Jump to content
POLITISTI.ro

Reuniunea şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate


NewsBot

Recommended Posts

Șeful D.O.S.P., la Reuniunea şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate

Secretarul de Stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din M.A.I., chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a participat marţi, 19 iunie a.c., la cea de-a noua Reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din sud - estul Europei.

Reuniunea, ce se desfăşoară în perioada 18 – 21 iunie a.c., în Poiana Braşov, are ca scop întărirea cooperării regionale pentru combaterea grupărilor infracţionale de criminalitate organizată, precum şi identificarea celor mai bune practici în domeniu.

Cu acest prilej, secretarul de stat, chestor principal de poliţie Ioan Căbulea, a prezentat participanţilor mesajul ministrului Administraţiei şi Internelor: „Pentru că astăzi ne aflăm la cea de-a noua reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de sud – est, vă rog să-mi permiteţi ca, în numele ministrului Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, dar şi al meu personal, să reafirm susţinerea pentru această modalitate de informare şi instruire comună, cum de altfel este susţinută şi orice propunere de întărire a cooperării internaţionale şi interinstituţionale, de promovarea a unor metode şi mijloace moderne de investigaţie şi, nu în ultimul rând, de eficientizare a acţiunilor de luptă împotriva criminalităţii” a menţionat domnia sa.

În context, şeful D.O.S.P. a reiterat faptul că lupta împotriva criminalităţii organizate reprezintă o prioritate pentru minister, iar iniţiativele de acest gen ce pot contribui la eficientizarea modalităţilor de combatere a acestui flagel sunt în atenţia conducerii M.A.I.

De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanţa cooperării internaţionale în sfera combaterii criminalităţii organizate, aceasta reprezentând drumul spre succes, în domeniu.

În încheierea discursului, chestorul principal Ioan Căbulea şi-a exprimat convingerea că această întâlnire va constitui un bun prilej de consolidare a relaţiilor de cooperare între structurile specializate în combaterea criminalităţii organizate, atât din ţara noastră cât şi din străinătate.

* * *

reuniuneaefilorstructur.jpg

La cea de-a noua Reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din sud - estul Europei sunt invitaţi să participe să participe şefi ai structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Italia, Liechtenstein, Macedonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, reprezentanţi ai structurilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii, oficiali ai Fundaţiei Hanns Seidel şi Centrului SELEC, reprezentanţi ai Ministerului Public şi Ministerului Justiţiei din România, precum şi ataşaţi de interne şi ofiţeri de legătură ai poliţiilor străine acreditaţi în România.

Link to comment

A IX-a reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est

În perioada 18-21 iunie 2012, Poiana Braşov a găzduit lucrările celei de-a IX-a Reuniuni a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est.

Manifestarea, coordonată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, s-a derulat cu sprijinul Fundaţiei Hanns Seidel - reprezentanţa din România şi al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Evenimentul a reunit şefi ai structurilor de combatere a criminalităţii organizate din 19 state (Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Macedonia, Republica Moldova, Norvegia, Polonia, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia, Ungaria), 16 ofiţeri de legătură străini acreditaţi pentru România (Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, statele nordice), conducerea Poliţiei Române, a Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, şefii serviciilor centrale şi ai brigăzilor teritoriale, reprezentanţi ai serviciilor de informaţii din România, ai diferitelor instituţii naţionale angrenate în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate – Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, Agenţia Naţională Antidrog, Centrul SELEC, precum şi ofiţeri de relaţii internaţionale.

Tema reuniunii s-a referit la combaterea reţelelor de criminalitate organizată care acţionează transfrontalier, delegaţiile participante fiind invitate să susţină o prezentare pe marginea acestui subiect şi să facă propuneri de cooperare.

În deschidere, au luat cuvântul secretarul de stat, şef al Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae CĂBULEA, inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre TOBĂ, directorul general al Fundaţiei Hanns Seidel pentru România, domnul Klaus SOLLFRANK şi reprezentantul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, domnul Timothy O’MALLEY.

Lucrările conferinţei au fost moderate de directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, chestor de poliţie Florentin ROBESCU.

În discursurile de deschidere, precum şi în cuprinsul materialelor prezentate de participanţii români şi delegaţiile străine, a fost subliniat scopul principal al întâlnirii - dezvoltarea şi întărirea cooperării poliţieneşti internaţionale, precum şi, în particular, identificarea celor mai bune soluţii de contracarare a grupărilor de criminalitate organizată, care acţionează transfrontalier.

Atât în plen, cât şi în cadrul discuţiilor bilaterale, vorbitorii au subliniat importanţa schimbului operativ de informaţii pe cauze concrete aflate în lucru, au intrat în detaliul modurilor de operare folosite de infractori şi au fost interesaţi de schimbul de bune practici, pentru contracararea criminalităţii organizate din regiune.

În final, participanţii au exprimat ideea unanimă potrivit căreia manifestarea a reprezentat o oportunitate pentru a dezbate şi adopta cele mai bune formule de cooperare internaţională în vederea combaterii criminalităţii organizate.

I.G.P.R. - Centrul Informare si Relatii Publice

Link to comment

A IX-a reuniune a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est

Lucrările conferinţei au fost moderate de directorul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, chestor de poliţie Florentin ROBESCU.

I.G.P.R. - Centrul Informare si Relatii Publice

Auzisem ca a fost schimbat, insa spre norocul celor care lucreaza in aceasta specialitate, m-am inselat!!!

Este un profesionist, fata de altii care nu stiu de nici unele...

  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 years later...
Reuniunea şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est
 
Poliția Română a organizat, în perioada 2-5 septembrie a.c., la Sinaia, a 11-a Reuniune anuală a şefilor structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Europa de Sud-Est. 
Deschiderea conferinței a fost făcută în prezența domnului Dean Thompson, Însărcinatul cu Afaceri a.i. al Ambasadei S.U.A. la București. De asemenea, la eveniment au participat generalul locotenent Ilie Botoș, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Tiberiu Nițu și procurorul-șef al D.I.I.C.O.T., Alina Bica.
Șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă a declarat în cuvântul de deschidere: ,,Nicio agenție de aplicare a legii nu poate reuși singură în lupta împotriva criminalității transnaționale. Împreună putem avea forța necesară pentru destructurarea grupurilor criminale organizate, arestarea și condamnarea infractorilor, dar și să avem o abordare strategică în prevenirea criminalității organizate, a confiscării extinse a averilor ca produs al infracțiunilor.”
 
Tema abordată în acest an a fost „Grupări criminale transfrontaliere și de finanţare a terorismului”. 
 
La această ediție au fost prezenți 131 de participanți din România și 21 de țări. 
 
Reuniunea a creat premisele pentru polițiile din țările participante de a realiza schimbul de experiență necesar în combaterea infracționalității, de a discuta diverse politici comune, regionale și de a găsi răspunsurile potrivite la noile amenințări globale. 
 
Pe parcursul discuțiilor au fost subliniate progresele obținute în domeniul combaterii criminalității organizate, fiind reiterată nevoia de consolidare a acestora prin identificarea soluțiilor comune potrivite pentru contracararea noilor metode de manifestare a criminalității organizate și, în special, intensificarea acțiunilor de combatere a finanțării terorismului și spălării banilor.
 
Reuniunea a fost organizată cu sprijinul Comandamentului European al Forțelor Armate ale SUA (EUCOM), prin intermediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.
 
Un partener important, în organizarea anuală a acestor reuniuni, este Fundația Hanns Seidel în România. 
 
I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.