Jump to content
POLITISTI.ro

Blurarea fetelor in clipurile de pe Youtube


Recommended Posts

  • Moderator

Cel mai probabil că mulți dintre voi v-ați întrebat la un moment dat cum ați putea blura/estompa fața/chipul unei persoane dintr-un clip pe care doreați să-l postați pe internet. De ce este nevoie de așa ceva, nu cred că mai are rost să discutăm aici, întrucât sunt convins că voi înțelegeți mult mai bine decât oricine altcineva avantajele sau necesitatea protejării intimității ori a identității cuiva.

Ei bine, am o veste bună pentru voi. Cel mai celebru și important website de găzduire video YouTube a primit un nou instrument de editare a clipurilor video începând de ieri, pe lângă cele deja cunoscute, respectiv instrumentul de estompare sau blurare a feţelor.

blurareafetelorinyoutub.png

Utilizarea acestui instrument oferit de YouTube nu este deloc complicată, o veți găsi în meniul „Îmbunătăţiri” al fiecărui clip din contul vostru.

Nu trebuie să faceți nimic altceva decât să apăsați pe butonul „Opțiuni suplimentare” și se va deschide opțiunea de estompare a fețelor. După care nu mai trebuie să faceți nimic altceva decât să apăsați butonul „Aplicați”. Iar toată treaba se face în mod automat.

De asemenea, după cum puteți vedea și în foto, există posibilitatea și a salvării separate a filmului original sau a ștergerii complete a clipului video original, prin bifarea sau nu a căsuței de lângă butonul „Aplicați”.

Atenție! Dacă ați blurat fețele din clip, bifând și opțiunea „ștergeți videoclipul original”, după apăsarea butonului din dreapta sus „Salvați ca”, nu va mai exista cale de întoarcere, deci nu se poate da restore. Clipul respectiv o să rămână așa.

Totuși nu trebuie să vă așteptați la minuni din partea acestei funcții, în unele clipuri mai dă și rateuri în funcție de luminozitatea sau mărimea feței din clip. Dar în majoritatea situațiilor își va face treaba destul de bine, poate nu la fel de bine ca în cazul procesărilor cu softuri profesionale, dar pentru amatori ca și mine cu siguranță este o funcție utilă.

  • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.