Jump to content
POLITISTI.ro

Un politist de frontiera, bolnav de cancer, si-a dorit sa ramana bolnav


Recommended Posts

  • Member

Acest text l-am preluat de pe un comunicat SNAP,iar cele prezentate desi par de domeniul fantasticului sunt reale.

.

In cursul lunii octombrie am fost abordati de catre o colega ce ne-a relatat despre problema sotului ei, agent principal de politie Radu Tanase, care a fost pus la dispozitia unitatii, desi se afla in concediu medical, fiind diagnosticat cu cancer. Totodata, sotia politistului ne-a relatat despre piedicile pe care le-a intampinat atat din partea conducerii inspectoratului cat si din partea liderului sindical, al celui mai mare sindicat cu mai multi membri decat politisti, la care au cotizat ani de zile.

Din primele verificari efectuate de reprezentantii nostri, am constatat o serie de nereguli comise numai de cadre cu functii de conducere din cadrul I.J.P.F. Tulcea. Unul dintre cele mai mari abuzuri fiind acela de necomunicare a actelor administrative de punere la dispozitie a politistilor de frontiera, acestia fiind in imposibilitatea de a le ataca la instanta de contencios administrativ.

Dupa ce am materializat toate cele constatate in mai multe adrese, le-am inaintat I.J.P.F. Tulcea cat si I.G.P.F. Prima institutie ne-a comunicat faptul ca postul ocupat anterior de Radu Tanase a fost radiat si din punctul lor de vedere nu aveau obligatia sa-i rezerve functia, cu toate ca acesta se afla in concediu medical, anterior demararii procesului de reorganizare. I.G.P.F-ul, dupa ce a trimis o delegatie a Serviciului Control, a constatat ca politistii de frontiera „au fost informati”, cu privire la actul administrativ de punere la dispozitie, si „au luat la cunostinta pe baza de semnatura” iar cu privire la functia politistului Radu Tanase, acestia mentioneaza ca punerea la dispozitie nu este considerata modificare a raporturilor de serviciu. (adresa nr. 799624/25.11.2011, adresa nr. 324554/09.12.2011). Printr-o adresa ulterioara insa, inspectorul general se contrazice si mentioneaza ca „in urma verificarilor efectuate...actele administrative in cauza nu au fost comunicate politistilor”. ( adresa nr. 304798/15.02.2012)

Permiteti-ne sa ne intrebam, oare cati incompetenti exista in randul cadrelor cu functii de conducere? Numai din cateva adrese va puteti da seama de balbele si bajbaielile legislative enuntate de aceste entitati care ne conduc destinele. De asemenea veti putea observa tendinta de a arunca rensponsabilitatea de la o institutie la alta si de la un sef la altul.

Dupa aceste raspunsuri primite, reprezentantii nostri au identificat la alte unitati de politie de frontiera cazuri identice in care politistilor aflati in concediu medical, le-a fost rezervata functia, diferenta constand doar in faptul ca erau ofiteri. (adresa nr. 3115 din 26.04.2012 a S.N.A.P.)

In cursul lunii februarie, dupa nenumarate demersuri facute de Radu Tanase pentru a-si dovedi dreptatea, ne-a conatactat telefonic si ne-a relatat ca este foarte ingrijorat deoarece tratamentul cu citostatice a dat rezultate si in curand nu i se va mai acorda concediu medical. De aici si nelinistea lui pentru ca va trebui sa revina la munca si automat sa i se comunice ca raporturile cu institutia i-au incetat, in lipsa unei functii vacante. Imaginati-va ce drama a trait acest politist care, fiind sub povara unui tratament foarte puternic, a auzit de la toti cei din jurul lui faptul ca nu mai are pastrata functia si implicit nu va mai avea loc de munca

Pusi in fata faptului implinit, IGPF-ul ne comunica, la mai mult de 30 de zile de la solicitare, faptul ca agentul principal de politie Radu Tanase, „a fost numit in functie, in cadrul Sectorului Politie de Frontiera Isaccea din cadrul Garzii de Coasta, incepand cu 28.05.2012”

Un raspuns multumitor dar sec, deoarece nici in acest moment nu se stie cine va plati pentru acest abuz, ce pila a ocupat in cursul reorganizarii postul acestui politist si ce fel de interese au existat la mijloc.

Sa le fie rusine acelor sefi care nu au inteles sa respecte legea, care si-au batut joc de acest politist si care, probabil, s-au gandit ca il va razbi boala si nu vor mai trebui sa dea socoteala.

Edited by cipri83
  • Downvote 1
Link to comment

Este banal ..Toti care nu au avut pile sau neamuri au fost disponibilizati chiar daca aveau si 2 -3 copii nici o abatere, vechime in politie si calificative de foarte bun.Cine nu a fost pe placul sefului nu a avut relatii si nici bani de spaga e acum somer prin tabelul trimis de sefii de inspectorate pentru desfintarea functiei respectivului .Adica muritor de foame la situatia economica actuala.Ce imi ''place'' ca au fost pastrati in sistem sute de politisti cu doua sau chiar trei dosare penale pe rol [chiar si pentru flagrant de luare de mita] Asa spune ''legea''..Care lege..? Omerta ..Cautati pe google CLANUL GENERALILOR.

Edited by pitbul
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.