Jump to content
POLITISTI.ro

Atributiile ofiterilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor


stefantiby

Recommended Posts

Salut!

Ma gandesc ca peste 2 ani cand termin liceul sa dau la Academia de politie . Cineva m-a sfatuit sa dau la Ministerul Justitiei, la Administratia Nationala a Penitenciarelor, doar ca nu prea stiu multe despre aceasta ramura. Ce imi puteti spune despre aceasta? Care ar fi atributiile unui ofiter, ce departamente exista si in mare cam care ar fi viata sa ?

Link to comment
  • Moderator

Nu stim nici noi.

Functionarii publici cu statut special din Administratia Nationala a Penitenciarelor nu sunt politisti, au statutul lor, legislatia si ghidul carierei sunt diferite de cele ale politistilor.

Administratia Nationala a Penitenciarelor apartine de Ministerul Justitiei, intr-un cuvant nu au nicio legatura cu politia.

Link to comment

Altu' ...

Eu nu inteleg ce e asa greu sa cautai pe forum la snlp.ro sau pe blogul penifest. Si mai si unii (carora le0am scris acum cateva zile) care mai au si pretentii uitand ca aici sunt(em) MUSAFIRI. :(

Edited by Sony
Link to comment

Forumul snlp exista de mult timp, dar mai nou sau cel putin in ultimii 2 ani a inceput sa fie tot mai putin populat. Din ce cauza, nu stiu, dar probleme care s-au discutat acolo inca exista ...

Link to comment

Catalin,

Depinde din ce perspectiva privesti. Daca e sa ne uitam pe partea oficiala, da, chiar sunt(em) musafir(i) aici. :)

In alta ordine de idei, fiind un forum ne putem considera colegi, amici, prieteni adica fiecare cu simpatiile lui din moment ce apartinem aceleasi comunitati, politisti.ro.

Si daca am putut sa ajut pe cineva cu-n sfat aici, am facut-o de fiecare data. Desi as prefera sa intram aici si sa avem sectiuni tip "Glume", "bancuri", "fun" decat sa vezi jegul in care se scalda institutiile statului.

Link to comment
Care ar fi atributiile unui ofiter, ce departamente exista si in mare cam care ar fi viata sa ?

1. Mari, daca e si lipsa de personal, mai indeplinesti tot felul de servicii. Poti sa tii si locul de sef sectie, si in acelasi timp sa fii si responsabil PSI sau AFV.

2. Economico-Admnistrativ: Serviciul Logistica, Birou Productie si Venituri, Financiar-Contabil;

Interventie Psihosociala: Serviciul Asistenta Psihosociala, Serviciul Educatie

Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar(activitatea de baza, in care vei lucra tu daca vei fii admis): Serviciul Siguranta, Serviciul Aplicarea Regimurilor, Sectii exterioare(unde e cazul), Grupa de Interventie, Birou Evidenta.

SI mai sunt si functiile in care te subordonezi direct directorului (sau comandantului, dupa caz :D): Birou Informatii Clasificate, DPCMP (echivalentul DGIPI din MI), MSU.

Si cu asta, punem capat off-topicului. :)

Edited by Sony
Link to comment
  • 5 months later...

am si eu o intrebare, sper sa ma ajutati.vreau sa dau la academia de politie "alexandru ion cuza" la sectia penitenciare.m-am tot uitat pe site-ul academiei sa aflu cand se fac inscrierile..si imi zice acolo, ca trebuie sa ma duc la compartimentul management resurse umane din cadrul unităţii judeţene subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.exista asa ceva in judetul alba?unde sa ma duc?eu sunt din aiud.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.