Jump to content
POLITISTI.ro

Trafic de influenta la CSM


teolucian63

Recommended Posts

In aceasta dimineata s-au efectuat perchezitii la C.S.M. la doi membri si anume George Balan si Marcel Sanpetru, invinuiti de trafic de influenta, in sensul ca-si negociau cu un reprezentant al U.S.L. postul de procuror general si procuror sef al D.N.A. Probele "beton" ar fi interceptari telefonice...adica doi oameni care au habar despre interceptari si mai ales despre infractiunea de trafic de influenta(despre cum se poate proba) sunt prinsi de catre "specialistii" d.n.a. Ce parere aveti?

Link to comment
  • Moderator

Tare îmi este teamă că va fi doar un alt episod din serialul „Alegrarea disperată după imagine” a celor de la DGA.

Niște descinderi în colaborare cu mass media, pentru circ ieftin și capital de imagine. Pentru că bălăcărirea la tv, chiar dacă nu se concretizează cu vreo trimite în judecată, are efect. Imaginea și impresia omului de rând este că problema s-a rezolvat o dată cu acest circ penibil, deși în realitate nu este deloc așa.

Link to comment

Culmea este ca media anunta ca atat George Balan cat si Marcel Sanpetru sunt perchezitionati iar primul se afla in birou si a aflat de la tv ce se intampla! Dar colac peste pupaza a iesit la rampa si d-soara "baschetbalista" si face declaratii prin care sugereaza ca sunt probe solide, pe care bineinteles nu le dezvaluie si sugereaza ca in momentul cand se vor dovedi adevarate acuzatiile cei doi pot fi exclusi din magistratura...DNA-ul ar trebui restructurat in intregime, ca de desfiintare(desi daca s-ar face o amalza la sange cam asta ar fi solutia) nu e vorba, ne cearta U.E.

Link to comment

Precizări D.G.I.P.I.

Referitor la aspectele prezentate în mass-media în ultima perioadă cu privire la anchete derulate de instituţii ale statului în care sunt implicaţi şi angajaţi ai unităţii, facem următoarele precizări:

Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) asigură cetăţenii că a luat toate măsurile legale şi va continua, cu profesionalism, echidistanţă şi celeritate, să acorde sprijin de specialitate în anchetele desfăşurate de instituţiile statului şi în documentarea completă a faptelor de încălcare a legii şi a atribuţiilor de serviciu de către angajaţi.

Acţiunile desfăşurate în ultimele zile pentru combaterea faptelor de corupţie, a nerespectării şi neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu de către lucrători ai instituţiei confirmă implicarea D.G.I.P.I. în demersul important şi necesar iniţiat de către conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru luarea cu fermitate a măsurilor legale împotriva lucrătorilor care nu-şi exercită sarcinile conferite cu respectarea legii.

Aceste acţiuni vor continua în scopul asigurării respectării cu stricteţe a standardelor profesionale şi de integritate obligatorii pentru personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Totodată, facem precizarea că astfel de activităţi de evaluare de specialitate se vor desfăşura la nivelul fiecărui palier operaţional şi decizional şi nu trebuie percepute ca demersuri menite să diminueze capabilităţile funcţionale şi prestigiul instituţiei, ci ca acţiuni fireşti pentru încadrarea în parametrii legalităţii şi profesionalismului.

D.G.I.P.I. - Compartimentul Informare și Relații Publice

Link to comment

Se pare ca seful D.G.I.P.I. Ilfov e cercetat si el in acest dosar, potrivit celor de la D.N.A. le-ar fi furnizat informatii clasificate despre oameni politici celor doi procurori...

Link to comment
  • Moderator

Eu nu înțeleg cum reușește presa să aibă acces la interceptările telefonice din dosare care nu sunt trimise in judecată.

Link to comment

E simplu Marius, daca nu pot sa probeze in dosarul respectiv cu interceptarile telefonice, DNA-ul le pune la dispozitia presei, pentru a murdari imaginea persoanei/persoanelor in cauza! Numai DNA poate sa faca "legal" asta, toti ceilalti savarsesc infractiuni daca fac asta...

Link to comment
  • Moderator

Tare mi-e teama că aceste dosare nu se materializează cu vreo condamnare și sunt doar așa, să sperie ursul cu maimuța.

Link to comment

Marius, nu sunt numai sa sperie maimuta, George Balan era unul din putinii procurori profesionisti si colac peste pupaza(na ca am folosit a doua oara expresia) era agreat si de primul ministru... Era cu cel putin 10 clase peste tandemul Codruta-Morar!

Link to comment
  • Moderator

DNA-ul și DGA-ul ar putea să patenteze și să înregistreze la OSIM această „rețetă”.

Se ia o cireadă de jandari (scutierii de la bsij) de parcă procurorii ăia ar fi cunoscuți ca niște interlopi periculoși și violenți :doh: și se efectuează o percheziție, evident în prezența presei, care așa ca printr-o minune află încă de la prima oră a dimineții când au loc perchezițiile celor de la DNA sau DGA. Toate aceste activități sunt coroborate neapărat și obligatoriu cu apariția în presă a unor transcrieri siropoase din interceptări. Iar circul și spectacolul sunt asigurate, deci rețeta poate fi patentată și înregistrată fără probleme. Nu mai contează dacă imaginea celor vizați este terfelită iremediabil și tot circul nu se concretizează cu o condamnare, important este circul mediatic, capitalul de imagine pt DNA sau DGA și terfelirea imaginii celor vizați.

Link to comment

Catalin, in anul 1996 la iesirea de pe platoul Politiei Capitalei se afla intotdeauna o masina de presa-tv, de la Tele7abc, Protv. Cum plecam 2-3 masini neinscriptionate(stiau nr.inm.de la c.o.) ne urmareau pana la locul actiunii...pana intr-o zi cand i-am dus in apropiere de groapa Glina si ne-am batut joc de ei! Dar s-au adaptat si sunau in fiecare dimineata la biroul de presa sau la secretariatul sefului Politiei Capitalei...unde dadeau totdeauna de oameni de "bine"...dar pe vremea aia oamenii din media tineau mai mult cu noi politistii, la tv apareau mai multe mesaje pozitive despre munca noastra!

Acum in schimb, cred ca sunt CONVOCATI de catre cei de la DNA, DGA, cred ca media stie inaintea celor de la bsj cand actioneaza si unde...ca doar e "transparenta", nu?

Link to comment

Astia de la DNA nu sunt zdraveni! Televiziunile "recita" la greu din interceptarile telefonice, parca sunt piese de teatru, cei care citesc incearca sa dea si intonatia corecta...

Link to comment
  • Moderator

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu în legătură cu publicarea unor transcrieri ale unor presupuse interceptări în cazul procurorilor

Până acum nu au făcut-o, la sutele de cazuri în care sifoanele din DNA și DGA livrau transcrieri ale interceptărilor către presă. Ipocriți ordinari, s-au sesizat abia când sunt implicați unii din rândurile lor.

Aștept cu nerăbdare să văd dacă vor găsi sifonarii din parchete, pentru că deja a devenit ceva banal și chiar a intrat în rutină scurgerea de informații din dosarele penale, după ce ajung la DNA.

Link to comment

Pana la urma mai bine mai tarziu decat deloc...dar just, trebuiau sa se sesizeze mai demult, insa cred ca au fost stopati de "suspendat"... Oricum dupa mine toata "chestia" asta e cusuta cu ata alba!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.