Jump to content
POLITISTI.ro

IPSC - Tirul dinamic, un sport nou, deschis tuturor

reddog

Recommended Posts

Salutari tuturor!

Am deschis acest topic pentr a schimba pareri despre tirul dinamic, o noua disciplina ce isi face prezenza,cu pasi timizi deocamdata si in tara noastra.

In masura in care pot,sunt un simplu membru IPSC, le pot oferi celor interesati sfaturi si eventual recomandari pentru accesu in aceasta asociatie ce tinde sa devina federatie in Romania.

Asadar, IPSC, este deschis tuturor celor ce iubesc armele,indiferent ca detin sau nu arme letale,evident in conditiile legii.

Pentru detalii suplimentare puteti accesa www.ipsc.ro

@Marius

Eu am platit 200 ron, taxa de inscriere in asociatie+cotizatia anuala.

@bozo

Da, am vazut si acel topic.

Am initiat si acest topic in speranta ca acest sport sa prinda si in Romania,este o mare oportunitate pentru cei ce nu detin arme letale.

Pot trage in poligon,in conditii de siguranta, si poate fi pana la urma si un mediu unde ti poti face prieteni,cunoscand oameni ce iubesc tirul si armele.

Cei ce detin arme legal,conform legii, fac parte dintr-un club priviegiat in tara noastra,cu atat mai mult cei ce nu detin acest drept ar putea fi interesati de acest sport unde pot folosi arme letale legal.

PS:Vreau sa pun si eu umarul in dezvoltarea filialei Constanta,asadar ii astept pe constanteni.

Edited by reddog

• Moderator

La noi în țară acest sport a fost introdus ca o disciplină exclusivistă, tocmai pentru că „entuziaștii” ce l-au adus, au stabilit niște condiții și costuri exagerat de mari. Probabil că au dorit ca numai cei cu pensiile și salariile de care vorbea la o vreme Boc, să aibă acces.

@Catalin

Sunt perfect de acord.

Nu stiu care e politica lor dar e o lege universal valabila in marketing: cand intri pe opiata noua nu pui preturi exclusiviste.

Sau daca pui te bazezi pe strategie "agresiva" in ceea ce priveste reclama,ceea ce nu e cazul aici.

• Moderator

Oamenii cel mai probabil doresc să formeze o castă închisă, a celor cu venituri peste medie și nu-i interesează „pleava” cu venituri ca ale noastre. Părerea mea este că pasiunea nu are nicio legătură, ci s-a dorit transformarea acestui sport într-o afacere.

• Upvote 2

Personal,sunt om deschis, nu am idei preconcepute si nu vreau sa deschis procese de intentie nimanui.

Oricum,asta nu inseamna ca sunt naiv, e doar o incredere vigilenta...

Nu-i privesc chioras pe toti ca pe eventuali infractori,cred ca toti oamenii trebuie sa aiba o sansa.

Sunt putin dezamagit totusi de IPSC,la conditiile de acolo, in speta, trebuie ca filiala locala sa aiba minim 500 de membri (sau 700, nu mai retin exact) e cam greu sa se realizeze curand...

In timpul asta eu imi platesc cotizatia...

Nu sunt genul care doar critica,stiu ca e greu sa ridici ceva,la criticat se pricep toti.... Dar,cei ce iau decizii in aceasta asociatie trebuie sa hotarasca ce vor si in cat timp vad realizate aceste obiective.

Este adevarat,este la inceput acest sport,si ca sa respect adevarul trebuie sa spun ca au organizat un meci de pistol la Timisoara si a mai fost si unul in Bulgaria,urmand si unul in Bucuresti.

Erau mai multe detalii pe www.//forum.ipsc.ro dar acum nu poate fi accesat.

Chiar nu-i inteleg,forumul IPSC era un bun mijloc de mediatizare al acestui sport....

OK,au schimbat serverul dar un site serios anunta asta si ia masurile de rigoare daca se respecta.

Ieri spuneam ca forumul IPSC nu poate fi accesat( de o buna bucata de timp) si azi nici site-ul IPSC nu mai poate fi accesat

Incredibil,nu stiu ce se petrece acolo dar nu e in regula.

Edited by Catalin
Eliminare link-uri
  • Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Aici discutăm despre IPSC - disciplina sportivă - nu despre modul de funcționare al altor website-uri. Dacă ai inițiat acest topic pentru a ne umple de link-uri către acel site, s-ar putea să banăm acel domeniu. Așa că limitează-te te rog la discuțiile despre acest sport.

• Upvote 2

I.P.S.C. -ul este deschis pentru toata lumea, dar daca se vor mentine aceste preturi nu stiu daca va avea viitor.

Am participat la primul concurs IPSC de la Timisoara a fost frumos,ceva nou pentru mine,dar exista diferente majore intre ceea ce invatam noi in sistem despre tragerea cu pistolul si regulamentele IPSC.

In plus, parerea mea personala,"Range officeri" ar trebui sa faca un pic diferenta intre cei neinitiati in domeniul armelor de foc si cei din sistem (in timpul tragerii de exercitiu unii puneau mana pe arma in timp ce se executa foc) ,eventulal o reducere la preturi pemtru cei cu arme personale.

Intr-un topic am vazut vorbindu-se despre Liviu Herteg, m-am intalnit cu el la TM. Este un fost militar, un om foarte ok. Doar ca face foarte multa reclama la airsoft, in schimb toti participantii la competitie inclusiv staf-ul IPSC Romania sunt niste oameni de omenie.

Am vazut ca e meci de pistol la Debrecen, Ungaria.

Te duci?

Sunt de acord cu tine in ceea ce-i priveste pe cei din IPSC dar cred ca au o strategie gresita in ceea ce priveste atragerea de membri.

Nu.Sunt in concediu in acea perioada si nu ma pot duce.

Oricum procedura pt.a scoate arma din tara necesita multa alergare si multi nervi,asa ca nu cred ca m-as fi dus nici daca nu eram plecat.

Am inteles ca cei ce au participat la meciul de pistol de la Timisoara au primit legitimatia,tricoul si diploma de membru fondator.

E adevarat?

Pai daca vorbim de IPSC de ce ar fi off-topic?

Cele mentionate trebuiau trimise tuturor membrilor inscrisi si platitori de cotizatie, asa era normal.

Probabil e cam greu sa fim seriosi in tara asta,indiferent de domeniu.

Alin Moldoveanu a devenit campion olimpic la tir.

Acesti oameni aduc glorie Romaniei si ar trebui sa le fim recunoscatori.

Imnul Romaniei s-a auzit pentru prima data la aceasta editie a JO.

http://m.hotnews.ro/stire/12916325

PS: Am postat aici deoarede are legatura cu tirul dar probabil era ai nimerit sa avem si un topic dedicat JO.

PPS: Link-ul postat se poate accesa de pe mobil.

• 1 year later...

Antrenamentul IPSC este foarte bun pentru cei interesati in asi dezvolta viteza de reactie, deprinderile motrice, tehnica executiei, tactica de abordare a tintelor si nu in ultimul rand acuratetea tragerii in conditi de stres competitional. Toate acestea pot aduce un avantaj consitent politistului aflat intr-o situatie care legal ii permite sa foloseasca arma din dotare. Asfel acesta va avea mai multe sanse de supravietuire si de a nimerii ceea ce intentioneaza fara a fi un pericol pentru el sau cei nevinovati.

Imi pare rau ca la noi acest fenoment foarte raspandit dealtfel in EU si US, este de 10 ani incoace foarte timid reprezentat, execptand cativa entuziasti care incerca sa promoveze (mai mult pe cont propriu) IPSC ul  si la noi, dar este o lupta cu morile de vant.