Jump to content
POLITISTI.ro

Şeful interimar al I.P.J. Giurgiu, cms. şef Ion Iosif Petrascu urmărit penal


Dan

Recommended Posts

sursa gandul.info

Şeful interimar al IPJ Giurgiu, Ion Iosif Petraşcu, a fost audiat de procurorii DIICOT, fiind pus sub urmărire penală pentru apartenenţă la gup infracţional organizat şi complicitate la furt, au declarat, pentru gândul, surse judiciare. Prejudiciul estimat este de peste un milion de lei. Petraşcu a fost audiat la DIICOT Giurgiu, el fiind suspectat că a ajutat o grupare care fura conducte dezafectate, care aparţineau societăţii Petrotrans.

El a fost numit la conducerea IPJ Giurgiu în 2011, după ce fostul şef, Nicolae Dobrin, fusese demis pentru management defectuos, de către ministrul de Interne Traian Igaş (PDL). Dobrin a fost repus în funcţie printr-o decizie a instanţei, însă a ales să nu îşi exercite funcţia şi să iasă la pensie.

IPJ Giurgiu a fost implicat în scandalul provocat de moartea baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a fost lovit mortal de un apropiat al clanului Butoane. Poliţişitii giurgiuveni au fost acuzaţi că au tolerat situaţia din oraş, în care membrii acestei grupări interlope făceau ce voiau.

Dacă se va dovedi că este adevărat, eu pur şi simplu nu mai am cuvinte. Aşa ceva....

post-335-0-90483400-1338218261_thumb.jpe

  • Upvote 1
Link to comment

maxu facem pariu că dacă era vorba de un agent, era deja arestat ?

sincer, ma mir ca nu a fost arestat mai ales in virtutea functiei sale, dar este posibil sa nu miscat un deget ca sa nu dea motiv de arestare- in sensul ca nu a incercat sa contacteze martorii sau chestii de genul asta.

sau este pilos dar din moment ce s-a inceput UP, nu cred ca este foarte "sprijinit".

Link to comment
  • Moderator

În cazul agentului ăluia de 26 de ani, ce a comis un accident din culpă, domnii judecători s-au sucit, deși inițial hotărâseră să fie cercetat în libertate, dar în cazul ăstuia, ce era pe mână cu hoții ... nici nu se pune problema.

Link to comment

asa-i in tenis....poate daca am fi trait intr-un stat democratic am fi fost egali in fata legii....insa suntem mult prea departe de asta

Link to comment

e vorba de pericolul social.

din punctul meu de vedere in cele mai multe cazuri inlaturarea pericolului social imediat pentru infractiunile de serviciu savarsite de functionari publici - inclusiv politisti -, se poate realiza doar prin suspendarea activitatii a celui in cauza, nu neaparat prin arestare, dar da mai bine pe sticla cand se anunta ca poiltistul x a fost arestat pentru savarsirea infractiunii de ....... si in plus cresc si turnuletele cu indicatori de la sfarsitul anului.

in legatura cu politistul care a cauzat accidentul de circulatie, din cate imi amintesc, nu este vorba doar de accident - infractiune savarsita din culpa - ci si fuga de la locul accidentului, sau conducaere in stare de ebrietate(nu mai retin exact) - infractiuni savarsita cu intentie -, iar judecatorii cam dau mandat de arestare pentru aceste fapte, inclusiv pedepse cu executare.

nu sunt de acord cu mediatizarea in exces a acestui caz si a altora de acelasi fel, pentru ca in fond a fost o persoana care a savarsit o infractiune.

Link to comment

@liviu - nu sunt de acord ca este vorba de o persoana care a savirsit infractiune. este vorba de adjunctul IPJ, adica tocmai cel care coordona un judet si avea acces la o multime de informatii, unele chiar clasificate (gresesc?) si cu referire tocmai la infractorii cu care colabora.

dar cred ca nu a miscat un deget intr-o directie gresita si care sa dea ocazia parchetului sa il aresteze preventiv. dar nu este tirziu :)

Link to comment

''Justitia romana '' e ca o bariera.Cei mari o sar usor, cei mici trec cu greu pe sub ea iar ''boii'' cinstiti se opresc nedumeriti. Pana nu se face o reforma adevarata in justitie nu va fi nicidata dreptate la noi.

Edited by pitbul
Link to comment
  • Moderator

Liviu nu se poate compara „intenția” puștiului ăluia, care nu a premeditat să comită accidentul și să fugă, ci mai mult ca probabil s-a panicat, s-a pierdut cu firea și nu a mai judecat lucid, cu ce a făcut ditamai comandantul ăla, ce a comis faptele respective într-o perioadă de timp nu într-o fracțiune de secundă.

Mergând pe aceeași logică nici agentul nu ar fi trebuit arestat dacă nu mai avea dreptul să conducă, nu?

Link to comment

scuse de confuzie : prin o persoana m-am referit la colegul implicat in accidentul de circulatie, nu la seful ijp giurgiu, dorind sa accentuez ca in asemenea cazuri nu este importanta calitatea lui de politist, ci este pur si simplu o persoana, care s-a intamplat sa fie politist. putea sa fie aibe alta meserie si atunci era doar stire pe media locala, nu nationala. totusi, la 26 de ani nu prea mai este pusti, ar trebui sa gandeasca matur si sa isi asume raspunderea faptelor sale.

cat despre seful ijp giurgiu el a actionat in calitate de politist iar daca este vinovat sa putrezeasca in puscarie.

parerea mea este ca se compara merele cu perele prin compararea celor doua cazuri.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.