Jump to content
POLITISTI.ro

Sinteza activitatilor si evenimentele produse in statiunile de pe litoral


NewsBot

Recommended Posts

Sinteza activităţilor desfăşurate şi evenimentele produse în staţiunile de pe litoral

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 8 acţiuni, fiind aplicate 76 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 62.660 lei.

Biroul Investigarea Fraudelor Mangalia a depistat în flagrant pe B. Sanda Georgeta, de 45 ani şi P. Iuliana Mariana de 43 ani, din Bucureşti, care prin declinarea calităţii mincinoase de inspectori O.P.C. au procedat la efectuarea fără drept a unor controale la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale pe linia respectării drepturilor consumatorilor, primind fără drept suma de 400 lei. Persoanele au fost reţinute pe bază de Ordonanţă şi depuse în C.R.A.P. Constanţa, urmând a fi prezentate în faţa magistraţilor cu propunere corespunzătoare.

SINTEZA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE DE EFECTIVELE INSPECTORATULUI ŞI EVENIMENTELE PRODUSE ÎN STAŢIUNILE DE PE LITORAL LA DATA DE 20 IULIE A.C.

Poliţia Costineşti a identificat şi cercetează în stare de libertate pe C. Victor Daniel, de 26 ani, ca fiind autorul unui furt comis în luna mai 2012, în paguba unui hotel din staţiune. Prejudiciul în valoare de 1.000 lei a fost recuperat în proporţie de 50%.

Poliţia Mamaia a depistat, reţinut şi introdus în C.R.A.P. Constanţa pe C. Bogdan Ionuţ, de 20 ani, din Techirghiol, urmărit naţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

I.P.J. Constanța - Compartimentul Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Acțiuni ale polițiștilor constănțeni pentru prevenirea faptelor antisociale pe Litoral

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.100 lei.

Prins în flagrant de poliţiştii Secţiei 1

În noaptea de 07/08.07.2012 ora 01.20, în urma unei sesizări, poliţiştii Secţiei 1 s-au deplasat operativ pe strada Stejarului din municipiul Constanţa, depistând în flagrant un tânăr, care încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism.

Acesta a fost identificat în persoana unui minor de doar 14 ani, din oraş Cernavodă, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că acesta a pătruns în autoturism prin forţarea sistemului de asigurare al portierei stânga faţă, cu intenţia de a sustrage bunuri.

La percheziţia corporală efectuată asupra sa, poliţiştii au găsit mai multe bunuri, iar în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că au fost sustrase dintr-un alt autoturism parcat în apropiere, prin acelaşi mod de operare.

Cercetările sunt continuate cu minorul în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Cercetaţi de poliţiştii din Mamaia, pentru comiterea a 10 furturi din autoturisme

La data de 07.08.2012, ora 18.00, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia, au observat două persoane având asupra lor o borsetă şi un radio-CD auto. Acestea, la vederea oamenilor legii au abandonat bunurile încercând să fugă, dar au fost prinse, imobilizate şi conduse la sediul Poliţiei pentru cercetări.

Au fost identificate ca fiind doi minori, ambii de 11 ani, din Constanţa, iar în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiaşi zile, cei doi au sustras bunuri în valoare de peste 7000 lei, din 10 autoturisme, toate parcate în zona de sud a staţiunii.

S-a reuşit recuperarea a peste 90 % din bunurile sustrase, bunuri ce au fost predate părţilor vătămate.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora

Compartimentul Relaţii Publice - I.P.J.Constanța

Link to comment

Polițiștii au constatat aproximativ 190 de infracțiuni, în luna iulie, pe litoral

În perioada 1-31 iulie a.c., pe litoralul românesc, efective din cadrul Poliţiei Române şi a altor structuri ale M.A.I. cu atribuţii în domeniu (Garda de Coastă Constanţa), au organizat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea activităţilor infracţionale, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni.

Astfel, polițiștii au constatat 187 de infracţiuni, au aplanat 229 stări conflictuale, au efectuat 945 de controale la locurile de cazare pentru turişti.

De asemenea, efectivele de siguranţă publică au acţionat pentru combaterea comerţului stradal neautorizat şi a faptelor de violenţă, prin efectuarea a 717 controale, în urma cărora au aplicat 12.450 de sancţiuni contravenţionale, în majoritate la Legea 61/1991 şi la Legea 12/1990.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au acţionat în vederea combaterii evenimentelor rutiere şi au depistat 8.956 de abateri contravenţionale la Legea circulaţiei.

Totodată, poliţiştii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice, 429 de permise de conducere şi au retras 162 de certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că, pentru siguranţa turiştilor aflaţi pe litoral, Ministerul Administraţiei şi Internelor a iniţiat campania „Vacanţă în siguranţă!".

La nivel local, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa şi Garda de Coastă desfăşoară activităţi pentru informarea turiştilor cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale diverselor fapte antisociale.

În perioada 1 iulie – 31 august a.c., peste 350 de poliţişti vor fi detaşaţi pe litoral pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Misiunea lor este de a preveni evenimentele ce ar putea afecta viaţa, integritatea sau patrimoniul celor aflaţi în această perioadă pe litoral.

Poliţiştii sunt detaşaţi în două serii, prima serie în perioada 1- 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 – 31 august 2012.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Sinteza activităţilor de pe litoral

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 20 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.420 lei.

Secţia 2 Poliţie cercetează în stare de libertate pe Z. Ceda, de 36 ani, din municipiul Constanţa, care la data de 12 august a.c., a sustras produse alimentare şi cosmetice în valoare de 488 lei dintr-o societate comercială din Constanţa.

Sinteza activităţilor de pe litoral

La nivelul staţiunilor de pe litoral a fost organizată 1 acţiune, fiind aplicate 18 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.000 lei.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurale Mangalia îl cercetează pe C. IONUŢ, de 25 de ani, din Negru Vodă, care la data de 12 august a.c., a fost surprins în Vama Veche de o patrula din cadrul I.J.J. Constanţa, în timp ce sustrăgea o borseta cu acte de identitate, bani şi două telefoane mobile de la doi turişti aflaţi pe plajă. Persoana depistată a fost condusă la sediul poliţiei pentru cercetări, iar bunurile, în valoare de 500 euro, au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate.

La data de 12 august a.c., L. Constantin, de 49 ani, din localitatea Tălmaciu, judeţul Sibiu, a condus un autoturism pe D.N. 39, iar în Eforie Nord a surprins şi a accidentat pe marcajul pietonal pe I. Gheorghe de 67 ani, din localitatea Boţârlău, judeţul Vrancea. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

Infracţiuni constatate

Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe C. Ytzen de 23 ani, turist din Danemarca, care în noaptea de 11/12 august a.c., a condus un autoturism în municipiul Constanţa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

I.P.J. Constanța - Compartimentul Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.