later...
  • 3 years later...

Salut,

Vroiam sa stiu daca este legal sa dorm in masina daca am consumat alcool. Practic, as dormi pe bancheta din spate cu motorul oprit in parcare platita. Este ok in Romania? Am gasit pe forum raspunsuri ca poti dormi in masina in general, dar poti face asta daca ai consumat alcool? 

Multumesc mult!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.