Jump to content

Volksbank se plange ministrului Rus despre cat de rai sunt clientii politisti


Gabriel81
 Share

Recommended Posts

Uite ce-am gasit azi

„Banca cu cele mai multe procese cu clienţii din România a decis să ducă conflictul la un alt nivel. Conducerea Volksbank a adresat o scrisoare ministrului de interne Ioan Rus prin care îl informează că mai mulţi angajaţi ai MAI au o atitudine potrivnică băncii, tendenţioasă, împotriva deontologiei specifice profesiei poliţiştilor, şi cere intervenţia ministrului în acest conflict.

Articolul complet :

Conflictul Volksbank cu clienţii se mută la alt nivel. Banca a decis să trimită o scrisoare ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, în care se plânge de atitudinea mai multor clienţi, angajaţi ai MAI, pe care îi acuză că au „o atitudine potrivnică Băncii, ce vine în contradicţie cu principiile deontologice specifice acestei profesii, concretizată în formularea de reclamaţii cu recurenţă tendenţioasă, de plângeri penale la adresa băncii în legătură cu activitatea de creditare, având din perspectiva băncii natura unor denunţuri calomnioase, şi de acţiuni înregistrate concomitent (grupaţi sau individual) pe rolul instanţelor de judecată". În fapt, poliţiştii reclamaţi au credite la Volksbank şi au decis să meargă în instanţă împotriva băncii pentru a semnala mai multe clauze abuzive.

Potrivit plângerii, Volksbank spune că a oferit „condiţii foarte favorabile" de acordare a creditelor angajaţilor MAI şi că aceştia „se bucură de cel mai avantajos cost al produsului de creditare de pe piaţa financiară".

Volksbank mai spune că a arată deplină disponibilitate faţă de negocierile bilaterale cu clienţii din MAI şi cere ministrului sprijin pentru restabilirea unei „situaţii de normalitate" a angajaţior MAI faţă de bancă şi faţă de angajaţii săi, a căror drepturi şi interese au fost serios afectate.

Scrisoarea este semnată de Lucian Cojocaru, vicepreşedintele băncii.

Conflictul dintre Volksbank şi o parte dintre clienţii săi a explodat după apariţia Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 50/2010, când a fost întărită protecţia consumatorilor în domeniul creditării. Deşi această lege a fost, în cele din urmă, modificată de Parlament, conflictul clienţilor cu banca nu a contenit şi, folosindu-se de legi mai vechi, aceştia au câştigat pe bandă rulantă procesele, fie că vorbim de cele în grup, fie că vorbim de cele individuale. Practic, după ce procesele împotriva Volksbank au devenit un fenomen, numărul de procese câştigate de bancă a devenit infim. De la comisionul de risc şi până la dobânda fixă devenită variabilă (variabilă în sensul că doar creşte), clauzele din contractele Volksbank au fost desfiinţare în instanţă. ECONOMICA.NET a scris pe larg despre acest subiect, precum şi despre procesele împotriva băncilor în general.

Banca pare a nu fi învăţat dintr-o decizie anterioară a Tribunalului Bucureşti, care a condamnat, definitiv şi irevocabil, acţiunea Volksbank de a trimite adrese către angajatori.

"Instanţa consideră că fapta ilicită a pârâtei a constat în trimiterea de adrese la locul de muncă al reclamanţilor, şi anume Tribunalul Bucureşti (filele nr. 17 – 18) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (fila nr. 27) prin care a informat aceste instituţii despre restanţele pe care aceştia le înregistrau la plata creditului. Astfel, prin adresa expediată la DIICOT sub numărul 1873/04.02.2009, instituţia a fost înştiinţată că reclamantul [...] are o restanţă de 69,59 euro, iar în adresa trimisă la Tribunalul Bucureşti sub numărul 23764/29.09.2009 s-a menţionat că d-na [...] , în calitate de garant al împrumutului, înregistrează o restanţă de 382,76 euro.

În opinia instanţei acest demers al creditorului nu era necesar şi nici justificat, deoarece angajatorul reclamanţilor nu era parte în contractul de credit menţionat, şi încă nu avea calitatea unui terţ poprit care, în cadrul unei executări silite, să fie înştiinţat de vreo măsură luată împotriva debitorilor băncii".

Volksbank a pierdut defintiv procesul şi a fost nevoită să plătească daune morale de 5.000 de euro pentru fiecare reclamant pentru că a afectat prestigiul şi demnitatea acestora.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii băncii au refuzat să comenteze în privinţa reclamaţiei la MAI.

Poliţiştii au ridicat bancherii de la muncă

Însă, potrivit unor surse din cadrul Volksbank, banca a luat decizia de a scrie ministrului de interne după ce doi angajaţi ai băncii au fost ridicaţi de la muncă de poliţie, ca urmare a unei plângeri penale depuse de unul dintre clienţi. Potrivit surselor citate, acţiunea a avut loc în urmă cu 3-4 săptămâni, când două echipaje de poliţie i-au ridicat cei doi angajaţi ai băncii de la o sucursală şi i-au dus la secţie pentru audieri.

Sursele citate spun că mai mulţi clienţi, angajaţi ai MAI, au depus plângeri penale pentru furt, înşelăciune şi abuz în serviciu împotriva băncii sau că au făcut plăţi anticipate zilnice ale creditului de câte 50 de bani şi au avut, în general, o atitudine potrivnică băncii. Unii dintre aceşti clienţi au dat banca în judecată în mai multe dosare cu aceeaşi speţă, şi asta generează costuri suplimentare pentru bancă cu onorariile avocaţilor, potrivit surselor.

sursa: economica.rtv.net

E cineva in situatia asta?

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Si cam ce o sa faca ministrul, o sa-i certe in fata formatiei(careului)? Sau mai stii, le majoreaza salariile ca sa aiba cu ce sa plateasca ratele la banca! Ca daca-i da afara, pierde banca...

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Ha ha ha

Cei de la Volskbank pot să se plângă și Papei de la Roma.

Au avut în ofertă un pachet de credite prin care au rupt piața la aceea vreme, dar după aparația ordonanței celebre, au încercat să-i prostească pe colegii noștri pentru a accepta și a semna niște acte adiționale prin care banca să se pună la adăpost de noile condiții prevăzute de ordonanță. Numai că ... au avut o mare surpriză. Polițiștii ăștia s-au dovedit a nu fi deloc atât de proști pe cât se crede și se spune. Și uite așa, nu au acceptat să fie prostiți și au dat în judecată banca. Iar acum deștepții de la bancă ies în pierdere cu acele credite cu care înainte pur și simplu îi jupuiau pe polițiști.

Să le fie de bine.

Am câțiva colegi aflați în situația descrisă în articol și toți au câtigat în instanță.

Referitor la scrisoarea de la bancă de tip comunist, după cum se spune și în articol, NU este treaba ministrului, a ministerului sau a Poliției Române. Ei sunt doar niște simpli clienți ce au uzitat de drepturile pe care orice cetățean al acestei țări le are. Nu au făcut nimic ilegal sau imoral, ci doar au mers în instanță, așa că cei de la Volksbank pot să le s.gă ciorapii liniștiți.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Bun, bun intelegem ca trebuie respectat codul etic si deontologic, dar care este masura coercitiva a D. Ministru - consemnarea in incinta unitatii sau probabil diminuarea notei la purtare? Sunt hazlii cei de la Volksbank! :doh:

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Bat câmpii rău de tot cei de la Volksbank. Sunt proști ca noaptea.

N-are nicio treabă codul etic și deontologic aici. Este un litigiu între clienți și bancă, care întâtâmplător sunt polițiști.

Probabil retardații ăia de la bancă trăiesc cu impresia că dacă clienții sunt polițiști, ministrul îi poate obliga să accepte și să semneze pentru niște condiții de creditare defavorabile lor, doar pentru ca banca să obțină profit.

Cu alte cuvinte, bancherii cu capetele luminate, deștepți și ditamai specialiștii, au fost făcuți praf și tăvăliți în ultimul hal de polițiștii ăștia români care s-au încăpățânat să nu se lase prostiți și le-au arătat puțin că își cunosc drepturile. :naughty:

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Nu sunt hazlii,sunt dea dreptul penibili!Ce mai atitudine din partea reprezentantilor bancii!

Aveti grija unde va luati credit ca s-ar putea sa va sune ministrul!Probabil aceasta banca doreste sa faca un precedent...care n-o sa tina!

Link to comment
Share on other sites

Ha ha!! Poate vine dl. Rus cu nuielusa la colegi :))

Din cate tin minte, in rapoartele pentru eliberarea adeverintelor de venit ultimele paragrafe fac mentiunea ca institutia din care face parte nu are nici o legatura si nu isi asuma responsabilitatea in eventualele neplati din partea politistului in detrimentul banciii.

Asa ca Volksbank sa mearga sa isi faca doua oua.... :)

Edited by bogdanCVB
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Scrie și în articol că tâmpii de la Volksbank nu sunt la primul derapaj de acest gen. Au mai trimis astfel de scrisorele și la niveluri mai joase, iar colegii noștri i-au altoit și pentru aceste derapaje, tot în instanță. Citez:

„Banca pare a nu fi învăţat dintr-o decizie anterioară a Tribunalului Bucureşti, care a condamnat, definitiv şi irevocabil, acţiunea Volksbank de a trimite adrese către angajatori.”

Vă dați seama cât de înfumurați și în același timp reduși sunt ăștia de la Volksbank? Ce s-or fi gândit ei ... nu mai stăm de vorbă cu polițiștii ăștia de rând, noi discutăm direct cu șefimea, nu pleaba. :ner:

Link to comment
Share on other sites

Am ras copios dupa ce am citit articolul. Lucratorii bancii si persoanele din conducerea ei care au aprobat asa ceva sunt pur si simplu idioti. As fi tare curios sa vad si raspunsul Ministerului la aceasta scrisoare.

Link to comment
Share on other sites

se poate considera demersul lor "o noua pata pe fata lucratorilor din politie" ???

un semnal catre celelalte bani de genul "baaah, sunt rau platnici" - se intelege ca afirmatia reprezinta punctul LOR de vedere ;)

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Eu aș zice că putem spune tocmai invers.

Respectiv, atenție bănci, polițiștii nu sunt naivi, iar dacă încercați să-i aburiți vă vor târâ prin tribunale și vă vor demonstra că nu pot fi păcăliți când legea îi protejează.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Si asa bancile intorceau spatele cand auzeau ca esti politist! Asta oricum se datoreaza imaginii politistului, care se tot stirbeste pe zi ce trece multumita celor "indragostiti" de noi!

Link to comment
Share on other sites

Aceasta banca este condusa de cretini.Azi am inceput si eu actiunea in instanta impotriva lor.Din martie ma rog de ei pentru o simpla aprobare..

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

In esenta scrisoarea suna cam asa:

"Domnu' Rus, domnu' Rus!!! Politistii sunt rai, ne-au dat in judecata ca suntem niste niste camatari si ne-au luat cate 5000 de euro fiecare, iar in plus de asta, fac misto de noi, pentru ca in fiecare zi vin si depun cereri de rambursari anticipate de cate 50 de bani, iar noi suntem obligati de lege sa le primim si sa le recalculam dobanda zilnic si sa le refacem graficul de rambursare, dupa fiecare 50 de bani depusi !!!!" :ner: :ner: :ner:

Ce m-am distrat cu topicul asta! Eu sunt mandru de colegii mei!!! :good:

Edited by Octavian
 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

interesanta chestia asta cu 50 de bani, dar ... daca tot iau "comision de administrare", nu este cazul sa si MUNCEASCA pentru el ?!?! :ner:

Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Cel mai probabil ca cei de la volksbank au pus botul la bancurile din popor, unde se spune peste tot ca "militienii e prosti", garcea si alte legende urbane, dar au avut o mare surpriza cand au vazut pe pielea si pe banii lor din casierie ca legendele nu se potrivesc deloc cu realitatea. :ner:

Edited by Octavian
 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ce mult ma bucura ca vad un lup mancat de oaie...prea s-au dezvoltat bancile astea pe spatele nostru...

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu am si nici nu am avut vreodata credite la Volksbank, din fericire! Stiu ce au mai patiti colegi de ai mei in trecut! Eu colaborez cu BRD-ul..sunt fidela pt ca nu m-au dezamagit niciodata, sunt seriosi, nu terorizeaza abuziv cu telefoane in caz de intarzieri la plata si respecta intocmai contractul ce l-am semnat cu ei acum 6 ani! Oricum, ma bucur pt colegii mei politisti care nu au putut fi dusi de nas de catre Volksbank si au dovedit ca sunt mai destepti decat ei! Bravo :good:

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Sunt printre politistii nominalizati de Volksbank, in scrisoarea adresata MAI. Am solicitat bancii sa imi comunice in scris motivele acestui demers avand in vedere ca nu am intarziat cu plata ratelor niciodata si mi-am indeplinit intocmai obligatiile contractuale. Este adevarat ca i-am actionat in instanta pentru majorarea dobanzii fixe si eliminarea comisionului de risc, ambele procese fiind castigate insa dreptul de a actiona in justitie este constitutional si nu mi-l poate ingradi banca si nici domnul ministru. Asteptam opinia reprezentantilor bancii si este posibil sa ii actionez din nou in justitie pentru lezarea demnitatii, mai ales ca mai au sa imi achite un rest de vreo 200 euro si 600 lei.

Cert este ca la acea data, eram in concediu si am fost sunat de colegi care m-au informat despre scrisoarea adresata MAI intrucat a fost postata pe Intrapol. Mi-a crescut tensiunea instantaneu, m-am facut pachet de nervi si numai de un concediu linistit nu am mai avut parte. Nu mai pun la socoteala ca au inceput sa ma sune colegi si prieteni din tara care s-au oferit sa ma ajute sa imi platesc ratele intrucat din faimoasa scrisoare pe care ulterior am citit-o si eu, se intelege ca sunt o exceptie care nu isi achita obligatiile contractuale.

Toate bune.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Să nu-i lăsați așa! Acționați-i în judecată și cereți daune și pentru această practică securisto-comunistă a celor de la banca.

Felicitări pentru că nu v-ați lăsat intimidați și prostiți de „intelijenții” de la Volksbank!

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Eu sunt curios dacă tâmpitul care a redactat şi trimis scrisoarea este conştient de antireclama pe care a făcut-o băncii. Dacă eram în locul preşedintelui băncii îl concediam pe loc.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

o fi fost vreun contabil pus sa faca munca de juridic, cum dealtfel se mai intampla si pe la noi :D

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua tuturor! Poate mai redacteaza una daca tot s-a schimbat ministrul...sa se umple de ridicol complet ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.