Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura inmatriculare autovehicul sh


geony

Recommended Posts

Intentionez sa cumpar o masina folosita si care este actualmente inmatriculata permanent in Romania.

Doresc sa intreb pe cei care cunosc, sau au trecut prin respectiva situatie urmatoarele:

Daca se mai plateste taxa de poluare(mediu) la schimbarea proprietarului pentru masinile care deja au de mai multi ani numere de Romania(Bucuresti)

Nu este vorba de masina adusa din strainatate si care n-a mai fost inscrisa in Romania.

Totodata doresc lista actelor cu care trebuie sa ma prezint la biroul inmatriculari auto si pasii care trebuie urmati pana atunci(Unde inchei certificatul de vanzare-cumparare cu vanzatorul, cum se procedeaza cu fisa de inmatriculate, obtinerea certif. de autenticitate, cum procedez cu numerele, in cat timp de la plata propriu-zisa trebuie sa fie inscrisa pe numele meu(cumparatorul)

Multumesc.

Edited by geony
Link to comment

Am citit si anterior lincul trimis, undeva scrie, actul care dovedeste plata taxei de inmatriculare. E vorba de taxa de mediu(poluare) sau e o taxa CEC ca si cea pentru talon ?

Deja eu sunt in procedura de a cumpara de la o firma o masina sh actualmente inscrisa pe firma.. M-am inteles la un pret in euro, insa reprezentantul firmei spune ca-mi elibereaza facura nu certif. vanzare- cumparare. Cum ma decurc cu facura, pt. ca stiam ca pentru inmatriculare trebuiesc trei pagini , o pagina la circa financiara parca, una la politie, alta la mine(cumparator) insa facura probabil are doar o singura pagina.

A mai cumparat cineva(ca persoana fizica) masina sh. inscrisa pe firma? Care sunt deosebirile fata de cumpararea de la particular ?

Ce probleme pot aparea cu actele in aceasta situatie ?

Link to comment
  • Moderator

Da, este vorba de o taxă de înmatriculare, nu de "primă înmatriculare", poluare, etc.

Este normal să primești o factură de la persoanele juridice, ea va avea același rol ca și un contract de vânzare-cumpărare, îl înlocuiește. Faci mai multe copii după factură și se rezolvă.

Link to comment
  • 4 months later...

Buna ziua, sunt si eu interesat de procedura care trebuie urmata din cazul pe care urmeaza sa-l descriu: Un cetatean roman, care a fost plecat temporar in Italia, si-a achizitionat un autoturism de acolo pe numele lui, inmatriculat tot in Italia. Dupa o perioada a revenit in tara, unde este si stabilit, iar asigurarea i-a expirat. A fost oprit de politie la un control in trafic si a fost sanctionat cu 1000 de RON amenda si i-au fost confiscate certificatul de inmatriculare si placutele de inmatriculare. In mod normal trebuie ca cetateanul sa incheie o polita de asigurare pentru a-si recupera certificatul si placutele de inmatriculare. Intrebarea mea este: Se poate inmatricula autoturismul in Romania in conditiile enuntate anterior, fara a mai urma procedura de recuperare a certificatului de inmatriculare.

Link to comment
  • Moderator

Are o dovadă înlocuitoare, deci poate demara procedurile pentru înmatriculare, iar în locul documentelor reținute folosește dovada înlocuitoare.

Link to comment

Singura solutie este sa solicite inmatricularea autoturismului in Romania sa demareze procedurile necesare, sa achite taxa de prima inmatriculare.(eventual sa ia legatura cu un avocat pentru asta). Nu ii va fi restituit certificatul de inmatriculare ci acesta va fi inaintat de la Politia Rutiera la Serviciul Inmatriculari pe baza de adresa. Daca toate procedurile astea il costa mai mult decat pretul autoturismului sa mearga cu incredere la un centru de dezmembrari auto. Nu inteleg de ce nu a facut acest lucru inainte sa ii expire asigurarea sau de ce nu a reinnoit polita de asigurare mai ales este proprietarul autoturismului si nu are nicio scuza pentru asta.

Edited by 25tess
Link to comment

Singura lui scuza este PROSTIA! Vis-a-vis de pretul masinii si banii bagati in ea nu are rost sa zic.... Masina este o conserva de Opel Tigra ( cel putin asa ma simt cand trebuie sa stau in spate ) fabricata in 2000, motor 1.4 benzina. A cumparat-o acum 4 ani din Italia cu 800 de Euro. A bagat in ea vreo 1500-2000 de euro ( nebunii - vopsea noua, jante cromate, subwoofer, eleron si alte chestii de genul ). Pe langa banii astia, el nu a vrut sa inmatriculeze in Romania cand a venit prima oara cu ea in tara (in primavara lui 2010), preferand sa o tina inmatriculata pe Italia si platind asigurare 1200 de euro pe an. De atunci eu tot il batateam la cap ca se renteaza sa plateasca taxa de poluare, pentru ca economisea cu asigurarea romaneasca si uite ca acuma tot eu ma chinui cu el sa o inmatriculeze in Romania. Este un fost coleg de liceu si prieten si nu ma lasa inima sa-l las sa se zbata singur....

Oricum 25tess in dimineata asta am facut cum exact cum ai zis tu, acum asteptam sa ne sune de la Serviciul Inmatriculari Auto sa mergem cu restul de acte necesare pentru procedura de inmatriculare. Multumesc mult!

Edited by ayt89
Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua stimati domni politisti. Va rog sa ma ajutati cu situatia in care ma aflu.

Se dau X, Y, Z.

X-proprietarul de drept al masinii (in talon si carte)

Y-intermediarul de la care eu cumpar masina

Z-eu

X ii vinde masina lui Z. Pentru asta ii ofera certificat fiscal, merg impreuna la fiscul lui X si vizeaza noul contract de instrainare-dobandire ce tine loc de fisa de inmatriculare si contract de vanzare-cumparare. Apoi scrie pe talon instrainat catre Y si ii preda lui Y masina, cartea, talonul, asigurarea si cheile.

Y merge cu masina o perioada (20 zile) pana cand mama lui ii ia o masina mai buna. Se hotaraste sa vanda aceasta masina. Aici intervin eu, cumparatorul Z.

Am inteles ca desi talonul este instrainat pe numele lui Y, o pot inmatricula la politie daca Y imi da: cartea masinii, talonul, certificatul fiscal al lui X (proprietarul din acte), contractul de instrainare-dobandire dintre X si Y cu toate vizele aferente de la administratia financiara, urmand ca Y sa o inscrie pe numele lui la fisc maine si sa imi dea fiscalul lui plus contractul de instrainare-dobandire dintre mine si Y (intermediar), vizat la fiscul intermediarului.

Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Totusi, din aceasta ecuatie lipseste certificatul de inspectie tehnica periodica. Masina are ITP facut, trecut in talon, dar se pare ca primul proprietar (X) a pierdut dovada efectuarii ITP-ului si prin urmare, nu i-a dat-o lui Y iar Y nu are cum sa mi-o dea mie.

 

Se poate inmatricula fara certificatul de inspectie tehnica periodica (este de ajuns sa vada domnul politist de la inmatriculari ca am ITP-ul trecut in talonul masinii) sau trebuie sa fac alt ITP ca sa obtin acel certificat ITP?

 

Va rog mult sa ma ajutati, am nevoie de un sfat cat mai repede inainte sa iau masina si nu gasesc nicio informatie despre ce se intampla daca nu am certificatul de ITP.

Link to comment
  • Moderator
17 minute în urmă, Roltube a scris:

o pot inmatricula la politie

Fals! În România, autovehiculele nu se înmatriculează la poliţie de mai bine de 15 ani. Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene.

Link to comment

Salutare domnilor!

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Am identificat un auto de vanzare, vandut de catre un cetatean din Romania.

Masina a fost cumparata de tatal celui care o vinde acum. Mai precis, in 1974 tatal (decedat intre timp) acestuia a cumparat masina de la un alt cetatean roman. Singurele acte existente in prezent sunt un contract de vanzare-cumparare intre tatal actualului proprietar si vanzatorul de la vremea respectiva, precum si un document care atesta radierea acestuia de la Politie (tot din 1974). In contractul de v-c sunt trecute numele celor doi, localitatile, seria motorului si numarul vechi de inmatriculare. Contractul este facut la notar. Intre timp, motorul masinii s-a vandut.

As dori sa cumpar masina. Care este procedura? Risc ceva daca o cumpar, avand in vedere ca masina este nemiscata din 1974 si singurule acte sunt cele enumerate mai sus? Ce pasi ar trebui sa fac?

 

Multumesc! Un weekend reusit. 

Link to comment

Ma refeream daca ajung la DRCPIV cu talonul masinii in care este trecut itp-ul, dar nefiind facut la RAR mi se va cere certificatul de inspectie tehnica periodica.. pot inmatricula masina fara acest act?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.