Jump to content
POLITISTI.ro

Solidaritate impotriva hotilor


Marius

Recommended Posts

Anul trecut am asistat la o "corectie populara" data de comerciantii turci, din Bazarul Laleli, unui hot de buzunare. L-au batut pana n-a mai miscat iar politia turca, aflata la fluidizarea traficului din zona bazarului, a venit, a verificat daca mai respira si l-a lasat acolo. L-am intrebat pe insotitorul meu (un ofiter turc) dece nu a intervenit politia? Raspunsul a fost sec: asa e la noi, la musulmani. Aprofundand problema, am aflat ca dreptatea se face "in strada" , interventia fortelor de ordine facandu-se numai daca e amenintata siguranta nationala (greve, atentate etc). Nu cred ca e chiar un exemplu de urmat dar, in conditiile actuale, parca-ti vine sa-l calci in picioare pe unul care atenteaza la bunurile tale.

Stima

Link to comment

ideea nu este rea insa ce te faci cu cei carora "li se pare" ca atentezi la bunurile lor si incep sa te ia la bataie desi persoana suspectata nu avea nici cea mai mica intentie "criminala"?

fiecare are perceptia si cultura sa si normal sa nu actioneze toti dupa aceleasi standarde. de aceea s-a inventat norma juridica :)

Link to comment

Asa ar trebui sa se intample si la noi :legea strazii sa completeze legea lacuniara .Ar fi o alternativa.....dar vorba colegului de mai sus.Hotul va fi cercetat in stare de libertate iar "justitiarii"arestati pentru ca........prezinta pericol social!

Link to comment

daca incerci sa ridici o geanta cazuta pe jos din caruciorul unei persoane iar aceasta persoana crede ca de fapt i-ai luat-o din carucior si va incepe sa strige "hotii" iar ceilalti vor incepe sa te loveasca, vei avea aceeasi parere despre eficienta si utilitatea legii strazii?

sunt perfect de acord cu mobilizarea cetatenilor in oprirea hotilor si imobilizarea lor dar nu si cu dreptul acestora de a vatama in mod grav persoana suspecta. este totusi nevinovata pina la proba contrarie si nu este de competenta lor (nici legala si nici practica) sa stabileasca acest lucru.

Link to comment
  • Moderator

Acum să nu cădem în extreme. Un simț civic mai dezvoltat ar fi mult mai benefic pentru toată lumea.

La noi nici măcar nu sună la apelul ăla gratuit dacă ei nu sunt afectați, doar se uită și râd ca niște tâmpi, bucurându-se probabil că nu se află în locul victimei, sau sunt preocupați să filmeze cu telefonul mobil pentru a descărca filmul pe youtube. Ce să mai vorbim de disponibilitatea de a depune o mărturie.

Dacă în astfel de cazuri cei cinstiți și serioși s-ar coaliza împotriva leprelor și a gunoaielor, nu pentru a le aplica o corecție, ci pentru ai imobiliza (bineînțeles dacă jegosul ridică palma, își merită soarta), nu am mai vedea atâta tupeu la toți țiganii și toți retardații ce fură sau buzunăresc o femeie fără nicio jenă, ziua în amiaza mare, în aglomerație.

Link to comment

A avut sange rece baiatu' insa putea sa se trezeasca cu doua M16 in bot si sa se termine altfel. Parerea mea e ca a riscat mult si e clar ca, in ciuda faptului ca cei doi smecheri cautau distractie, perechea i-a cam provocat de pe la jumatatea filmului. Ideea e ca in final le-a reusit, adica LE-A TRAS-O TAREEE...

Cata

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.