Jump to content
POLITISTI.ro

Robert Turcescu - colonel PDL in MapN


Cristi

Recommended Posts

 • Moderator

Lista ofiţerilor numiţi la strict secret de Oprea, reevaluatul lui Băsescu.

Postul de televiziune Antena 3 a publicat, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea, lista cuprinzând mai multe persone din viaţa publică românească, avansate în grad militar, de fostul ministru UNPR al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Cei mulţi din lista publicată de Antena 3 au primit gradul de colonel, unii având grade militare mult mai mici.

În listă sunt incluşi de-a valma politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene.Printre ei şi Robert Turcescu, în dreptul numelui fiind trecută apartenenţa politică: „PDL” şi gradul acordat: „colonel”.

Colonel a ajuns, conform aceleiaaşi surse, şi fostul prim-ministru de 78 de zile, Mihai Răzvan Ungureanu.

Printre cei avansaţi la gradul de colonel se află şi fosta secetară şefă a lui Boc, Ştefania Ferencz.

Conform informaţiilor difuzate de Antena 3, Turcescu a ajuns colonel deşi nu şi-a satifăcut nici măcar serviciul militar.

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat la Antena 3 că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor lui Oprea de avansare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor.

Sursa : www.cotidianul.ro

Vorba jurnalistilor de la cotidianul.ro : Ghici ghicitoarea mea : De ce stau baietii astia in pozitie de drepti? Si arata fotografiile fostului prim ministru Ungureanu si a lui Robert Turcescu. Acum se explica cum lumea indeplinea fara cracnire ordinele venite de la marea imparatie, ca deh, doar...deveneau sau devenisera cadre militare. Si, ordinul nu se discuta, nu-i asa? Incredibil ce se poate intampla in Romania.

Chiar acum se dezbate la Antena 3 aceasta situatie, la emisiunea Sinteza Zilei. Inca odata se demonstreaza putreziciunea care zace in aceasta tara, in "conducatorii" nostri si in jegurile de jurnalisti care isi vand sufletul diavolului pentru un grad militar obtinut prin metoda specific romaneasca : impostura si incalcarea flagranta a legii.

Pareri?

Edited by Cristi
Link to comment

Intr-o tara unde un locotenent al Armatei Romane ,ce a avut onoarea si demnitatea de a spune asa NU se mai poate , este dat afara din Armata si acum aflam ca soldati sunt avansati direct colonei ce mai e de spus?

Este o tara trista unde notiunea de DREPTATE este o notiune luata in derizoriu.

Adrian Nastase a fost condamnat dar e prea putin,sunt multi asemeni lui care ar trebui sa plateasca in acelasi fel.

Totusi,sa nu ne iluzionam,toti stim in ce tara traim si cum suntem noi romanii,problemele in aceasta tara sunt grave si se vor rezolva cand fiecare dintre noi va reactiona impotriva abuzurilor si nedreptatilor.

Nemernicii vor profita intotdeauna de pasivitatea oamenilor onesti.

Edited by Cristi
Postare dubla.
 • Upvote 3
Link to comment

Fratilor, LUNETISTUL isi pregatea armata lui proprie din umbra, cand te gandesti ca gunoaie ca Turcescu au reusit sa indoctrineze jumatate din tara !

Pun pariu ca astia din lista au fost racolati pentru diferite chestii murdare pe care le dirija MRU la comanda Lunetistului inca cu mult timp in urma !

Link to comment
 • Moderator

Lista:

- Apostu Sorin - PDL - Locotenent - colonel - 2011

- Arnăutu Decebal - PDL - Colonel - 2010

- Bardan Cornel Ştefan - PDL - Colonel - 2010

- Blejnar Sorin - Şef ANAF - PDL - Colonel - 2011

- Botiş Ioan - Nelu - Deputat, Ministrul Muncii - PDL 2010

- Boureanu Cristian - Deputat - PDL - Colonel - 2011

- Brînză William Gabriel - Deputat - PDL - Locotenent Colonel - 2011

- Brînză Daniel - Secretar Executiv Diaspora - PDL - Colonel - 2011

- Falcă Gheorghe - Primar Arad - PDL - Maior - 2010

- Ferencz Ştefania Gabriela - Secretar Adjunct al Guvernului - PDL - maior

- Flutur Gheorghe - Preşedinte Consiliu Judeţean Suceava - PDL- Colonel 2011

- Alexandru Lăzărescu - Director TVR - PDL - colonel - 2011

- Robert Turcescu - Jurnalist - PDL - Colonel - 2010

- Mihai Răzvan Ungureanu - Premier - PDL - Colonel 2011

- Gheorghe Ştefan - PDL Neamţ - PDL - Colonel 2010

- Ialomiţeanu Gheorghe - Ministru de Finanţe - PDL - Colonel 2010

- Iliescu Valentin Adrian - Şeful Dep. pt. Relaţia cu Parlamentul- PDL- Colonel 2010

- Liviu Negoiţă - Primar sect.3 - PDL - Colonel 2012

- Oltean Ioan - Deputat - PDL Colonel 2010

- Preda Cezar Florin - Vicepreşedinte PDL - Colonel 2011

Ce superb ... ce mirific!!!

Priviți cu atenție lista publicată de cotidianul.ro. Și observați că sunt chiar și primari în ea. Acești fii imaculați și grozavi ai patriei, acești adevărați îngeri coborâți pe pământul acestei țări. Ba mai mult șpăgarul ăla de la Cluj ce este și acum în pușcărie ... a devenit colonel!!! :naughty:

Ha, ha, ha! Oameni ce nici măcar nu au îndeplinit stagiul militar au devenit peste noapte ofițeri ai armatei. Superb! Superb! :naughty:

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Pentru aceste numirii care clar sunt ilegale cine este tras la raspundere?Normal ar fi ministrul apararii sub indrumarea chiorului,ca doar n-au miscat vreun ministru in front fara voia sa!

Ar fi frumos ca institutiile statului abilitate sa se sesizeze din oficiu si sa ia masuri!

Catalin tu nu stii cate a facut spagarul ala din Cluj pt PDL!Am sa-ti dau un exemplu daca cineva construia un bloc de apartamente cu 4 etaje taxa pt autorizatie de constructie era 1 sau 2 ap pt el,daca blocul era mai mare se pretindea si un etaj intreg!

Edited by cipri83
Link to comment

Asta e Romania in care traim.

In timp ce adevaratilor militari, cei care au facut o scoala militara (3-4ani) o academie militara, cei care au fost nevoiti sa se mute dintr-un oras in altul, sa doarma in corturi in aplicatii in poligoane ca Cincu, Malini sau poligoane de tragere, cei care erau treziti la orice ora din noapte sa se prezinte la unitate, cei care au stat luni si ani pe santiere departe de familii, lor le-au taiat pensiile si au dus o campanie de umilire a adevaratului militarului roman. Nu e de mirare acest fenomen in conditiile in care dintr-un ospatar de la retaurantul CCA a iesit un general cu patru stele chiompaliu si care nici macar nu poate sa te priveasca in ochi cand vorbeste cu tine. Nu imi doresc decat sa vad o sentinta ca lui Nastase pentru: oprea, udrea,anastase, oltean, boc si bineinteles traficantul basescu.

Situatia este FOARTE GRAVA! De ce s-au facut aceste avansari, in ce scop? Lucrurile sunt mult mai profunde. Au fost avansati indivizi foarte loiali devoratorului de flote si nu numai, din toate judetele, centrele de influenta mass-media, ministere etc. Scopul? Cum am mai spus, FOARTE GRAV: ORGANIZARE PARAMILITARA, care in caz de.... (exemplu, o situatie de urgenta) ar fi activata! Este CUMPLIT DE GRAV si LUCRURILE TREBUIE TRATATE CU FOARTE, FOARTE MULTA ATENTIE si RESPONSABILITATE!

Am mai aflat vreo 4 persoane :

- Gheorghe Nastasia - Secretar de Stat - PDL - Col. (2010, Mr)

- Cristian Constantin Poteraş - Primar Sector 6 - PDL - Lt.Col. (2010, sold.), Col (2012, Lt.Col.)

- Neculai Rebenciuc - Deputat - PDL - Lt.Col. (2010, Sold.)

- Savin Emanoil - Primar Buşteni - PDL - Col. (2010, slt.)

Gradele primite de acesti impostori nu reprezinta o rasplata a serviciilor prestate ci demonstreaza faptul ca traian basescu nu a renuntat la ideea declararii "starii de necesitate" in cazul in care nu are alta modalitate de a se salva de suspendare. In cazul instituirii "starii de necesitate" acesti ofiteri superiori in rezerva, prin convocare sau mobilizare vor deveni ofiteri activi, sefi ai comandamentelor militare judetene, orasenesti sau din diverse institutii. Cum pe timpul "starii de necesitate" o serie de drepturi civile, cetatenesti si democratice se suspenda imaginati-va ce va face traian basescu cu opozanti sai prin intermediul acestor colonei in rezerva astazi, dar activi si loiali lui basescu pe timpul "starii de necesitate". Dupa umila si slaba mea imaginatie, aceasta este explicatia acordarii de grade militare acestor impostori. Mai mult: generalul oprea a primit atatea stele tot in ideea asumarii comenzii pe timpul "starii de necesitate" ca atatia generali facuti cu toptanul si la apelul bocancilor de marele betivan basescu.

Edited by Leonidas67
Link to comment

Ministrul Apărării: Gradele militare date pe nedrept vor fi retrase.

Ministerul Apărării Naţionale va organiza o comisie care va analiza modul în care fosta conducere a instituţiei a acordat gradele militare, cele acordate pe nedrept urmând să fie retrase, a declarat, joi, la Galaţi, ministrul de resort, Corneliu Dobriţoiu.

"Fenomenul este unul foarte amplu. Noi vom organiza o comisie de analiză a fiecărui caz în parte, în aşa fel încât la sfârşitul acestui proces de scurtă durată să adoptăm măsurile administrative şi legale necesare în scopul retragerii gradelor oferite în mod oneros şi redării demnităţii şi respectului pentru gradul militar", a declarat, joi, ministrul Apărării, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Dobriţoiu, chiar dacă aceste grade au fost acordate unor cadre în rezervă, ele nu sunt mai puţin importante, iar avansarea de la soldat sau absolvent la gradul de colonel este una jignitoare pentru armată.

"De regulă, avansările cadrelor militare în rezervă se fac în urma unor activităţi de pregătire a rezervei, activităţi care se încheie cu unele aprecieri de serviciu. În baza acestor aprecieri oamenii se avansează în câte o treaptă, nu ca Făt-Frumos, Fiul Iepei, să crească într-o noapte cât alţii în zece ani. Fiecare grad are impactul lui emoţional şi valoarea lui simbolistică, ori în momentul în care cineva care nici nu a trecut prin armată, sau când a văzut armata a excclamat ?Uite, mamă, trec soldaţii!?, a ajuns de la soldat sau de la absolvent la gradul de colonel este mult prea mult, iar instituţia aceasta nu merită jignită în acest fel", a cocnchis Dobriţoiu.

Ministrul Apărării Naţionale s-a aflat, joi după-amiază, la Galaţi, unde a participat la ceremonia de repatriere din Afganistan a militarilor care fac parte din Elementul de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 1 Manevră.

Evenimentul a avut loc la sediul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei", din Galaţi. La acţiune au luat parte, pe lângă cei 650 de militari şi cadre militare în activitate şi în rezervă, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi rude ale militarilor.

mediafax.ro

Link to comment

Oare acest domn Turcescu, cu o ,,verticalitate^ de netagaduit, nu sesizeaza institutiile de drept si sa solicite tragerea la raspundere penala a celor/celui care i-au cauzat a astfel de nedreptatea, sau se multumeste cu retragerea gradului militar, precum Ponta cu titlul de doctor? :hmmmt: Tara lui Papura Voda. :emo-yessir:

Link to comment

nicu26@, in primul rand:

“Este exclus din start plagiatul pe lucrarea domnului Ponta. El şi-a elaborat lucrarea în perioada 2000-2003 timp în care era procuror din partea României la Curtea Penală Internaţională. El a participat activ la elaborarea statutului după care funcţionează Curtea Penală Internaţională. La momentul respectiv domnul Ponta cunoştea probabil cel mai bine subiectul în România, nu avea ce să plagieze. Aici este vorba de norme, de organizarea Curţii, pe care Ponta le cunoştea foarte bine, nu avea ce să plagieze când multe dintre ele au fost elaborate chiar de el. Eu exclud categoric plagiatul”, a declarat pentru DeCe News Raluca Miga-Beşteliu.

in al doilea rand :

Curriculum vitae ROBERT TURCESCU:

Data şi locul naşterii : 3 mai 1975, Piteşti

Educaţie :

1997 Şcoala Superioară de Jurnalistică, Bucureşti

1998 Universitatea Bucureşti, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

Carieră :

1993 “Pop Rock & Show” şi “Curierul naţional” – redactor

1994 “A-M. Press” – reporter

1996-1998 Radio Total – reporter

1998 Radio Total – redactor-şef

2000 Europa FM – redactor-şef

2000-prezent Europa FM, “România în direct” – realizator

2001 TVR “Telematinal” – prezentator; “Evenimentul Zilei” – redactor

2003-prezent – revista “Dilema” – colaborator

2003-prezent – Realitatea TV, 100 % – realizator

2004-2005 – “Cotidianul” – redactor-şef

Premii şi distincţii :

1997 Premiul I pentru Jurnalism Civic oferit de Primăria Municipiului Bucureşti şi firma Henkel

2001 Premiul Clubului Român de Presă pentru reportaj radio

2002 Premiul CNA pentru cel mai bun talk-show radio – “România în direct”

2004 Premiul Asociaţiei Profesoniştilor de Televiziune pentru cel mai bun talk-show de televiziune – 100 %

2005 Premiul “Alexandra Indrieş” pentru “Contribuţia la democratizarea României”, acordat de Societatea Timişoara

VICTOR PONTA:

Date biografice

- Data şi locul naşterii: 20.09.1972, Bucureşti

Studii şi specializări

- iulie - august 2004 - cursant al “Summer Programme in History, Politics and Society”, Exter College, Universitatea Oxford.

- noiembrie 2003 - Master “Management Politic” Institutul Social Democrat

- iulie 2003 - Doctor în Drept penal al Universităţii Bucureşti (cu teza "Curtea Penală Internaţională")

- iulie 2002 - absolvent al Colegiului Naţional de Apărare

- martie - iunie 2000 - Master în Drept Penal Internaţional la Universitatea din Catania, Sicilia-Italia

- 1991 - 1995 - Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti

- 1987 - 1991 - Liceul “Ion Neculce” Bucureşti

Seminarii şi cursuri

- Decembrie 2001 - Cursuri la Şcoala de Drept Penal Internaţional organizată de ELSA şi Universitatea Bucureşti

- Mai 1999 - Seminarul internaţional cu tema „Combaterea fraudelor informatice şi prin utilizarea frauduloasă a cărţilor de credit”, Praga

- Aprilie 1999 - Seminarul cu tema „Accesul victimelor la Curtea Penală Internaţională” organizat de M.A.E. al Franţei, Paris

- Februarie 1999 - Conferinţa Mondială Anticorupţie organizată de Preşedinţia SUA, Washington

- Decembrie 1999 - Seminarul internaţional cu tema „Companiile Off-shore” organizat de Banca Naţională a Greciei, Atena

Limbi straine

Engleza, Franceza, Italiana, Spaniola

Activitate profesională

- Domeniul Camera Deputaţilor Septembrie 2006 - Vicepreşedinte al Biroului Permanent, Camera Deputaţilor

- Decembrie 2004 - Deputat PSD, Circumscripţia electorală Nr. 20 Gorj

- Decembrie 2004 - Secretar al Biroului Permanent, Camera Deputaţilor

Domeniul universitar

- Martie 2007 - conferenţiar universitar la Catedra de Drept Penal a Universităţii Romano-Americane, Bucureşti

- Octombrie 2002 - lector universitar la Catedra de Drept Penal a Universităţii Romano-Americane, Bucureşti

- 1996 - 1998 - preparator universitar la Catedra de Drept Public a Universităţii Romano - Americane, Bucureşti

- 2003 - membru al Asociaţiei de Drept Internaţional şi Relaţii Internaţionale (A.D.I.R.I.)

Domeniul Ministerului Public

- 2000 - 2001 - coordonator al Biroului de Combatere a Spalarii Banilor

- 1998 - 2001 - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie - Secţia de Anticorupţie, Urmărire Penală şi Criminalistică; specializat în domeniul infracţiunilor economico - financiare

- 1995 - 1998 - procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1

Domeniul guvernamental

- Martie 2004 - Ministru Delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar

- Aprilie 2001 - 2004 - Secretar de Stat, Şeful Corpului de Control al Guvernului

- Septembrie 2001 - membru al Comisiei Speciale privind faptele de natură penală comise de membrii Guvernului

- Aprilie 2001 - membru al Consiliului de supraveghere şi îndrumare al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare

Funcţii, activităţi într-un partid politic

- 10 decembrie 2006 - Vicepreşedinte al Partidului Social Democrat

- 19 martie 2005 - Vicepreşedinte ECOSY

- 9 noiembrie 2002 - 18 noiembrie 2006 - Preşedinte al Tineretului Social Democrat

- 9 noiembrie 2002 - Membru în Biroul Executiv Central al Partidului Social Democrat

- 12 octombrie 2002 - Membru în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat

- Iulie 2002 - noiembrie 2002 - Preşedinte al Consiliului Naţional Interimar al Tineretului Social Democrat

Activitate publicistică, ştiinţifică, în foruri academice

- “Scurt istoric al justiţiei penale internaţionale”, R.A. Monitorul Oficial, Bucureşti, 2001

- “Curtea Penală Internaţională”, Ed. Lumina Lex, Bucureşti, 2004

- “Drept Penal - Partea generală. Note de curs”, Ed. Lumina Lex, Bucureşti, 2004

- „Noi provocări ale secolului XXI - Constituţia europeană. Importanţă, efecte şi natură juridică”, Volumul omagial - Prof. Univ. Dr. D.H.C. Nicolae Dură la 60 ani, Ed. Arhiepiscopia Tomis-ului, 2005, Constanţa

- „Drept penal. Partea generală”, Ed. Hamangiu, Bucureşti, 2006

Distincţii, decoraţii

- 2003 - Doctor în Drept penal internaţional - Universitatea Bucureşti (teza “Curtea Penală Internaţională”);

- 2004 - Ordine Della Stella Della Solidarieta Italiana;

- 2002 - Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în Gradul de Cavaler.

Alte activităţi

- Noiembrie 2007- participant la programul " Visiting USA" în domeniul justiţiei la invitaţia Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii

- Martie 2001 - stagiu de pregătire în domeniul infracţiunilor financiar - bancare şi informatice organizat la Washington de către Departamentul Trezoreriei al SUA

- Decembrie 2000 - februarie 2001 - stagiu de pregătire profesională în cadrul Procuraturii Naţionale Antimafia - Roma, Italia

- Din august 2000 - desemnat expert evaluator al Consiliului Europei în programul GRECO (Grupul European pentru Combaterea Corupţiei)

- Iulie 2000 - participant la Programul “Organizarea Justiţiei în Anglia şi Ţara Galilor” organizat la Londra de Asociaţia Britanică pentru Europa Centrală şi de Est

- 24 - 26 februarie 1999 - participant la “Forumul Mondial pentru Combaterea Corupţiei” organizat la Washington de Guvernul SUA

- Octombrie 1998 - participant la cursul de pregătire în domeniul combaterii infracţiunilor financiar-bancare organizat la Bucureşti de FBI în cadrul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare

Carieră sportivă

- 1989 - Campion Naţional de Juniori la Baschet (Steaua Bucureşti)

- 2008 - Campion Naţional de Raliuri - Cupa Dacia Ursus (În echipaj cu Edwin Keleti)

Ti-am postat CV-urile ambilor pentru a face o diferenta totusi ! Iar cu privire la ,,verticalitatea" acestui pupincurist te rog ...mai slabestene . Ne este greata dar in acelasi timp si rusine ca mai sunt printre noi trogloditi care mai au incredere si stima pentru astfel de oameni, dar pot pune pariu ca tu nu esti din breasla noastra, asa ca te rog basti de aici ! Ai fi si mataluta vreun postac platit de pdl-isti !

Link to comment
 • Moderator

Dragi prieteni, poate nu știu eu ori mă aflu în eroare, de aceea vă rog să mă lămuriți voi.

Este posibil în armata română să fii avansat (chiar și dacă ești în rezervă) fără ca tu să știi?

Pentru că domnul Turcescu asta susține, respectiv că habar nu avea că a devenit colonel fără ca măcar să fi făcut stagiu militar.

Link to comment

Cataline, se poate vedea acest lucru foarte simplu ! Ofiterii superiori care sunt inaintati in grade iau la cunostinta de acest fapt pe baza de semnatura apoi primesc un brevet , problema este ca pana la primirea acestor grade au depus si un juramant de credinta?

La care obligatoriu semnezi , eu asa stiu !

Edited by Leonidas67
Link to comment
 • Moderator

Citiți și vă minunați cum minte fără nerușinare impostorul și ipocritul Turcescu:

Aici spune singurel că nu a făcut armata, dar ... minte cu nerușinare și ne spune că la vremea când a terminat el facultatea (1998 conf CV-ului postat și mai sus) cică NU mai era obligatorie satisfacerea stagiului militar. Din câte știu eu, obligativitatea stagiului militar a fost scoasă prin 2006, după ce am intrat în NATO și chiar înainte să intrăm în UE.

colonelulturcescupolro1.jpg

Iar aici, puteți vedea cum tupeul său nu are limite. Ne spune că nu știa că a fost avansat direct la gradul de locotenent-colonel și mai mult, se simte lezat și amenință că o să acționeze în judecată MApN-ul pentru prejudiciile de imagine :doh:

Deci ăia din MApN l-au făcut cu forța și fără să știe colonel! Ce măgari domnule!

colonelulturcescupolro2.jpg

 • Upvote 1
Link to comment

Leonidas67.

Ghilimelele pe care le-am pus la cuvantul verticalitate, denota altceva decat ceea ce ai intales tu(aproximativ tot pupincurist). Dar ma rog! Iar cu privire la constatarea ca nu sunt din breasla, nu stiu cum ai tras aceasa concluzie!!!!!, nu mai spun de postac PDL-ist. Daca cineva nu gandeste ca tine insemna ca este din afara breslei? Eu totusi i-ti respect gandirea si logica, chiar daca nu sunt in totalitate deacord.

Link to comment
 • Member

Oricum MApN a confirmat avansarea lui Robert Turcescu in grad desi acesta ca sa vezi se arata surprins!Cred ca mai surprins este ca au aflat altii de acesta avansare secreta si nedreapta!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.