Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Care este cel de-al doilea job?

jack

Question

Care este cel de-al doilea job, din sectorul privat? ne mai rămâne timp? din moment ce suntem 24 din 24?...şi să nu fie conflict de interese...:)))))))))00 vb. unui ziarist....

"Ce fel de job vor alege oamenii legii? Evident, nişte joburi bănoase, care să merite efortul de a sacrifica odihna. Care meserii sînt, însă, bănoase în România de azi? În lumea cluburilor de noapte, cel mai bine plătiţi sînt stripperii, nu-i aşa? Deci, să nu vă mire dacă aflaţi de la vreun poliţist că îşi completează veniturile rupîndu-şi lasciv “maio-ul” pe o scenă de nightclub în faţa doamnelor în extaz. Ca să nu mai vorbim de doamnele ofiţer, care, tot după program, ar putea şi ele dansa. La bară. Credeţi că un al doilea job de acest gen s-ar afla cumva în conflict cu activitatea de poliţist? Greu de spus, dar iată că ANI spune că e OK ca poliţiştii să deţină funcţia publică în paralel cu exercitarea unor funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat. Ce ar mai putea presta oamenii legii după ce scapă, seara, de epoleţi? Ar putea scrie romane, poezie sau s-ar putea dedica cercetării ştiinţifice. Dar, hai să fim serioşi, ce bani se cîştigă azi din aşa ceva? Mărunţiş. Aşa că, pînă una alta, tot treaba cu striptease-ul rămîne de bază."

Edited by jack
  • Downvote 1

Recommended Posts

• 0

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/politistii-isi-pot-lua-joburi-si-in-sectorul-privat-136818.html , http://www.realitatea.net/politist-la-stat-detectiv-in-privat-ce-joburi-si-ar-lua-politistii_722392.html,

--chiar daca s-au mai discutat aspectele acestea anterior doresc sa reinvii topicul si sa pun aceeasi intreabare insa Pe anul 2011 : CARE AR FI CEL MAI BUN SECOND JOB PENTRU POLITISTI ?

• 0

eu as vrea sa stiu daca pot sa imi infiintez un atelier de reparatii televizoare si alta aparatura electronica, dar nu stiu unde sa ma interesez, in ce lege scrie clar despre astfel de activitati

• 0
  • Moderator

Din câte am văzut eu, s-a împământenint următoarea practică:

• nimeni dintre cei cu funcţii de decizie sau comandă nu îţi va da un răspuns exact (sau cu alte cuvinte, nimeni nu-şi va asuma răspunderea unui răspuns clar)
  • iar dacă te vei apuca să faci şi altceva, imediat băieţii de la protecţie internă te vor băga-n cărţi şi vei fi cercetat

Cam aşa stau lucrurile, referitor la această problemă.

• 0

Asta cu aveti voie sa munciti si in alta parte a fost o alta prosteala pentru prosti.

Pentru a putea sa ne taie mai usor din sporuri.

Ceva de genul :

-Si care sunt activitatile pe care avem voie sa le prestam?

-Nu stim........

• 0

dar activitati in domeniul apiculturii si accesare de fonduri europene in acest domeniu se poate? sau intra in conflict cu meseria de politist? stie cineva? ar ajuta si niste cazuri concrete...

• 0

Eu sincer nu cred ca exista nici cea mai mica posibilitate in ceea ce priveste un al doilea job.

Doua motive ar fi elocvente si anume: lipsa unei legislatii coerente si al doilea impozitarea si taxele referitoare la somaj,asigurari de sanatate,etc care se mai percep inca o data chiar daca esti angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Aceste aspecte m-au facut sa ma gandesc foarte bine cum sa fac astfel incat sa nu devin evazionista,desi legea intracolo ma indruma si cum sa pot castiga totusi ceva avand un al doilea job -pentru ca angajandu-ma in conditiile legii (ca PFA sau altele de genul) nu-mi ramane nimic din castig...

Exemplificare simpla: castig 200 Ron ca webdesigner- colaborare....si legea ma obliga sa platesc la aceasta suma avand PFA 230 Ron contributia la pensii...de unde as achita daca eu am numai 200 Ron incasati???

Legea nu-i facuta pentru oameni cinstiti ,ci pentru cei care stiu sa se strecoare ...

Suntem la pamant ca si grecii,italienii ... mafia este infloritoare...deeeeehhhhhh

Daca am fi avut un sistem nemtesc sau nordic nu s-ar fi ajuns aici...sa ne gandim cum sa gasim sau sa alegem un al doilea job fara sa intram in conflict de interese cu actualul sau cu legea,devenind evazionisti-fara intentie.

• Upvote 1
  • 0

Daca declari un al doilea job esti garantat cap de lista pe lista viitoarelor disponibilizari.........

Totul este o capcana pentru naivi .

Deja sustii ca ai cum sa te intretii si fara " ajutorul " MAI , deci.........

Daca seful devine brusc invidios si ai declarat ca esti lautar , fotograf la nunti , sonorizator la nunti , coafor -frizer - manichiurist / a ( valabil si pentru doamne ) nu mai pupi liber sambata sau duminica ( de drept sau prin schimb de tura etc ) decat daca esti dispus sa " donezi " mici atentii care rezulta din activitatea extraprofesionala .

Poate ca s-ar preta mai bine sofer de taxi , sau parcangiu / bodyguard la discoteci , cluburi de noapte ,

Iese banu" nefiscalizat......... :naughty: :naughty: :naughty:

Sper ca stiti de gluma........

Edited by hpavictor
  • 0

.........

Daca seful devine brusc invidios si ai declarat ca esti lautar , fotograf la nunti , sonorizator la nunti , coafor -frizer - manichiurist / a ( valabil si pentru doamne ) nu mai pupi liber sambata sau duminica ( de drept sau prin schimb de tura etc ) decat daca esti dispus sa " donezi " mici atentii care rezulta din activitatea extraprofesionala .

Poate ca s-ar preta mai bine sofer de taxi , sau parcangiu / bodyguard la discoteci , cluburi de noapte ,

Ai uitat sa treci tragator de elita...... :)

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 0

bodyguard la discoteci , cluburi de noapte ,

Cunosc cel putin doua cazuri de la mine din judet, de politisti care isi rotunjesc veniturile in timpul liber cu astfel de activitati. :)

• 0
  • Membru

Am colegi care sunt arbitri și observatori la fotbal. Au efectuat un raport motivat, au atașat hârtii justificative, au primit viză de la Oficiul Juridic, au depus raportul la resurse umane,s-a aprobat, iar tot ce mai rămâne de făcut este să își declare venitul :))

• Upvote 2
  • 0
dar activitati in domeniul apiculturii si accesare de fonduri europene in acest domeniu se poate? sau intra in conflict cu meseria de politist? stie cineva? ar ajuta si niste cazuri concrete...

Un caz concret sunt eu, elev al SAPVLC, anul I, autorizat ca PFA in apicultura. Practic tata se ocupa mai mult de stupi (si el este tot politist), dar in timpul liber il ajut cum pot. Anul trecut am depus dosar de accesare a fondurilor europene pentru apicultura (masura 112), insa nu am primit finantare pana la momentul de fata.

Despre conflict de interese cu meseria de politist nici nu se pune problema, iar despre functii in mediul privat pentru care sa fiu remunerat, pot exista anumite discutii, dar torusi...eu sunt propriul meu stapan, iar banul vine in functie de munca depusa, dar nu cred eu ca o sa-si bata cineva capul cu un politist care realizeaza venituri suplimentare in jur de 10 000lei/an. Mai mentionez ca activitatea de apicultura nu este supusa impozitarii.

• Upvote 1
  • 0

va salut, tot vorbiti aici vrute si nevrute. a incercat cineva sa se angajeze cu acte, legal, pe vre-un post in afara celui de politist? lucreaza cineva legal? sa plateasca impozit la stat, etc. NU SE POATE. va spun eu. am incercat n variante. Vreau sa imi spuna 1 persoana care e angajata legal, sau face si altceva pe lanag serviciul de politist, LEGAL, nu la negru, nu in agricultura, nu la pus fainata, sau cantat la nunti astea fara acte. Lucreaza careva legat? nu cred. Daca se gaseste vre-un destept sa zica ca el preda la nu stiu ce scoala, (sa faca bine sa ne spune si cine l-a ajutat). Multumesc colegilor politisti si capul sus intotdeuna. Avem drepturi, nu uitati!

• 0

Sir, statutul politistului prevede ca interzicere să deţină orice altă funcţie publică sau privată pentru care este retribuit, cu excepţia funcţiilor didactice din cadrul instituţiilor de învăţământ, a activităţilor de cercetare ştiinţifică şi creaţie literar-artistică. Pana nu se va modifica aceasta prevedere, chiar daca ANI a transmis o informare ca functionarii publici cu statut special pot desfasura si alte activitati cu conditia sa nu fie prevazute in fisa postului, aceasta prevedere este cu dus-intors. Mai caut cu amicii mei avocati solutii la problema si posibilitati de interpretare legala caci aspectul ma intereseaza destul de mult.

• 0

eduarpsih, daca nu ma insel erai in concediu pentru cresterea copilului....sa inteleg ca acum cauti un al doilea job? Adica de la primul esti in concediu maternal . si lucrezi la al doilea?

Intreb si eu...

Edited by arcan
  • Downvote 2
  • 0

Stimate Arcan, sunt inca in concediu pentru mititel si acest aspect imi anuleaza posibilitatea de a efectua activitati legale si renumerate conform legislatiei in vigoare. Munca la negru, caci tot spuneai de un coleg al tau care face taxi in acest concediu, nu este de mine si nu ma complic pentru asa ceva. Am muncit si invatat prea mult pentru ceea ce mai am pana acum, in afara de activitatea de politist care din pacate nu este clasificata in nomenclatorul de meserii din Romanica noastra draga, ma pregatesc in continuare, cheltuielile sunt de asemenea motivante si crede-ma ca doar un tampit sau un idiot ar da cu piciorul la drepturile pe care le-a castigat cinstit, iar coeficientul meu de inteligenta ma indeparteaza mult de aceste ranguri. Si daca la noi cuvantul etica este unul gol, in alte domenii are sensurile care le merita si se pune foarte mult accent pe demersurile presupuse de acesta. Nu-ti pot spune mai multe dar sunt convins ca ai inteles. Si doar pentru tine, subiectul ma intereseaza cu mult inainte de a veni pe aceasta planeta mititelul meu.

• Upvote 1
  • Downvote 1