Jump to content
POLITISTI.ro

Suspecţi deosebit de periculoşi sau violenţi prinşi de politisti


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din cadrul B.C.C.O. Timişoara - S.C.C.O. Caraş-Severin şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul D.C.C.O. din cadrul I.G.P.R., al I.P.J. Caraş-Severin - Poliţiei Municipiului Reşiţa, S.R.I., D.G.I.P.I. şi au reuşit anihilarea unei grupări infracţionale implicate în mai multe acte de violenţă.

La începutul lunii aprilie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Caraş-Severin din cadrul B.C.C.O. Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Caraş-Severin, cu sprijinul Serviciul Român de Informaţii, au desfăşurat investigaţii privind o grupare infracţională ce acţiona în principal pe raza municipiului Reşiţa, în scopul săvârşirii de infracţiuni cu violenţă.

În cauză, s-au desfăşurat investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat şi şantaj faţă de suspecţii M.D.F., B.B. şi alte cinci persoane, obţinându-se date privind implicarea grupării în mai multe acte de violenţă: incendieri, distrugeri, şantaje desfăşurate în ultima perioadă pe raza municipiului Reşiţa.

Membrii grupării intenţionau uciderea unei persoane din Reşiţa, la data de 23 mai a.c..

În cadrul investigaţiilor oamenilor legii, a fost solicitat sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin - Poliţiei Municipiului Reşiţa, care au verificat autoturismul indicat ca fiind folosit de suspecţi la acea dată. Astfel, în jurul orei 20.30, doi dintre membrii grupării, respectiv T.R. şi R.C., au fost depistaţi în interiorul autoturismului în imediata apropiere a locuinţei viitoarei victime. Fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Reşiţa pentru cercetării, asupra acestora au fost găsite două pistoale, unul de calibru 9 mm şi 12 cartuşe aferente şi unul de calibru 7,62, cu 8 cartuşe aferente, 2 perechi mănuşi, 2 perechi ochelari de soare, o perucă, un pumnal şi 2 pet-uri cu miros de carburant. Faţă de cei doi, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, instanţa de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 29 de zile.

Urmare a activităţilor desfăşurate în cauză, astăzi, 29 mai, din dispoziţia procurorului D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Timişoara – S.C.C.O. Caraş-Severin, sprijiniţi de Inspectoratul de Politie al Judeţului Caraş-Severin şi D.G.I.P.I., se efectuează 9 descinderi domiciliare (8 în Reşiţa şi una în Bucureşti), fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Caraş-Severin patru membri ai grupării, precum şi persoane suspecte a fi sprijinit activitatea acesteia.

De asemenea, cu sprijinul D.C.C.O. din cadrul I.G.P.R., a fost identificat şi reţinut pe raza municipiului Bucureşti, unul dintre liderii grupării, B. B., acesta fiind suspectat ca fiind cel care „a dat ordinul” pentru asasinatul dejucat. În cursul zilei de astăzi, suspectul va fi adus la Reşiţa pentru cercetări.

În prezent, percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora, suspecţii vor fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caraş-Severin pentru audieri.

Până la acest moment, într-unul dintre imobilele percheziţionate au fost găsite arme albe, un pistol cu gaze şi un dispozitiv electronic ce pare a fi folosit pentru activităţi antiinterceptare.

Sursa: IGPR

Link to comment
 • Member

Atentat mafiot ce viza asasinarea unui patron, dejucat de politisti

Poliţiştii de la “Crimă Organizată” din Caraş Severin împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţerii Serviciului Român de Informaţii au reuşit împiedicarea unui atentat mafiot care viza asasinarea unui patron de discotecă din Reşiţa.

În această dimineaţă au fost efectuate mai multe descinderi fiind reţinuţi patru dintre membrii grupării, inclusiv liderul acesteia.

Gruparea mafiotă a fost la un pas de a comise asasinatul, în urmă cu trei zile poliţiştii reuşind capturarea celor care urmau să execute “ţinta” cu puţin timp înainte să-şi ducă la îndeplinire planul. În maşina în care se aflau Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar au fost descoperite un pistol cu glonţ marca Zoraki, calibrul 6,5 mm, un pistol cu gaze , cagule şi sticle incendiare. Cei doi au fost arestaţi atunci pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor pentru că niciunul nu avea permis de port armă. La vremea respectivă, poliţiştii au prezentat capturarea celor doi ca fiind rezultatul unei verificări de rutină a unei maşini suspecte. Ancheta este în plină desfăşurare la acest moment, existând suspiciuni că membrii grupării ar avea la activ şi alte incendieri.

mascat-spate1-300x184.jpg

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă, poliţiştii de la “Crimă Organizată” au mai descoperit un pistol cu gaze, aparatură de bruiaj şi mai multe arme albe. Atentatul mafiot avea ca scop stabilirea supremaţiei în lumea interlopă din Reşita. Cel considerat unul dintre liderii grupării, Bogdan Bujor, a fugit la Bucureşti imediat după ce “săgeţile” au fost prinse cu armele în maşină, dar s-a reuşit identificarea locaţiei şi reţinerea sa. Fratele lui Bogdan Bujor a fost arestat, în septembrie 2009, după ce şi-a ucis mama, înjunghind-o în gât şi piept. Cel care urma să fie asasinat în faţa blocului era un alt interlop celebru din Reşiţa – Cătălin Radu.Acesta a fost arestat şi condamnat într-un dosar instrumentat de DIICOT Caraş Severin , fiind acuzat că a coordonat o grupare specializată în cămătărie şi recuperarea prin violenţă a banilor.

sursa: pressalert.ro

 • Upvote 2
Link to comment
 • 10 months later...

Grupare infracţională organizată, specializată în infracţiuni cu violenţă, destructurată

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T– Serviciul Teritorial Ploieşti, în cooperare cu Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, au destructurat un grup infractional organizat, constituit din cetăţeni moldoveni şi români, specializat în săvârşirea de infracţiuni de violenţă, cu folosirea armelor de foc. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale- I.G.P.R..

În urma investigaţiilor a reieşit că, membrii grupării intenţionau sustragerea, prin violenţă şi folosirea armelor de foc, a unor sume importante în valută, rezultate din organizarea ilegală de jocuri de noroc, de către membri cunoscuţi ai lumii interlope prahovene, într-un spaţiu din oraşul Câmpina.

În seara zilei de 11 aprilie a.c., urmare a datelor obţinute, a fost organizat un flagrant, pe raza municipiului Câmpina. Astfel, au fost depistaţi doi membri ai grupării, iar în autoturismul cu care aceştia se deplasau au fost descoperite un pistol cu glonţ prevăzut cu amortizor, care avea în încărcător 7 cartuşe calibru 9 mm, precum şi alte 17 cartuşe de acelaşi calibru aflate în diferite locuri din autoturism şi un pistol cu gaz. Tot în interiorul autoturismului, au fost găsite 3 cagule, mai multe coliere din plastic destinate imobilizării, două perechi de mănuşi, 2 lanterne, un cuţit tip briceag, două arme albe tip box din metal şi alte obiecte ce puteau fi folosite la imobilizarea victimelor.

Acţiunea a fost organizată de poliţişti din cadrul B.C.C.O. Ploieşti, împreună cu procurori din cadrul DIICOT – S.T. Ploieşti, cu sprijinul luptătorilor S.I.A.S. - I.G.P.R şi S.A.S. din cadrul I.P.J. Prahova.

Poliţiştii B.C.C.O. Ploieşti, cu sprijinul B.C.C.O. Bucureşti, sub coordonarea DIICOT-ST Ploieşti, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în municipiul Câmpina, la locuinţele suspecţilor şi la cazinoul ilegal, fiind descoperite şi ridicate un pistol cu muniţie neletală şi 42 de cartuşe, dintre care 19 cartuşe cu glonţ.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 7 din Legea 39/2003, art. 20 Cod penal raportat la art. 211 alin. 1, 2 lit. b, alin. 2 ind. 1 lit. a, b, c Cod penal, art. 23 alin.1, 2 lit.d din O.U.G. 77/2009 şi art. 279 alin. 1, 3 lit. a Cod penal.

15 persoane au fost conduse la audieri la sediul DIICOT – ST Ploieşti, faţă de doi dintre membrii grupării fiind luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.

Sursa: IGPR

http://youtu.be/loz-d8ywBBs

Link to comment
 • 1 month later...
 • Member

Poliţiştii au prins suspectul pentru uciderea şi tranşarea unei femei din Argeş. Este recidivist şi şi-a recunoscut crima!

 

Cadavrul unei femei fără cap, mâini şi picioare a fost găsit de un cioban, sâmbătă, în râul Argeş, în localitatea dâmboviţeană Petreşti.

"Am fost anunţaţi la 112 despre găsirea cadavrului unei femei, care a fost văzut pe râul Argeş, în zona localităţii Petreşti, iar în acest moment la faţa locului a început ancheta. Cadavrul nu are cap, mâini şi picioare", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, agent principal Raluca Florescu.

 

În mai puţin de o săptămână poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea suspectului.

Florin Mînzăraru, bărbatul suspectat că, în noaptea de 24 spre 25 mai, a violat, ucis şi tranşat o femeie pe care a luat-o cu maşina, "la ocazie", şi-a recunoscut faptele. Iniţial, Mînzăraru a refuzat să-şi recunoască fapta, însă acesta a cedat în timp ce, de faţă cu el, poliţiştii îi percheziţionau locuinţa din localitatea argeşeană Leordeni.

 

A fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de morminte, poliţiştii stabilind din cercetări că acesta a luat-o cu maşina pe femeie, apoi a dus-o acasă, a ucis-o şi i-a secţionat cadavrul, aruncându-l în râul Argeş de pe podul Căteasca.

Există imagini de pe o cameră de supraveghere în care se poate vedea cum bărbatul ia la ocazie o tânără şi pleacă spre judeţul Dâmboviţa. În autoturism poliţiştii au găsit urme de sânge, acesta fiind cel mai solid indiciu că el ar fi ucis-o pe femeie.

 

Florin Mînzăraru a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare după ce a violat şi a rănit cu un cutter o femeie, pedeapsă din care a executat cinci ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat în luna aprilie.

970483_570651302968972_1069672149_n.jpg

 

PS:

Felicitări tuturor colegilor noştri care au participat la soluţionarea acestei crime oribile!

Acum mingea este în terenul justiţiei şi magistraţii sper să nu mai dea dovadă de atâta clemeţă.

 

Probabil că şi bolnavul ăsta se consideră o "victimă a abuzurilor poliţiştilor".

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Uite aici încă un caz asemănător de actualitate:

 

În câteva zile colegii noştri au reuşit să elucideze misterul şi în cazul celor două cadavre găsite carbonizate într-o maşină în judeţul Mehedinţi.

 

Patru tineri din judeţul Gorj, sunt suspecţi în cazul celor două persoane găsite carbonizate în maşina incendiată din localitatea mehedinţeană Meriş. Au fost reţinuţi, miercuri seară, pentru 24 de ore, pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. Doi dintre cei patru tineri sunt minori, au 17 ani, în timp ce ceilalţi doi au 20 şi, respectiv, 22 de ani, trei dintre reţinuţi fiind din Motru, iar al patrulea fiind din localitatea Cătunele, învecinată cu Motru.

 

Cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi, de către poliţiştii gorjeni, în judeţul Mehedinţi, unde s-au petrecut faptele şi unde se desfăşoară ancheta coordonată de către procurorul de caz. Şi-au petreacut noaptea în arestul IPJ Mehedinţi, iar joi au fost prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

 

Marţi seară, colegii noştri au stabilit identitatea tânărului al cărui cadavru a fost găsit carbonizat, era din Filiaşi, judeţul Dolj, şi avea 28 de ani. Tânărul era cunoscut în rândul poliţiştilor ca făcând trafic cu substanţe etnobotanice. Una dintre persoanele audiate de poliţişti în cursul zilei de marţi a declarat că tânărul a fost văzut ultima dată luni seară, în compania unei tinere din Turceni. Maşina incendiată este înmatriculată pe numele unei firme din Bulgaria.

 

Suspecţii au vrut să cumpere etnobotanice, dar nu s-au înţeles la preţ cu cei doi, aşa că i-au omorat în bătaie, le-au pus cadavrele în maşină şi le-au dat foc.

 

480197_570677196299716_1819153623_n.jpg

Link to comment

Felicitari adresate de șeful Poliției Române pentru polițiștii din județele Mehedinți și Dâmbovița

 

Șeful Poliției Române i-a felicitat pe polițiștii care au contribuit la soluționarea cazurilor de omor descoperite în județele Mehedinți și Dâmbovița.

 

În cursul acestei zile, la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, chestor-șef de poliție Petre Tobă s-a întâlnit cu patru polițiști, din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Argeș, Dâmbovița, Gorj și Mehedinți, care au avut un rol decisiv în soluționarea celor două cazuri.

 

Inspectorul General i-a felicitat pe cei patru pentru profesionalismul și contribuția substanțială în obținerea datelor și informațiilor care au condus la identificarea principalilor suspecți de comiterea celor două infracțiuni de mare violență, respectiv un polițist de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Argeș, un polițist de la ordine publică din cadrul I.P.J. Dâmbovița și doi polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Gorj și I.P.J. Mehedinți.

 

Cu această ocazie, șeful Poliției Române a apreciat modul în care polițiștii s-au implicat în activitatea de soluționare a cazurilor, precum și cooperarea între mai multe structuri și unități teritoriale ale Poliției Române. De asemenea, cei patru polițiști au fost premiați de către organizația profesională Corpul Național al Polițiștilor.

 

Pentru activitatea deosebită depusă în soluționarea cazurilor menționate, au fost recompensați cu felicitări scrise 16 polițiști din cadrul celor patru inspectorate județene de poliție. Totodată, au fost felicitați și polițiștii din cadrul structurilor centrale ale I.G.P.R., respectiv din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Institutului Național de Criminalistică, Direcției de Operațiuni Speciale și Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, care au acordat sprijin de specialitate.

 

I.GP.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment

Felicitari tuturor colegilor care si-au adus aportul pentru rezolvarea celor doua cazuri de omor!

Link to comment
 • Moderator

Să nu uite domnul Tobă aceste două cazuri şi când politicienii vor veni cu proiectele lor tâmpe dar reformiste, prin care încearcă să destructureze această instituţie, să-şi aducă aminte că la aceste două cazuri colaborarea dintre stucturile poliţiei a fost cheia succesului şi poate nu am mai fi vorbit despre astfel de rezultate dacă serviciul poliţienesc era "descentralizat", pentru că infractorii şi în general fenomenul infracţional nu ţine cont de împărţirea administrativă şi baronii locali. Majoritatea activităţilor infracţionale depăşesc graniţele administrative ale unui judeţ sau ale unei localităţi. În ambele cazuri cercetările s-au efectuat în câte două judeţe, iar colaborarea asta ce a fost cheia succesului s-a datorat faptului că poliţiştii ăştia fac parte din aceeaşi instituţie.

Citez:

Inspectorul General i-a felicitat pe cei patru pentru profesionalismul și contribuția substanțială în obținerea datelor și informațiilor care au condus la identificarea principalilor suspecți de comiterea celor două infracțiuni de mare violență, respectiv un polițist de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Argeș, un polițist de la ordine publică din cadrul I.P.J. Dâmbovița și doi polițiști de investigații criminale din cadrul I.P.J. Gorj și I.P.J. Mehedinți.

În domeniul ăsta, vrăjeala cu descentralizarea nu se aplică, pentru că infractorii se plimbă,comunică, etc

 • Upvote 1
Link to comment

Grupare infracţională, specializată în infracţiuni de mare violenţă, destructurată de poliţişti

 

La data de 6 iunie a.c., patru tineri, care făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de mare violenţă, au fost arestaţi preventiv pentru de 29 de zile. Printre ei se numără şi liderul grupării, un bărbat de 36 de ani, din Timişoara.

Reamintim că la data de 5 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş pentru destructurarea unei grupări infracţionale suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de mare violenţă.

În urma acestora, 11 persoane au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, opt dintre acestea fiind reţinute, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.

În cursul zilei de ieri, cei opt suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele a patru dintre suspecţi instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni, tentativă la omor calificat, complicitate la tâlhărie, şantaj, complicitate la contrabandă, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii şi ultraj la bunele moravuri, ceilalţi patru suspecţi fiind cercetaţi în stare de libertate.

Liderul grupării este suspectat că, începând cu anul 2011, a constituit un grup infracţional organizat specializat în vederea săvârşirii de infracţiuni, urmărind deposedarea de bunuri a unor persoane care făceau contrabandă cu ţigări şi care acţionau la frontiera cu Republica Serbia.

Au fost obţinute indicii cu privire la comiterea a patru fapte de tâlhărie în care membrii grupării ar fi deposedat persoanele implicate în contrabanda cu ţigări de marfa deţinută, ulterior aceste produse fiind valorificate pe piaţa neagră.

Exemplificăm fapta comisă la data de 13 octombrie 2012, când doi dintre membri grupării, coordonaţi de liderul acesteia, ar fi deposedat prin violenţă (sub ameninţarea cu un cuţit), o persoană, de 80.000 ţigarete de contrabandă.

De asemenea, la sfârşitul anului 2011, liderul grupării a fost prins în flagrant, împreună cu alţi doi membri, în timp ce efectuau activităţi de braconaj cu o armă modificată prevăzută cu amortizor.

La mijlocul lunii martie a.c., liderul grupării a fost implicat într-un incident, într-un local din Timişoara, când a provocat o tulburare a bunelor moravuri, afirmând, ulterior, că va efectua acţiuni de pedepsire a celor care nu îi recunosc superioritatea în oraş.

Astfel, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie a.c., la cererea liderului grupării, unul dintre membri ar fi agresat cu un cuţit o persoană pe care a lovit-o în umărul drept.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Persoanele arestate preventiv au fost introduse în Arestul I.P.J. Timiş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale - I.G.P.R., S.R.I. şi D.I.P.I..

I.G.P.R. - Centrul de Informare si Relatii Publice

Link to comment
 • 5 months later...

Cetăţean străin suspectat de distrugerea prin incendiere a unui autoturism, prins în flagrant de poliţişti

 

În cursul nopţii de sâmbătă, 9 noiembrie a.c., poliţiştii Capitalei – Secţia 24 Poliţie au prins în flagrant un bărbat, cetăţean străin, imediat după ce acesta ar fi incendiat un autoturism.

În jurul orei 03:40, poliţiştii bucureşteni de siguranţă publică din cadrul Secţiei 24 Poliţie, executând activităţi specifice de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală, au observat că, într-un garaj situat pe strada Boldeşti din sectorul 5 al Capitalei, a izbucnit un incendiu.

Poliţiştii bucureşteni s-au deplasat de urgenţă în zonă şi au observat un bărbat care intenționa să parasească, în grabă, locul faptei. Întrucât existau suspiciuni că bărbatul are cunoştinţă despre izbucnirea incendiului, poliţiştii bucureşteni l-au legitimat şi, observând că acesta prezenta arsuri pe corp, au solicitat prezenţa unei ambulanţe care l-a transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Efectuând verificări în acest caz, judiciariştii bucureşteni au constatat faptul că bărbatul identificat la faţa locului, cetăţean străin, ar fi incendiat autoturismul care se afla parcat în garajul situat pe strada Boldeşti.

Cercetările sunt continuate de către judiciariştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

D.G.P.M.B. - Serviciul Informare și Relații Publice

Link to comment
 • 10 months later...
 • Moderator

Bulibaşă ASASINAT la comanda FIULUI său. Coleg de clasă, plătit cu 50.000 de euro ca să ucidă

 

Un bulibaşă din Dolj a fost asasinat în noaptea 15 spre 16 august, când i-a fost tăiat gâtul cu un cuţit chiar în propria locuinţă. Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe ucigaş şi au descoperit că acesta acţionase la cererea fiului bulibaşei.

 

În localitatea Cârcea din Dolj toată suflarea dormea după petrecerea dată de Sfânta Maria. La cinci dimineaţa, liniştea a fost străpunsă de un strigăt de groază. Femeia şi-a găsit bărbatul într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat.
 
"Au venit nişte hoţi şi l-au tăiat pe nepotul meu noaptea. I-au luat gâtul jos", a relatat o rudă a victimei.
 
Bărbatul ucis era foarte cunoscut şi înstărit. Deşi rubedeniile susţin că scopul ucigaşilor a fost jaful, din casă nu a dispărut vreun bun de valoare. "Nu au luat nimic, nu au cerut nimic. I-a luat gâtul. Era cu nevastă-sa în pat", a spus un alt membru al familiei.
 
După o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor de trei săptămânia au fost coroborate toate informaţiile, anchetatorii ajungând la concluzia că asasinatul a fost comandat de către fiul de 18 ani al victimei, despre care Iulian Rădulescu, unul dintre liderii romilor, susţine că este înfiat şi nu copil natural al lui Toma.
 
Relaţiile dintre bulibaşă şi fiul adoptiv erau tensionate din cauza unor datorii făcute de adolescent, urmate de decizia bulibaşei de a nu-l mai susţine financiar.
 
Fiul a contactat un tânăr de 20 ani căruia i-a spus că ar avea nevoie de cineva dispus să-i omoare tatăl. Fiul bulibaşei a fost trimis către un coleg de clasă, tot de 18 ani, căruia i-a promis 50.000 de euro dacă reuşeşte să comită atentatul, însă banii nu au ajuns niciodată la ucigaş.
 

 

Miercuri, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii şi trei persoane au fost arestate: asasinul pentru omor calificat, fiul pentru instigare la omor, iar intermediarul pentru complicitate la omor.
 
 
Bulibaşa ţiganilor din Cârcea ucis la comanda fiului său. Asasinul este un elev plătit din Craiova
 
Bulibaşa ţiganilor din comuna Cârcea a fost ucis cu sânge rece pe data de 8 august. Ion Toma, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit cu gâtul tăiat.
 
Cel mai bogat ţigan din comuna doljeană Cârcea a fost ucis pe data de 8 august în timp ce dormea alături de soţie. Femeia a auzit zgomot în casă, iar în momentul în care s-a trezit şi-a găsit bărbatul într-o baltă de sânge. Rudele victimei au declarat că bulibaşa ţiganilor a fost omorât pentru bani. Ucis la comanda fiului Ion Toma, în vârstă de 40 de ani, s-a certat în urmă cu trei luni cu fiul său şi a hotărât să nu îl mai sprijine financiar. Tânărul s-a supărat din această cauză şi a angajat un bărbat să îi ucidă tatăl. Planul a fost pus la punct împreună cu o altă persoană. Asasinul este un elev plătit din Craiova, iar pentru suma de 50.000 de euro a fost de acord să îl omoare pe cel mai bogat ţigan din Cârcea. Oamenii legii l-au reţinut pe fiul bulibaşei din Cârcea şi pe agresor, dar şi bărbatul care a fost complice la teribila crimă. Magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare pentru cei trei inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Fiul victimei a declarat în faţa anchetatorilor că a recurs la acest gest pentru că îşi dorea să preia afacerile familiei.
 
Sursa: adevarul.ro
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Felicitari colegilor si nu am cum sa nu remarc "profesionalismul" jurnalistilor si "exactitatea" datelor specifice presei - intr-un articol scrie ca pe 8 aug. s-a intamplat, in celalalt, in noaptea de 15/16 aug.

Link to comment
 • 1 month later...
CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE ARME
 
Mai multe persoane sunt cercetate pentru contrabandă în formă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În autoturismul uneia dintre ele a fost depistat un revolver ce fusese adus din Italia.
 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism– Serviciul Teritorial au anihilat activitatea infracțională a unei grupări specializate în traficul de armament.
 
La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța, B.C.C.O. Galați și I.P.J. Vaslui.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus, la data de 16 octombrie a.c., reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă în formă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2014, unul dintre cei în cauză, aflat pe teritoriul României, ar fi iniţiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament şi a muniţiei aferente.
 
Pentru desfășurarea activității ilicite, acesta ar fi luat legătura cu celălalt bărbat care se afla pe teritoriul Italiei, căruia i-a cerut să-i aducă un pistol şi muniţia aferentă, bunurile fiind introduse în țară.  
 
La data de 15 noiembrie a.c., bărbatul care a venit din Italia a fost surprins în flagrant delict. În autoturismul acestuia polițiștii din cadrul I.P.J. Vaslui au depistat un revolver de producţie spaniolă şi muniţia aferentă, 19 cartuşe de calibru 38 special – 9 mm).
 
Din investigații a rezultat faptul că arma și muniția găsite asupra bărbatului care venea din Italia erau ale bărbatului din România, cel din urmă dându-i-le în cursul lunii august 2014.
 
Cei doi ar fi fost puși în legătură de un al treilea bărbat, persoană care ar fi intermediat introducerea în ţară a armei împreună cu muniţia aferentă.
 
În urma perchezițiilor efectuate în cauză, la locuința bărbatului care urma să primească arma au fost găsite mai multe agende ce conțin însemnări cu privire la arme și sume de bani.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au reținut astăzi, pentru 24 de ore, un alt bărbat, avocat, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi favorizare a făptuitorului.
 
De asemenea, în cauză mai sunt cercetați pentru constituire a unui grup infracțional și contrabandă calificată încă doi bărbați și o femeie, unul dintre bărbați fiind cercetat și pentru complicitate la contrabandă, fiind arestat în altă cauză, iar femeia este bănuită de săvârșirea  infracţiunii  de complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au solicitat astăzi instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei reținuți.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – I.G.P.R..
 
post-2-0-43139500-1413563778_thumb.jpg post-2-0-84348700-1413563798_thumb.jpg
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.