Skip to content

Certificat de atestare fiscala

Featured Replies

am si eu o problema, vreau sa cumpar un autoturism care a fost revandut de multi intermediari pana sa ajunga la mine, si acum trebuie sa-l inmatriculez doar ca proprietarul l-a radiat de la fisc in momentul in care l-a vandut in urma cu 4 ani, dupa ce am discutat cu cei de la directia financiara am aflat ca proprietarul nu poate sa-mi dea decat o adeverinta de la fisc care atesta ca auto nu este privat din punct de vdere financiar dar de la data la care a fost vandut prima data. eu pot sa-l inmatriculez cu un astfel de document si cu contractul de vanzare cumparare facut direct cu proprietarul?

• Moderator

Cum adică nu este privat din punct de vedere financiar? Ce înțeleg cei de la financiar prin această formulare?

Certificatul de atestare fiscală emis de autorităţile administraţiei publice locale are rolul de a dovedi că acel vehicul are achitate la zi taxele. Dacă cel ce a vândut-o în urmă cu patru ani, a scos-o de pe rolul său de la financiar, atunci în această perioadă pentru această mașină s-a plătit impozitul?

• Author

nu, nu s-a platit impozit pentru ca nimeni nu a inscris-o la organul financiar astfel ca acum cine o va inscrie va trebui sa achite impozitul pe toata perioada.

• Author

exista posibilitatea sa se creeze ceva probleme la politie din cauza asta?

Am inmatriculat acum un an o remorca si uite ce mi a trebuit sa o inmatriculez (la politie) :

Acte necesare:

- fisa de inmatriculare

- contract de vanzare-cumparare

- chitanta CEC 30 ron

- carte de identitate in original

- talonul vechi. Nota: Pe talon trebuie sa fie scris pe spate “Instrainat catre <noul proprietar> la data …”

- certificat de autenticitate RAR (e valabil 60 zile)

- chitanta 52 ron la primarie (taxa de inamtriculare)

- asigurare de raspundere civila. Nota: trebuie sa fie valabila pe minim 6 luni

- chitanta 49 ron numere inmatriculare (se palteste la ghiseu la politie la depunerea acestor acte)

- copie xerox contract de Vanzare-Cumparare

- copie xerox buletin

- copie xerox asigurare

- copie xerox carte de identitate a vehiculului

- numere de inmatriculare vechi (daca vrei sa le schimbi)

Problema e ca pe 'fisa de inmatriculare' trebuie sa existe o stampila de la primarie...asa ca tu nu ai cum sa obtii acea stampila ca nu are impozitul platit si nu a mai fost declarata la financiar.

Deci :DA o sa ai probleme la politie, nu o sa o poti inmatricula!

Edited by povi