Jump to content
POLITISTI.ro

Intrebare: Numar inmatriculare


Adrian

Recommended Posts

Buna seara, in primul rand imi cer scuze daca nu am postat la sectiunea corespunzatoare.

Am vrut sa imi inmatriculez si eu masina cu un numar preferential + spatiere si mi s-a spus frumos ca asa ceva nu se poate face ca nu stiu ce si nu stiu cum.

Exemplu:

Standard: B 10 NEL

Spatiere: B 1 0 N E L

Vreau sa stiu de ce aceasta spatiere este posibila doar daca ai ceva cunostinte in Politie?

Multumesc.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Prietenas, tu ai pus intrebarea asta la misto aici sau ce? Unde te crezi? Apropo, numerele cracanate te fac mai intelijent?

Edited by Cristi
Link to comment

Prietenas, nu cred ca te-am jignit cu ceva, te-am intrebat frumos pentru ca domnul de la ghiseu spunea ca nu stie de asa ceva in timp ce am un vecin Politist care are asemenea numere la masina personala + ca nu e singurul.

Iti este greu sa imi raspunzi sau sa te abtii de la comentarii inutile?

Mersi.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Dar tie iti este greu sa mergi cu numere normale? Intri in casa noastra si ne jignesti cu intrebari de genul asta? Poate daca te documentai putin, aflai ca serviciile de inmatriculari nu mai apartin de politie, prietenas. Si apelativul prietenas ti l-am adresat intrucat il meriti, pentru ca vrei numere cracanate, la fel ca toti cocalarii din aceasta tara. Raspunde-mi la intrebare : esti mai intelijent daca ai numere cracanate?

Domnul de la ghiseu ti-a raspuns bine, in legislatia din Romania, numerele cracanate sunt ilegale si nu se obtin de la inmatriculari. Acum, ca exista baieti dastepti care isi confectioneaza astfel de placute prin cine stie ce ateliere din Vitan, inseamna ca isi asuma riscul de a ramane fara ele si fara certificat la o intalnire cu baietii destepti, de data asta pe bune, de la politia rutiera. Capisci, prietenas?

Link to comment

Domnule Moderator/Politist, pentru mine este OK si normal, ma multumesc cu numere normale;

Am fost doar curios daca o persoana simpla(normala) poate obtine un asemenea numare avand in vedere ca, cele care exista deja nu sunt facute prin nu stiu ce ateliere, sunt originale cu holograma si tot ce vrei, nu are rost sa ascundem acest lucru.

Imi cer scuze ca mi-am permis sa postez aici si sa fiu luat la misto, e un forum dar se pare ca si aici se inchide gura atunci cand mesajul nu este pe placul dumneavoastra.

In fine, concluzia este ca: e un nou mod de a se diferentia pe sosele de oamenii normali, de prosti, de simplii.

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

Va doresc o seara placuta.

Link to comment
 • Moderator

Adica vrei sa spui ca oamenii care respecta legea sunt prosti, simpli si asa mai departe? Unde te crezi, domnule? Ai impresia ca esti destept cand faci astfel de afirmatii? Nu vezi ca esti o mare de ipocrizie? In primul post ai aratat ca ai dorit numere cracanate, aici, dupa ce te-am luat la 11 metri, ai inceput sa zici ca te multumesti cu numere normale si sa incepi ca romanul ipocrit : "Dar pe ala nu il vedeti?!". Daca ai cunostinta despre incalcari ale legii, de ce nu anunti politia? Ah...stai...nu te intereseaza ca au aia numere cracanate...vrei si tu, asta e problema. Iar daca tu nu ai putut obtine, frustrarea te-a facut sa incepi sa faci pe deontologul si sa ne iei cu intrebari ocolitoare, incercand sa formulezi niste acuzatii voalate la adresa categoriei noastre profesionale. Stii ceva? Ti-am mai explicat. Acest forum este casa noastra, nu poti intra murdar pe picioare inauntru. Este un forum, insa este proprietate privata, iar daca nu iti convin regulile noastre, esti liber sa postezi unde iti doresti, world wide web-ul nu are cuvantul wide in expresie doar de florile marului...

Link to comment

Ok, se pare ca am fost inteles gresit.

Multumesc frumos pentru explicatii, se poate inchide topicul.

Va salut.

Link to comment

Stimate domnule utilizator de forum si drumuri nationale.... numerele spatiate de care vb dumneavoastra sunt neconforme cu standardele, ilegale si false.

in fine, concluzia este ca: e un nou mod de a diferentia pe sosele oamenii normali de infractori si nesimtiti.

Link to comment
 • Moderator

Adrian am o rugaminte la tine.

Te rog sa-i transmiti vecinului tau, cel care spui ca e politist si are "numere spatiate/cracanate" (sau cum Dumnezeu se numesc) ca este un cocalar care incalca legea.

In privinta intrebarii tale, te sfatuiesc sa renunti la aceasta idee, pentru ca cei ce au montate astfel de placute cu numere de inmatriculare atipice, mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme la eventualele controale ale Politiei Rutiere.

Bafta!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Adrian eu sunt polițist și nu am nici numere preferențiale și nici nu au caractere crăcănate, spațiate sau cum le zice. Și îți pot da mult mai multe exemple de colegi de-ai mei în aceeași situație, de fapt majoritatea se află într-o astfel de situație, decât exemplele pe care le vei găsi tu, cu polițiști ce au astfel de plăcuțe cocalarești pe mașinile personale. Așa că acea concluzie a ta „un nou mod de a se diferentia pe sosele de oamenii normali, de prosti, de simplii” pe lângă faptul că nu are nicio legătură cu realitatea, este demagogie ieftină. Genul acesta de concluzii este specific persoanelor a căror caracterizare nu o voi posta aici, pentru că te vei simți jignit.

Link to comment
 • Moderator

Probabil ca cel mai demagog in toata povestea asta este chiar vecinul-politist, daca sugereaza astfel de "practici".

Se presupune ca ar trebui sa fie un exemplu pentru comunitate si nu sa instige la astfel de "gainarii".

Dar cum "Politia este oglinda societatii"... nu mai are rost sa comentez.

@Adrian: reactia colegilor de forum este cumva justificata de faptul ca in mod frecvent suntem intrebati de catre "civili" :naughty: daca pot incalca legea dupa principiul "dar si cutarescu face la fel"!? Se pare ca "balcanismul" este mult mai puternic decat civilizatia si bunul simt!

Te rog sa-mi raspunzi la urmatoarele intrebari, pe care ti le adresez fara nici un fel de rautate:

Merge mai bine/mai repede masina cu astfel de numere?

Chiar crezi ca ai "imunitate" la amenzi cu aceste numere?

Poti sa agati fete mai repede cu aceste numere?

O sa te protejeze de accidente rutiere aceste numere?

O sa ai consum mai mic cu aceste numere?

Ca sa nu ma pun la socoteala ca un alt vecin, daca te vede au aceste numere, din invidie sau rautate ca nu are si el, s-ar putea sa-ti "cosmetizeze" masina cu un cui...

In concluzie, nu vad "valoarea adaugata" a acestor numere "speciale".

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.