Jump to content
POLITISTI.ro

Reformarea politiei in viziunea lui Silviu Prigoana


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Deputatul Silviu Prigoana vrea sa creasca fermitatea politiei, la fel ca in Statele Unite ale Americii.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul-sef Christian Ciocan, a declarat ca Prigoana intentiona inca de la sfarsitul anului trecut sa schimbe ceva in politie, iar azi, i-a transmis, spre consultare, doua proiecte de modificare a unor legi.

Unul dintre acesta se refera modul de actionare cu fermitate al politistilor in timpul interventiilor, la fel ca cei din SUA, iar cel de-al doilea proiect, vrea ca distinctia dintre Politia Romana (Nationala) si Politia Comunitara sa fie bine delimitata.

Astfel, Prigoana va propune in Parlament, un proiect legislativ, potrivit caruia numele Politiei Comunitare sa fie schimbat cu "Garda Primariei".

Sursa: adevarul.ro

Link to comment
  • Moderator

Și eu sunt de acord cu astfel de propuneri.

Dacă s-ar elabora niște proceduri obligatorii și clare, fără excepții, prin care să scăpăm de aceea „orientare” sau „lipsa de tact” de care cu toții am fost acuzați la un moment dat și care să prevadă niște reguli ce trebuiesc respectate la abordarea unui cetățean, fie că este oprit cu mașina sau pe jos, iar în plus să fie prevăzute clar și niște măsuri ce se pot lua împotriva celui ce nu se supune solicitărilor polițistului, precum și niște sancțiuni ferme, ar crește semnificativ siguranța și securitatea polițiștilor, dar totodată ar modifica substanțial imaginea poliției, îmbunătățind-o după părerea mea.

Cât despre comunitari, să-i numească și șerifi stelari, numai polițiști nu, pentru că are dreptate, se creează confuzie.

Link to comment

aveti rabdare sa vedeti ce se propune si ce va iesi din comisiile de specialitate :) nu imi fac iluzii, citi dintre sutele de parlamentari vor dori sa fie incatusati daca injura un politist care l-a oprit din treburile sale urgente?? c'mon!!

Link to comment
  • Moderator

Totuși nu trebuie să dezarmăm așa repede, e un pas înainte. Cu siguranță vor mai fi și alții care să li se pară o idee bună și chiar dacă nu se vor adopta toate propunerile, sau se vor modifica, tot va fi un început.

Link to comment

S-ar parea ca d-lui Prigoana i-a prins bine intalnirea cu politistii de acum cativa ani cand a ramas fara permis la alcool.... sau :hmmmt:

Link to comment
  • Moderator

"M-am saturat sa vad politisti batuti de profesoare, scuipati, injurati si la care se tipa. Trebuie sa actioneze ferm - a ridicat cineva tonul la ei sau nu a facut intocmai cum a spus, l-a incatusat, l-a bagat la pivnita, si a doua zi sa explice cetateanul judecatorului de ce a facut ce a facut" a declarat Silviu Prigoana

Link to comment

Prigoana are un copil educat prin occident si nu ai este frica dar ce te faci cu ceilalti fii de parlamentari care au mostenit "setea" si mitocania de la ta-su.Cum sa-i pui odraslei pistolul in ceafa cand e pulbere si nu se supune controlului politienesc?S-avem pardon, proiectul intra in comisii insa va iesi praf in ochii tuturor.Probabil ni se vor mai restrange ceva drepturi si libertati ca se pare ca"avem prea multe".

Link to comment

Bravos monşer !!!

Din fericire Prigoană nu e singurul care gândeşte astfel, nu ştiu cum e la nivel naţional, dar cel puţin în judeţul meu am început să simt şi eu în ultima perioadă că societatea în general începe să ne aprobe chiar dacă uneori intervenim mai dur .

Cercetările asupra poliţiştilor care au executat foc de armă nu mai sunt bau-bau, mass-media a început să nu mai prezinte în mod negativ poliţistul care intervine fizic asupra scandalagiilor, procurorii care ne cercetează când suntem reclamaţi de abuz în serviciu încep să înţeleagă şi ei că uneori ca să faci o omletă trebuie să spargi ouăle , la o intervenţie în forţă nu mai eşti huiduit de lume.

Desigur suntem încă departe de adevăr, dar e îmbucurător că se fac aceşti paşi mici în direcţia cea bună.

Aşa că nu trebuie să fim pesimişti dacă nu va trece ideea lui Prigoană deoarece e un progres faptul că un parlamentar a apărut în mass-media naţională cu astfel de iniţiativă.

Am simţit personal că mesajul lui a avut un ecou pozitiv în rândul celor nu sunt certaţi cu legea.

Link to comment
  • Member

Prigoana va propune in Parlament, un proiect legislativ, potrivit caruia numele Politiei Comunitare sa fie schimbat cu "Garda Primariei".

m am saturat sa vad stiri de genul: un politist a facut nu stiu ce prostie si dupa sa constat k de fapt politistul cu pricina este de fapt de la comunitari nu de la Politia Nationala.. sa le schimbe denumirea cat mai repede:angry: . nu inteleg de ce a fost infiintata aceasta institutie si cui serveste. prefer jandarmii in locul comunitarilor.

Link to comment

L-am mai vazut pe Prigoana cu ideile lui. Daca asta ar fi ministru de interne, m-as mandri ca sunt politist. Cu ministrii pe care i-am avut pana acum, ar trebui sa primim spor de rusine...

Link to comment

Chiar credeti ca se va ajunge la asa ceva?? Prigoana e ok, ideiile sale sunt laudabile, dar aceste proiecte trebuiesc aprobate de cei care ne-au taiat salariile, cei care NU VOR sa faca nimic pentru noi....oare aceste proiecte vor fi aprobate si de cei din lumea interlopa care au un cuvant greu de spus in umbra politicienilor romani??

Link to comment
  • Moderator

Ne-am saturat! :angry:

Trebuie facut ceva in privinta legislatiei. Sindicatele si CNP-ul trebuie sa solicite in toate interventiile lor modificarea legislatiei, astfel in cat politistul sa poata avea autoritate.

Inca un exemplu, in care cetatenii de pe strada solicita politistului sa traga in anvelope, spunand ca vor depune ei marturie in favoarea acestuia.

Priviti si voi cat tupeu ordinar are nesimtita asta! Ascultati cu atentie comentariile oamenilor de pe strada.

Link to comment

Conducerea politie romane ii vor scoate vinovati pe cei 3 politisti pentru ca atunci cand au actionat in rezolvare problemei nu aveau cascheta pe cap.......tara de tot rahatul :ner:

Link to comment

Mare parte din cei care au posibilitatea să emită legi/proceduri care să ne sporească autoritatea în stradă sunt total dezinteresați și uneori incompetenți (vezi cazul JIaNU). Mergem înainte cu speranța că lucrurile se vor îndrepta!

Link to comment

Dragi colegi, sunt sceptic privind initiativa lui Silviu Prigoana privind politia... sa fim seriosi a mai avut o initiativa de a vinde sau inchiria Casa Poporului si praful sa ales de acel proiect. Demagogia lui este cunoscuta si prin faptul ca a intrat in politica doar sa isi protejeze afacerile, cand a fost vorba ca PDL-ul sa nu accepte politiceni afaceristi cu statul ,repede si-a data demisia, cand s-au linistit apele a revenit rapid la partidul-mama . Sa fim serioasi , ma astept ca Silviu Prigoana sa treaca un proiect de lege in domeniul salubrizarii/reciclarii gunoaielor , unde este as si are reale interese.

Link to comment

uite aici reforma in politiei :) si voi care credeati ca am o obsesie cu chestia asta. poate ar trebui sa fiti atenti (prin sindicate or something) la proiectul asta de lege ca altfel nici dracu' nu mai da amenzi de circulatie in tara asta.

http://www.juridice.ro/119249/proiectul-de-lege-prin-care-politia-rutiera-va-fi-descurajata-sa-mai-dea-amenzi-de-dragul-planului-de-contraventii-a-primit-aviz-favorabil-in-comisia-juridica-a-senatului.html

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.