Jump to content
POLITISTI.ro

Transportul public de mărfuri, în atenţia poliţiştilor


NewsBot

Recommended Posts

Transportul public de mărfuri, în atenţia poliţiştilor

În urma unei acţiuni desfăşurate în intervalul 17-19 iulie şi care a vizat verificarea legalităţii transportului public de mărfuri au fost aplicate peste 4.000 de sancţiuni contravenionale. Totodată, au fost reţinute 82 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 214 de certificate de înmatriculare.

Pentru reducerea riscului rutier, în perioada 17-19 iulie a.c., Direcția Rutieră din cadrul I.G.P.R. şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat o serie acţiuni de control în trafic, la nivel naţional, pe toată reţeaua de drumuri naţionale, în vederea verificării legalităţii transportului rutier public de mărfuri.

Echipele de control au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii, conducerea autovehiculelor având defecţiuni tehnice grave. Totodată poliţiştii au mai verificat şi modul de respectare a perioadelor de conducere şi odihnă şi a prevederilor legale referitoare la efectuarea transportului rutier public.

Pe parcursul celor trei zile au fost verificate aproape 9.500 de autovehicule destinate transportului public de marfă, cu masa maximă autorizată mai mare de 16 tone, pentru neregulile constatate fiind aplicate 4.141 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 3.980 au vizat încălcări ale normelor rutiere, respectiv în 994 de cazuri conducătorii auto au fost sancţionaţi pentru depăşirea regimului legal de viteză, 77 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea normelor privind depăşirea, 6 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule, restul de sancţiuni vizând alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, 85 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa legalităţii transportului efectuat conform H.G. nr. 69/2012 privind transporturile rutiere, iar 276 de situaţii au vizat nerespectarea de către conducătorii vehiculelor a perioadelor de conducere şi odihnă.

Poliţiştii rutieri au reţinut 82 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au retras 214 certificate de înmatriculare.

Pentru nerespectarea perioadelor de conducere şi de odihnă sau pentru defecţiuni tehnice grave, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculelor în 27 cazuri.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 10 months later...

Transporturile publice de mărfuri, verificate de poliţişti

 

Peste 7.000 de sancțiuni au fost aplicate, săptămâna trecută, în cadrul unei acțiuni coordonate de Direcţia Rutieră – I.G.P.R. pentru verificarea legalităţii transporturilor publice de mărfuri.

Direcţia Rutieră – I.G.P.R. a coordonat, în perioada 3 – 9 iunie a.c., o acțiune la nivel național, care a vizat autovehiculele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea a urmărit prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere, verificarea respectării perioadelor de conducere și de odihnă și a legalității transportului rutier public de marfă.

Pentru derularea acțiunilor în trafic, au fost constituite echipe de control la nivelul tuturor serviciilor rutiere, birourilor și formațiunilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, precum și la nivelul Brigăzii Rutiere Capitalei și birourilor de poliție autostrăzi.

Pe parcursul acțiunii au fost verificate 14.879 de autovehicule care efectuau transport de marfă și au fost aplicate 7.040 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 6.499 au fost la regimul circulației, 43 pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului, 11 pentru neacordarea priorității vehiculelor, 24 pentru neacordarea priorității pietonilor, 1.401 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pentru efectuarea în mod neregulamentar a depășirii, 1.808 pentru neportul centurii de siguranţă, 205 pentru folosirea în mod nelegal a telefonului mobil, restul fiind alte fapte sancționate de legislația rutieră.

De asemenea, au fost depistate 92 de nereguli privind legalitatea transportului efectuat (lipsa copiei conforme a licenței de transport, lipsa atestatului profesional), iar 246 de abateri au vizat nerespectarea perioadelor de conducere, odihnă sau repaus.

În urma controalelor în trafic, polițiștii au reținut 177 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce și au retras 307 certificate de înmatriculare.

Exemple

Conducătorul unei autoutilitare a fost sancționat de polițiștii din Iași întrucât nu a acordat prioritate de trecere pietonilor care s-au angajat regulamentar în traversarea străzii. Acesta a fost sancţionat contravenţional, dispunându-se totodată, măsura complementară de reţinere a permisului de conducere auto în vederea suspendării.

Un alt șofer de autoutilitară a fost depistat de polițiștii din Botoşani în timp ce conducea având atestatul profesional expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional.

Conducătorul unei autoutilitare cu remorcă a fost depistat în trafic având anvelopele de la axa II uzate peste limita admisă. De asemenea, acesta nu avea asupra sa certificatele de înmatriculare, motive pentru care a fost sancţionat contravențional.

Șoferul unui alt autovehiculul a fost depistat conducând cu o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fost sancţionat contravenţional, dispunându-se şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere auto în vederea suspendării.

Polițiștii din Buzău au depistat în trafic un șofer care conducea fără a utiliza diagrama tahograf înainte de terminarea zilei de lucru. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Autovehicule de transport mărfuri, verificate de poliţiştii români şi maghiari

 

În această dimineaţă, poliţiştii timişeni şi omologii lor maghiari acţionează pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi transportului de mărfuri.

Poliţiştii verifică autovehiculele care transportă mărfuri achiziţionate de pe teritoriul Ungariei, pe ruta Szeged – Kiszombor – Cenad – Timişoara, destinate comercializării ilegale în Timişoara.

În baza protocolului de colaborare în domeniul cooperării transfrontaliere, încheiat între Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş şi Căpitănia de Poliţie Csongrad, astăzi, 18 iulie, începând cu ora 05.00, poliţiştii din cadrul celor două instituţii, împreună cu specialişti din cadrul Autorităţii Vamale Maghiare şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, efectuează acţiuni comune pe ruta Szeged-Kiszombor – Cenad - Timişoara.

Acţiunile vizează identificarea persoanelor care transportă mărfuri (produse agroalimentare, cosmetice, flori etc.) achiziţionate din Ungaria, fără documente legale de provenienţă sau cu documente falsificate. Astfel, aceste persoane se sustrag de la plata obligaţiilor fiscale, mărfurile urmând a fi comercializate în Timişoara, fără documente legale.

O echipă de poliţişti de investigare a fraudelor s-a deplasat pe teritoriul Ungariei, unde, alături de omologii lor, unde verifică toate autovehiculele înmatriculate în România, care transportă mărfuri achiziţionate din zona oraşului Szeged.

Totodată, echipe mixte de poliţişti rutieri, de investigare a fraudelor şi comisari ai Gărzii Financiare Timiş, efectuează controale pe ruta Cenad - Timişoara.

De asemenea, echipele mobile ţin în permanenţă legătura cu poliţiştii din punctul fix, pentru schimbul operativ al informaţiilor.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Acţiune pentru verificarea legalităţii transporturilor de produse cerealiere şi deşeuri metalice

 

 În perioada 24 - 31 iulie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară o acţiune în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor şi a deşeurilor feroase şi neferoase.

 În prima zi a acţiunii, poliţiştii au verificat 110 transporturi cu o încărcătură de aproape 1.420 de tone şi aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru neregulile constatate.

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală judeţene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi Autoritatea Navală Română.

Echipe mixte, formate din poliţişti şi reprezentanţi ai I.S.C.T.R. sau A.N.R., efectuează controale pe reţeaua de drumuri naţionale, în vederea verificării legalităţii desfăşurării transporturilor rutiere de produse cerealiere şi deşeuri feroase şi neferoase. Totodată, se acţionează şi pe reţeaua de infrastructură feroviară, navală şi maritimă.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor urmăresc verificarea legalităţii documentelor de însoţire a mărfurilor (factură, aviz de însoţire a mărfii, bon de cântar etc.), concordanţa între produsul menţionat în documentele ce însoţesc transportul şi produsul efectiv transportat, cantitatea şi sortimentul de marfă transportată, precum şi locul de încărcare/descărcare a produselor.

Poliţiştii din structurile de poliţie rutieră verifică respectarea maselor totale şi pe axe admise în circulaţie, conform prevederilor O.G. nr. 43/ 1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, desfăşurarea transporturilor cu respectarea restricţiilor instituite conform prevederilor H.G. nr. 1777/ 2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală şi ale Ordinului M.T.I. nr. 1270/ 2009 privind introducerea unor restricţii de circulaţie pe drumul naţional DN 1 (E60), sectorul Bucureşti - Ploieşti – Braşov.

De asemenea, se verifică existenţa tichetului de cântar eliberat de furnizor şi utilizarea prelatei, după caz, conform prevederilor H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

În prima zi a acţiunii, poliţiştii au verificat 110 transporturi cu o încărcătură de aproape 1.420 de tone. În urma acestor activităţi au fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, a regulilor referitoare la transportul deşeurilor ori a celor care reglementează furnizarea şi transportul rutier de bunuri.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Achiziţiile intracomunitare şi transporturile de marfă, verificate de poliţişti

Peste 100 de polițiști ai Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., poliţişti de investigare a fraudelor, de ordine publică şi de rutieră din cadrul D.G.P.M.B. verifică la această oră TIR-urile care transportă produse achiziționate intracomunitar în filtre rutiere, precum și la sediul a trei centre comerciale.

Acțiunea a debutat la data de 25 iulie, ora 16, și este o continuare a seriei de acţiuni pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi al transportului de mărfuri.

Până la această oră, au fost verificate 104 TIR-uri, în special cele care transportă legume, fructe și produse congelate, fiind ridicate în vederea confiscării 100 de tone de carne de pui, în valoare de 190.000 de euro.

În cadrul acțiunii, în filtrele instituite în cinci zone de acces în Bucureşti ( km. 36 - A1, şoseaua Bucureşti - Giurgiu şi Afumaţi, şoseaua Bucureşti – Urziceni, DN5, comuna Jilava și șoseaua Berceni), poliţiştii verifică tirurile cu care se transportă produse achiziţionate intracomunitar, pentru a stabili dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea (datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). De asemenea, se verifică respectarea legislaţiei în domeniul transportului de marfuri.

De asemenea, sunt verificate și trei centre comerciale din Capitală, poliţiştii verificând tirurile din care se descarcă mărfurile, urmărind existenţa unei legături comerciale directe între firmele înscrise pe documente şi beneficiarii finali, în scopul depistării unor eventuale modalităţi de sustragere de la plata T.V.A.-ului intracomunitar.

Pentru efectuarea tuturor verificărilor în timp real, la nivelul Poliției Capitalei acţionează şi şase echipe mobile de poliţişti, care preiau informaţiile transmise de colegii aflaţi în filtre şi în centrele comerciale, cu privire la datele de identificare ale societăţilor comerciale, deplasându-se de urgenţă la sediile sociale ale acestora.

Astfel, poliţiştii verifică legalitatea funcţionării acestor societăţi comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi.

De asemenea, sunt în derulare şi controale la trei centre comerciale.

Până la această oră, au fost verificate 104 TIR-uri, în special cele care transportă legume, fructe și produse congelate, fiind ridicate în vederea confiscării 100 de tone de carne de pui, în valoare de 190.000 de euro. De asemenea, în urma verificărilor a reieșit faptul că firma care introducea în țară marfa folosea documente de vânzare falsificate pentru a eluda plata taxelor aferente.

Informaţii de background:

Reamintim faptul că, în baza planului de acțiune aprobat de șeful Poliției Române, acţiuni de acest gen au avut loc şi la data de 28 iunie și 12 iulie a.c.. În urma celor două acțiuni au fost întocmite 22 de dosare penale de către polițiștii de investigarea fraudelor din D.G.P.M.B., și au fost confiscate aproape 400 de tone de mărfuri, în special legume, fructe și produse congelate.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Acţiune pentru verificarea legalităţii transporturilor de produse cerealiere şi deşeuri metalice

 

Peste 140 de tone de cereale şi deşeuri metalice au fost indisponibilizate de poliţişti, de la începutul acţiunii desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul transportului, depozitării şi comercializării cerealelor şi a deşeurilor feroase şi neferoase. De asemenea, au fost întocmite 11 dosare penale pentru evaziune şi contrabandă şi au fost aplicate aproape 160 de sancţiuni contravenţionale.

 

La acţiunea care se desfăşoară în perioada 24 - 31 iulie a.c., în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa şi Tulcea, participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Direcţiei de Ordine Publică din cadrul I.G.P.R..

 

Până la această dată, poliţiştii au verificat 1.127 de transporturi cu o încărcătură totală de aproape 1.250.000 de tone.

 

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor, împreună cu poliţişti ai inspectoratelor judeţene de poliţie, au fost indisponibilizate 128 de tone de cereale, 15 tone de deşeuri metalice, ţigarete şi alcool, fără documente legale.

 

De asemenea, poliţiştii au întocmit 11 dosare penale pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi au aplicat 157 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

 

Neregulile de ordin contravenţional depistate au vizat încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, a normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a regulilor referitoare la protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite ori a celor care reglementează furnizarea şi transportul rutier de bunuri.

 

Reamintim faptul că, în această perioadă, echipe mixte, formate din poliţişti şi reprezentanţi ai I.S.C.T.R. sau A.N.R., efectuează controale pe reţeaua de drumuri naţionale, în vederea verificării legalităţii desfăşurării transporturilor rutiere de produse cerealiere şi deşeuri feroase şi neferoase. Totodată, se acţionează şi pe reţeaua de infrastructură feroviară, navală şi maritimă.

 

La acţiune participă şi reprezentanţi ai Direcţiilor pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală judeţene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transporturilor Rutiere şi Autoritatea Navală Română.

 

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor urmăresc verificarea legalităţii documentelor de însoţire a mărfurilor (factură, aviz de însoţire a mărfii, bon de cântar etc.), concordanţa între produsul menţionat în documentele ce însoţesc transportul şi produsul efectiv transportat, cantitatea şi sortimentul de marfă transportată, precum şi locul de încărcare/descărcare a produselor.

 

Poliţiştii din structurile de poliţie rutieră verifică respectarea maselor totale şi pe axe admise în circulaţie, conform prevederilor O.G. nr. 43/ 1997 privind regimul drumurilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, desfăşurarea transporturilor cu respectarea restricţiilor instituite conform prevederilor H.G. nr. 1777/ 2004 privind introducerea restricţiei de circulaţie pe unele sectoare de autostrăzi şi de drumuri naţionale europene (E) pentru vehiculele rutiere, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, în zilele de vineri, sâmbătă, duminică şi de sărbătoare legală şi ale Ordinului M.T.I. nr. 1270/ 2009 privind introducerea unor restricţii de circulaţie pe drumul naţional DN 1 (E60), sectorul Bucureşti - Ploieşti – Braşov.

De asemenea, se verifică existenţa tichetului de cântar eliberat de furnizor şi utilizarea prelatei, după caz, conform prevederilor H.G. 1373/2008 privind reglementarea furnizării şi transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din România.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 2 months later...

Autovehiculele destinate transportului de mărfuri sau persoane, verificate de poliţişti

 

În urma unei acţiuni care s-a derulat pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au aplicat aproape 9.500 de sancţiuni pentru nerespectarea normelor legale referitoare la circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de marfuri sau persoane. Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte.

În perioada 7 – 13 noiembrie a.c ., s-a desfăşurat la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., o acţiune care a urmărit prevenirea accidentelor rutiere generate de încălcări ale normelor referitoare la circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte.

Pe parcursul activităţilor, poliţiştii au verificat peste 19.400 de autovehicule destinate transportului de marfă, iar pentru neregulile constatate au aplicat 6.583 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor aplicate în urma verificării autovehiculelor destinate transportului de marfă, 1.277 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 1.868 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 372 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 590 pentru defecţiuni tehnice, 457 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 75 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 278 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 1.652 pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost verificate 11.827 de autovehicule destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, pentru neregulile constatate fiind aplicate 2.863 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor aplicate în urma verificării autovehicule destinate transportului de persoane 554 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 857 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 108 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 133 pentru defecţiuni tehnice, 205 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 63 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 94 pentru lipsa unor documente ale vehiculului şi 838 pentru alte abateri de la normele rutiere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 4 weeks later...

Verificări privind legalitatea transportului rutier, pe Autostrada A2

 

Poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu specialişti ai autorităţilor cu atribuţii în domeniul transportului rutier au desfăşurat, ieri, o acţiune pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pentru verificarea legalităţii transportului rutier public de mărfuri în cadrul proiectului „Transport Security Activities”. În urma acţiunii, au fost aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale şi au fost identificate 9 persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni.

La data de 5 noiembrie a.c., poliţişti ai Direcţiei Rutiere, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Direcţiei de Investigare a Fraudelor şi Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. au desfăşurat o acţiune pe Autostrada A2/Bucureşti – Constanţa în cadrul căreia au verificat legalitatea activităţilor de transport rutier public de mărfuri.

La acţiune au participat şi specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, instituţii cu atribuţii în domeniu angrenate în proiectul „Transport Security Activities”, proiect demarat la începutul anului 2010, la nivelul Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Pe parcursul acţiunii, au fost controlate 184 de autovehicule, fiind aplicate 84 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 237.000 de lei, dintre care 24 pentru nerespectarea perioadelor de odihnă şi conducere, 4 pentru nerespectarea legalităţii transporturilor, 2 pentru deţinere de bunuri fără documente de provenienţă şi 54 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 2 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 11 persoane ce faceau obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen) şi au fost identificate 9 persoane care erau urmărite în baza unor sentinţe emise de instanţe de judecată. Dintre acestea 7 erau cetăţeni din Uniunea Europeană, un cetăţean sârb şi un cetăţean moldovean.

Totodată, au indisponibilizat, în vederea confiscării, mai multe bunuri, fără acte de provenienţă, precum şi un ansamblu de vehicule înmatriculat în Bulgaria, pentru efectuarea, de către conducătorul acestuia, a perioadei de odihnă.

Informaţii de bakground:

Din anul 2010, la nivelul Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL) a fost demarat proiectul „Transport Security Activities”. Acţiunile organizate au la bază conceptul „Intelligence led policing” şi urmăresc creşterea securităţii rutiere şi a legalităţii derulării activităţilor de transport rutier public de persoane.

Astfel, având în vedere că responsabilităţile şi competenţele de aplicare a prevederilor legale se regăsesc în sarcina mai multor instituţii, pentru o mai bună cooperare, în cadrul proiectului, a fost definit conceptul „M.A.C.O. – Multi agency controls operation”, denumire generică a acţiunilor desfăşurate în comun de instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Acţiunea vizează, pe lângă verificarea legalităţii derulării transportului public de mărfuri, în traficul naţional şi internaţional, descurajarea deţinerii şi transportării substanţelor stupefiante, a bunurilor şi valorilor provenite din comiterea de infracţiuni şi întărirea colaborării între instituţiile statului cu atribuţii în domeniul siguranţei şi securităţii transporturilor rutiere.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • 5 weeks later...

Acţiune pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi mărfuri

 

Peste 900 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni desfăşurate pe parcursul a patru zile, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., în nouă judeţe din ţară, pentru verificarea legalităţii transporturilor publice de mărfuri şi persoane. 

În perioada 2 – 5 decembrie a.c., poliţiştii de la structurile de poliţie rutieră şi investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Brăila, Galaţi, Vaslui, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au desfăşurat o acţiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri.

De asemenea, s-a verificat legalitatea transportului rutier public, precum şi controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. 

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 3 infracţiuni, dintre care 2 la regimul circulaţiei şi 1 la alte acte normative şi au fost aplicate 905 sancţiuni contravenţionale. 860 dintre sancţiunile aplicate au fost la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (165 pentru viteză, 5 pentru neacordare de prioritate, 7 pentru depăşire neregulamentară), 4 la H.G. nr. 69/2012 privind transportul rutier şi 8 la O.U.G. nr 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. 

I.G.P.R. - Centrul Informare și Relații Publice

Link to comment

Acţiune pentru verificarea transportului public de mărfuri şi persoane

 

Aproape 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, ieri, în cadrul unei acțiuni desfășurate în nouă județe pentru verificarea legalității transportului public de mărfuri și persoane.

Ieri, polițiștii au continuat activitățile de verificare a legalității transportului public de mărfuri și persoane pe raza județelor Brăila, Galați, Vaslui, Vrancea, Bacău, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. 

La acțiune au particpat polițiști rutieri și de investigare a fraudelor de la nivelul structurilor teritoriale, activitățile derulându-se sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere – I.G.P.R..

Echipele de control au urmărit prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, verificarea legalității transportului rutier public, precum și controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere.

Au fost controlate 681 de autovehicule, fiind aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 186 au fost pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 50 fiind pentru viteză neregulamentară, una pentru neacordare de prioritate, 2 pentru depăşire neregulamentară, restul vizând alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de transportator rutier şi 5 sancțiuni au fost aplicate de echipele de control la O.U.G. 37/2007 referitoare la timpii de condus și de odihnă. 

Totodată, pentru neregulile constatate au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Activitățile de control desfășurate de polițiști continuă și în perioada următoare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Transportul public de mărfuri și persoane, verificat de polițiști

 

Aproape 1.200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, ieri, în cadrul acțiunii pentru verificarea legalității transportului public de mărfuri și persoane.

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii au continuat activitățile de verificare a legalității transportului public de mărfuri și persoane.

La acțiune au participat polițiști rutieri din cadrul structurilor teritoriale și de la birourile de poliţie autostrăzi, precum şi reprezentanți ai I.S.C.T.R., activitățile derulându-se sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere – I.G.P.R..

Echipele de control au urmărit prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, verificarea legalității transportului rutier public, precum și controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere.

Au fost controlate 3.899 de autovehicule și au fost aplicate 1.185 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre sancțiunile aplicate, 1.141 au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, respectiv 219 pentru depășirea vitezei regulamentare, 2 pentru depăşire neregulamentară, iar restul au vizat alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 20 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor H.G. 69/2012 privind condițiile ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de transportator rutier şi 24 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 37/2007 referitoare la timpii de condus și de odihnă.

Ca măsuri complementare, pentru neregulile constatate, polițiștii au reținut 11 permise de conducere, au retras 45 de certificate de înmatriculare și au imobilizat 2 autoturisme.

Polițiștii vor continua activitățile de control în perioada următoare.

Centrul de Informare și Relaţii Publice - I.G.P.R.

Link to comment

Transportul public de mărfuri şi persoane, în atenţia poliţiştilor

 

Aproape 1000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, ieri, în cadrul unei acţiuni desfăşurate, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii transportului public de mărfuri şi persoane.

La data de 13 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au continuat activităţile de verificare a legalităţii transportului public de mărfuri şi persoane. La acţiune au particpat 1.013 de poliţişti rutieri de la nivelul structurilor teritoriale, îmreună cu specialişti ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

Echipele de control au urmărit prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane şi de mărfuri, verificarea legalităţii transportului rutier public, precum şi controlul stării tehnice a vehiculelor rutiere.

Au fost controlate 3.651 de autovehicule, fiind aplicate 964 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 935 au fost pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 150 fiind pentru viteză neregulamentară, două pentru neacordare de prioritate, două pentru depăşire neregulamentară, restul vizând alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, zece sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 69/2012 privind condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupaţiei de transportator rutier şi 19 sancţiuni au fost aplicate de echipele de control la O.U.G. 37/2007 referitoare la timpii de condus şi de odihnă.

Totodată, pentru neregulile constatate au fost reţinute 5 permise de conducere, au fost retrase 25 certificate de înmatriculare, 3 autovehicule au fost imobilizate şi a fost luată o măsură de suspendare a dreptului de utilizare a mijlocului auto.

Activităţile de control desfăşurate de poliţiştii rutieri vor continua şi în perioada următoare.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 2 weeks later...

Sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea legalităţii transportului public

 

Poliţiştii rutieri au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale în urma acţiunii pentru verificarea legalităţii transporturilor publice de mărfuri şi persoane ce s-a desfăşurat, în nouă judeţe din ţară, pe parcursul a opt zile.

 

În perioada 15 - 22 decembrie, poliţiştii rutieri din nouă judeţe, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au verificat legalitatea transportului rutier public şi au controlat starea tehnică a vehiculelor.

 

Acţiunea s-a desfăşurat în judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani şi a urmărit reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri.

 

Astfel, poliţiştii au verificat 3.232 de autovehicule, iar ca urmare a abaterilor constatate, au aplicat 633 de sancţiuni contravenţionale.

Dintre acestea, 619 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (158 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru neacordare de prioritate şi una pentru depăşire neregulamentară).

 

De asemenea, poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi 7 la H.G. nr. 69/2012 privind transportul rutier.

 

Totodată, poliţiştii au reținut 6 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

 

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

 

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.