Jump to content
POLITISTI.ro

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Guvernul vrea să impoziteze suplimentar bugetarii care câştigă peste 4.500 lei lunar

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor şi numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a amintit că Guvernul USL intenţionează să aplice de anul viitor cote diferenţiate de impozit, în funcţie de nivelul salariilor.

"În plus faţă de acest sistem fiscal, dacă va fi cazul şi dacă se va dovedi o idee bună, în special în zona bugetară, pentru că nu vreau să dăm semnale negative în zona privată care deja a suferit destul de multe în urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe lună, acolo poate fi vorba de o taxă de solidaritate. O taxă de 16 plus încă 16 peste ceea ce depăşeşte 1.000 de euro pe lună", a spus Ponta, la Prima TV.

În noul sistem, bugetarii ar fi impozitaţi cu 16% pentru întregul venit şi ar plăti şi un impozit suplimentar, tot de 16%, aplicat la suma ce depăşeşte 4.500 lei.

"Suntem într-o perioadă atât de dificilă în care realmente un pic de taxă de solidaritate se impune. Ştiu că nu ar aduce prea multţi bani la buget, dar ar fi un tip de semnal de solidaritate", a adăugat Ponta.

Cine sunt bugetarii cu salarii mari? Magistrații, șefii din poliție, din serviciile secrete, din administrație publică, managerii deconcentratelor etc.

Să fie vorba de primul pas spre impozitarea progresivă?

Publicat

Update............ ziceau la televizor la stiri ca sindicatele au sarit de [cenzurat] in sus ca ar fi discrimare,ma intreb oare tot asa ar fi sarit daca se atenta la salarile agentilor?????? :hmmmt:

• Moderator
Publicat

Păi nu ați văzut câtă grijă și cât de mult au sărit în sus sindicatele când s-au stabilit coeficienții pentru agenți?

Încă o dovadă clară a faptului că sindicatele aparțin, sunt complet aservite și reprezintă doar interesele șefilor.

Publicat

Mare dreptate ai Catalin ! In ce priveste impozitarea salariilor peste 4.500 ron din partea mea....spor la impozitat ! Cu banii de chirie cu tot un agent nu trece de 3000 de ron (poate cei care mai au celebrele salarii de merit si sunt in Politie de pe vremea lui Decebal au mai mult de 3000 de ron ).In ce priveste sindicatele, au ajuns o mai mult un SRL .Au uitat ca mai au nevoie sa ne si reprezinte .Pacat .

Publicat (modificat)
........"Suntem într-o perioadă atât de dificilă în care realmente un pic de taxă de solidaritate se impune. Ştiu că nu ar aduce prea multţi bani la buget, dar ar fi un tip de semnal de solidaritate", a adăugat Ponta.Cine sunt bugetarii cu salarii mari? Magistrații, șefii din poliție, din serviciile secrete, din administrație publică, managerii deconcentratelor etc.Să fie vorba de primul pas spre impozitarea progresivă?

Cred ca e ceva mai profund si mai de "doliu" viitor in finantele tarii (ca sa fim politisti nu cred ca e necesar sa fim super-finantisti...)...

Pai puteau sa inceapa cu aceasta "taxă de solidaritate" in parlament...dar eu personal ,cand era de votat ceva din care doamna clasa politica se alegea cu banuti frumosi hop! vedeam ca parlamentul devenea monocrom (oi fi singurul????)...asa ca asa zisa "taxă de solidaritate" e o gaselnita electorala care ,probabil va prinde la mai mult de 50% din persoanele cu intentie de vot.

In plus e curata diversiune asa zisa solidaritate(i-ati simtit vreodata solidari cu noi?...nu ma refer la campania electorala cand domnii cu mandate multe mai cersesc un vot si aplica inclusiv "luatul mesei" in genunchi de la electorat) ...ia sa reintroduca inchisoarea contraventionala pentru neplata contraventiilor ,la 120 de absente in parlament out din "dormitor" cu domnul parlamentar :emo-box: (noi va platim ,gunoaielor!!!!) ,scoaterea caracterului licit al averilor din Constitutie (fiind un lucru cu potential ilicit de obtinere domnii hoti somnorosi din parlament au agreat monocrom aceasta prevedere) .... si pot continua cu ce se poate face...dar asta cu solidaritatea e de o ipocrizie jegoasa ... e ca si cum medicul ,din solidaritate cu cancerosul tre' sa ia citostatice....mai grav...cred ca ascunde lipsa unei gandiri coerente in materie de finante publice(ca sa nu zic altceva...caci sunt la inceput de drum noiii guvernanti si poate ii judec gresit :ner: )...imi aduc aminte de un politician (apropo de 120 de absente in marele dormitor al patriei) ,tanara speranta :doh: ,care facea o afirmatia cel putin jignitoare la adresa contribuabililor multi si saraci "....activitatea unui parlamentar nu se cuantifica dupa prezenta sa in parlament..."

Solutiile cu taxa de solidaritate e ceva de genul "cum ii mai aburim p-astia ,sa creada prostii dracului ca ne doare gaura din portofelul lor"...trebuie luate gaurile din buget si astupate nu taxe ,impozite si alte rahaturi izvorate din neuronii fesieri ai acestor Mesteri Matole care vor sa ne zideasca in zidul palatelor lor...

Taxa de solidaritate...piss off :ner:

:emo-yessir:

Modificat de axle15
  • Apreciez 2
Publicat

Fara a avea pretentia ca detin adevarul absolut a propos de postarea de mai sus iata o confirmare la ce spuneam mai devreme vis a vis de marlaneala si ipocrizia crunta a << taxei de "solidaritate" >> :

<< ...."Nu mai impozitez peste 4.500 la profesori, am înţeles. Nu mai impozitez, gata, o las baltă la profesori, în rest n-o las baltă. Nu mai punem taxă de solidaritate, dar doar acolo, e tot ce pot să fac, să ştiţi", a spus Victor Ponta.

Prim-ministrul a ajuns duminică la Bookfest ...... >> sursa : http://www.realitatea.net/victor-ponta-profesorii-ar-putea-fi-scutiti-de-supraimpozitarea-cu-16prc_948917.html#ixzz1wnLg9CeM

Profesori : Andronescu Ecaterina ( Abramburica ) ,Nastase Adrian ( I.C.S. , Grajdan ,Trofeul Calitatii ,etc ) ,Mang Ioan ( The Copy/Paste Man ) ,Boc Emil ( nu am spatiu destul gen 2-3-4 TB ) ,Constantinescu Emil ( ??? wtf ! ) ,...

..... Q.E.D.

Publicat

De-am trai s-o vedem si pe asta, dar nu cred... Daca spuneau ca impoziteaza salariile si pensiile minime, mai credeam, dar p`asta chiar nu o cred!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.