Jump to content
POLITISTI.ro

Proiect OMAI privind evidenta permiselor de conducere retinute si a sanctiunilor


NewsBot

Recommended Posts

- Transparență decizională -

Proiectul de Ordin al ministrului administraţiei şi internelor privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie

Ministerul Administraţiei şi Internelor supune dezbaterii publice proiectul de Ordin al ministrului administraţiei şi internelor privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule sau tramvaie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică.

Proiectul Ordinului ministrului administraţiei şi internelor propune stabilirea condiţiilor concrete privind modul şi termenele de păstrare a permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate.

De asemenea, are în vedere desemnarea Inspectoratului General al Poliției Române şi stabilirea competenţelor structurilor poliţiei rutiere pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în cazul constatării unor contravenţii sau infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum și reglementarea modului de introducere în baza de date a punctelor de penalizare aplicate şi a proceselor verbale de constatare a contravenţiilor aplicate de poliţia locală şi poliţia de frontieră.

Prin proiectul de ordin se propune stabilirea modului de ştergere din aplicaţia informatică de evidenţă a abaterilor rutiere a menţiunilor introduse de poliţia rutieră în cazul constatării unor contravenţii sau infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Proiectul supus dezbaterii publice prevede pentru titularii permiselor de conducere facilitarea posibilităţii de a accesa, la cerere, istoricul sancţiunilor la regimul circulaţiei pe drumurile publice aplicate.

Textul acestui document este afişat şi poate fi consultat pe pagina de Internet a instituţiei noastre: www.mai.gov.ro, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

* * *

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail: legislatie@mai.gov.ro, în termen de 20 de zile.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.