Jump to content
POLITISTI.ro

Cupa Politisti.ro la tir - ediţia 2012

94 voturi

1. 1. Sunteti de acord cu organizarea concursului de tir politisti.ro, editia I-i?

• Da.
    • Nu
      0
    • Nu stiu, nu m-am decis.

Postare recomandată

Publicat

si eu ma bag

sper doar sa nu patesc la fel ca atunci cand a treb sa ne vedem la BV

• Moderator
Publicat

A scris pe topicul cu bun venit că este un antrenor și instructor de tir, dar nu mai este postul respectiv acolo, probabil s-a răzgandit și a cerut să-i fie șters.

Nu am reținut exact, dar a postat și ceva într-un limbaj „codat” cum că ar fi pensionar de prin apărare ... sper să nu fi înțeles greșit, dar nu i-am dat atenție atunci. Oricum, trebuie remarcat cum a intrat el aici între „milițieni” să-i pună puțin la punct cu câteva replici inteligente și pline de superioritate, numai că până acum a cam dat cu oiștea-n gard. Pe un alt topic încerca să-i servească niște lecții lui bozo, povestindu-i cum stă treaba cu pârghia de eliberare a manșonului și cât de esențială este această piesă în funcționarea pistolului, ba mai mult l-a bufnit râsul în plin trafic când și-a amintit. Iar pe alt topic povestea despre un articol imaginar din legea 295 și când i s-a cerut să-l posteze a răspuns așa la mișto ... în doi peri.

Asta ca să dați vă seama cam cât se pricepe domnul antrenor și instructor în acest domeniu, tocmai de aceea nu trebuie să vă mire această atitudine plină de superioritate față de noi. E ceva specific celor ce doresc să iese în evidență, dar nu o pot face prin niște posturi cu adevărat utile și atunci apelează la miștocăreală din asta ieftină.

• Apreciez 2
Publicat

Am vrut doar sa destind putin tensiunea concursului. E chiar asa o problema un premiu glumet ?

Publicat

375Mag, tu nu ai inteles ceva esential.Nu exista ,,tensiunea concursului,, pentru ca nu exista ,,concurs,, decat cu numele.Este de fapt o intalnire intre colegi, viitori prieteni reali nu doar virtuali.

Deci ne lasi cu ,,spiritele,, ?

• Apreciez 2
Publicat

p.s.

Daca domnul 375Mag este pensionar de MApN il rog sa ne lase cu calitatile lui de tragator si de instructor.Stiu exact cat si cum se tragea in MApN. Cu exceptiile parasutisti,VM, BIM si Buzau.

Deci, vis-a-vis de oferta dumneavoastra eu spun ca rusu`:

,,thank`s, but NO, thank`s,,

• Apreciez 2
Publicat

357Mag o fi domnul Liviu Herțeg de la IPSC România? :hmmmt: Modul de comportare mi se pare asemănător acestui domn care și prin alte părți a încercat să intre cu bocancii în sufletele oamenilor pentru a-ți impune modul bolnav de gândire.

Publicat (modificat)

Buna seara!

Nu stiu daca in spatele nick-ului 357Mag sta domnul Liviu Herteg, nu m-as hazarda sa afirm asta pentru ca ar fi o simpla supozitie.

Daca tot s-a facut vorbire de Liviu Herteg tin sa spun ca dumnealui m-a recomandat in IPSC ( asa este procedura, daca recomanzi pe cineva trebuie sa ai o idee despre persoana respectiva.am vorbit la telefon cu dumnealui)

Stiu ca este din Cluj si a fost cadru militar.

Militar poate insemna orice,mai ales ca pana la demilitarizare toate structurile din sistemul de ordine publica si siguranta nationala toti eram militari.

357Mag a spus ca a fost cadru DSS, cred ca nu trebuie traducere pentru cunoscatori.

Si eu am recomandat pe cineva,nu stiu multe date despre el dar intuitia imi spune ca este politist ( am vorbit doar la telefon)

In fine, IPSC este o idee frumoasa dar ma asteptam ca posesorii de arme sa aiba niste facilitati.

Practic nu e nicio diferenta intre cei ce detin arme si ceilalti, toti platesc aceeasi taxa.

In fine,pentru cei ce nu poseda arma, este o buna oportunitate de a trage in poligon.

PS: Am vrut sa merg la Timisoara la meciul de pistol dar era prea departe, astept meciul din Bucuresti sau inprejurimi. Oricum,pana atunci as vrea sa vin la concursul de tir politisti.ro pentru a-i cunoaste pe membrii acestui forum ce fac pentru imaginea Politiei Romane mult mai mult decat biroul de relatii publice al acestei institutii.

Modificat de reddog
  • Apreciez 4
Publicat

La Tm, IPSC a costat in jur de 170 de euro participarea...

Publicat

Te salut, arcan!

Probabil atat a costat, nu stiu sigur cu toate ca sunt memru fondator IPSC dar voi intra in contul de membru si voi vedea.

Oricum,costurilile difera de la meci la meci.

Aceste costuri includ cursul de siguranta,obligatoriu si munitia.

Din moment ce ai cursul de siguranta platesti doar munitia si taxa de meci.

PS:Daca as castiga la Loto :) mi-as face un poligon privat,din pasiune dar si ca poate fi o afacere.

Unora dintre politistii de aici le-as oferi intrare libera,pentru ca stiu cata pasiune pun in aceasta meserie si cat iubesc si respecta armele.

PPS:Oricum,nu astept sa castig la Loto pentru a realiza asta, incerc si alte variante, am un apartament si vreau sa-l vand si sa incerc sa fac un poligon dar daca Loteria Romana imi da o mana de ajutor nu ma supar.... :)

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Erata:

Unora dintre politistilor de aici....

Scuze, mai gresesc si eu, sa zicem ca m-a luat valul,doar sunt langa tarmul Marii Negre... :)

Modificat de reddog
Publicat

Cam asta a fost pretul, pentru ca stiu ca nu mi l-am permis... :wacko:

• Moderator
Publicat

Nu contează cine este sau care este numele membrului 357Mag, ci ar fi grozav dacă ar renunța la prejudecățile față de polițiști și complexele de superioritate, dacă tot a intrat aici între noi. Oricine este binevenit aici, dacă nu este tributarul legendelor publice la adresa polițiștilor și care se datorează trendului din ultimii ani, conform căruia faptul că iei peste picior ori jignești un polițist este perceput ca fiind un act de curaj sau o virtute.

Publicat (modificat)

@arcan

Referitor la concursul IPSC de la Timisoara.

M-am uitat in contul meu de membru si acolo apare ca taxa,pentru meciul de pistol de la TM, 100 euro ( 50 euro taxa de meci + 50 euro cursul de siguranta)

Nu mai retin exact daca in taxa de meci era inclusa si munitia.

Erau detalii in acest sens pe forumul IPSC dar acum este nefunctional ( se pare ca au schimbat serverul,nici site-ul IPSC nu a functionat vreo doua saptamani dar acum se poate accesa)

PS:Taxa pentru cursul de siguranta se plateste o singura data,fiind util tuturor, dar in special celor ce nu au folosit si nu sunt familiarizati cu armele de foc.

Modificat de reddog
Publicat

Da, nu are nicio legatura cu Cupa Politisti.ro

Discutia a alunecat la un moment dat catre IPSC.

Scuze pentru off-topic.

• Moderator
Publicat

Daca vrei sa discutam despre IPSC, de ce nu initiezi un topic nou, cu un titlu care sa reflecte continutul respectiv, ca nu-i nicio suparare.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Pentru cei din nord-vestul tarii am auzit recent (de la un reportaj ProTV) de infiintarea unui poligon de tir interior la Cluj Napoca - Cluj Shooting Center. Am putea sustine aici o etapa a cupei pentru cei din apropiere, oricum intentionez sa il vizitez pentru a-mi face o idee despre el. In caz ca unii dintre voi ati fost deja, va rog sa ma anuntati daca merita drumul.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Este perioada concediilor. Facem, dar să se mai răcorească puțin, pentru ca prezența să fie ceva mai mare.

Publicat (modificat)

Ma bag si eu....daca este vorba de poligonul de la joita...numai sa fie in primele 2 weekenduri din septembrie pt ca apoi plec la buzau la pregatire schengen :blink:

plus de asta comuna joita este pe raza sectiei mele de politie rurala...pot lua legatura cu seful de post....eventual sa ne sprijine cu ceva :naughty: mai ramane sa stabiliti o data si ora certa a desfasurarii

Modificat de Marinescu
  • Moderator
Publicat

Cel mai probabil Joița iese din calcul. Din discuțiile purtate cu patronul de acolo, pretențiile și scorurile sunt destul de mari și există oferte mai flexibile și înțelegătoare fața de posibilitățile noastre financiare. Încă se poartă discuții, dar Joița a ieșit din cărți tocmai datorită scorurilor și a pretențiilor celor de acolo.

Publicat (modificat)

mai este un poligon la o unitate militara la magurele pe soseaua de centura...daca puteti lua legatura cu cei de acolo..:-??

Modificat de Marinescu
Publicat (modificat)

Buna ziua.

Cu permisiunea dumneavoastra, va rog sa aveti in vedere urmatoarele:

- administratorul poligonului A. Salceanu - Joita nu a formulat o oferta ferma, finala, pentru evenimentul pe care doriti sa-l organizati

- in urma intalnirii dintre mine si reprezentantul dumneavoastra am prezentat situatia in felul urmator - un concurs de tip precizie este usor de realizat atat financiar cat si tehnic;

- actiunile care implica tir tactic (in miscare) sunt mult mai complexe si necesita pregatiri specifice ceva mai costisitoare. (instructori, materiale consumabile, amenajarea spatiului de tragere, timp indelungat de parcurgere al traseelor, personal auxiliar pentru refacerea si modificarea stagiilor, etc) Experienta acumulata in evenimentele organizate pana acum, aduc in vedere un alt aspect extrem de important si anume: din perspectiva procesului de pregatire institutionala sau personala, nu toti cei care se inscriu in competitiile tactice dovedesc stapanirea deplina a regulilor de deplasare, schimbare si angajare (pe scurt - siguranta tragerii) la nivelul optim solicitat de un parcurs complex. Pentru a evita situatiile potential periculoase am recomandat un concurs simplu pentru inceput, evident cu un efort financiar redus. Alegerea unui tip tactic complex, similar celor care au fost deja organizate acolo, presupune si asumarea costurilor eferente.

Pentru referinta trebuie sa stiti ca editia I-a a campionatului Tactical Challenge a avut un cost net per etapa de 1000 euro (fara premii) - suma care cuprinde pregatirea evenimentului si plata personalului. O etapa de precizie costa cel mult 1000 lei (fara premii). Diferenta este evidenta.

In concluzie, am lasat la latitudinea initiatorului competitiei sa decida ce tip de concurs doreste, urmand ca dupa aceea sa ne revedem pentru a putea inchide, pe elemente concrete, discutia inceputa.

De la bun inceput, am luat in considerare un buget mic, dar trebuie sa stiti ca in functie de complexitatea solicitata, cresc si costurile specifice.

Va asigur de intreaga noastra disponibilitate in vederea identificarii unei solutii juste si totodata am fi incantati sa va fim gazde.

Cu deosebit respect,

Eugen Dima

P.S. Va rog sa primiti acest mesaj trimis cu intentia de a lamuri in ce stadiu au ramas discutiile dintre initiator si conducerea poligonului. Asigur pe toti membrii acestui forum de flexibilitate si dorinta de a ajuta comunitatea sigurantei nationale, din care am facut parte cu ceva timp in urma. Respect.

Modificat de tunarijoita
  • Apreciez 4
Publicat

Ne bucurăm că v-ați alăturat nouă domnule Eugen. Din experiența scurtă pe care am trăit-o în poligonul dvs. la câteva manșe Tactical Challenge consider că sunteți în măsură să ne sugerați modalitatea în care acest concurs să aibe loc, iar poligonul dvs. să fie cel care să-l găzduiască.

Părerea mea este că, fiind la început, putem organiza o competiție de tir precizie. Astfel, cei care nu au ținut în mână niciodată un pistol se pot familiariza cu ceea ce înseamnă ”trasul la țintă”. Cred că este mai safe pentru toată lumea și cu mai puțină bătaie de cap. Haideți să ne cunoaștem mai întâi, fiindcă ăsta este unul din scopul acestei întruniri, iar la finalul ei vom hotărî dacă este oportun să mai organizăm astfel de ”agape”.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Ne bucura faptul ca putem schimba pareri si ca aveti incredere in experienta noastra. Suntem datori sa va informam asupra situatiilor intalnite in istoria concursurilor si evenimentelor pe care le organizam constant de 10 ani, incercand astfel impreuna sa alegem un format potrivit dorintelor ambelor parti. Cel mai important aspect pentru noi este siguranta tuturor participantilor.

In functie de experienta competitorilor si de numarul acestora, suntem in masura sa va propunem un format gradual in care sporirea complexitatii tragerilor sa se faca treptat odata cu adaptarea concurentilor la cerintele specifice impuse de limita de siguranta.

Astfel, pentru o prima editie a Cupei Politistilor, va propunem urmatoarea desfasurare:

Obiectiv - tinta precizie tip ISSF (cercuri, 550 x 550 mm), tinta reactiva (popper). Nr focuri = 40 focuri -efect, 10 focuri -reglaj. Punctaj maxim = 400 puncte

Mod de desfasurare Decada 1 si 2

Tinte: tinta precizie tip ISSF, 25m. Stil: liber (o mana sau doua pe crosa armei)

- 1. inaintea decadei 1 si 2, se vor trage de catre fiecare participant al seriei, 5 cartuse reglaj, urmeaza verificarea si ajustarea aparatelor de ochire apoi alte 5 cartuse pentru confirmarea reglajului.

- 2. seria I-a de tragatori (maxim 5 persoane/ serie) trage prima decada (10 cartuse) la 25 m. Timp alocat - 5 minute/ decada din momentul comenzii START. Urmeaza verificarea tintelor, notarea scorului individual, pregatirea pentru urmatoarea decada.

- 3. seria I-a executa decada a 2-a in conditiile decadei I-a.

- 4. Urmeaza celelalte serii care executa tragerile in acelasi fel ca seria I-a. (reglaj, 2 decade),

Apoi, dupa finalizarea de catre toti concurentii inscrisi in concurs a decadelor 1 si 2,

se modifica poligonul dupa cum urmeaza: fisa tintei ramane tip ISSF (cercuri) se aduce la distanta de 15 m si langa ea in partea dreapta se va amplasa o tinta reactiva (popper). Valoarea unui popper CAZUT = 10 puncte.

Mod de desfasurare Decada 3 si 4

Tinte: tinta precizie tip ISSF, 15m. Tinta reactiva popper, 15 m. Stil: impus

- 1. seria I-a de tragatori (maxim 5 persoane/ serie) trage decada 3 (10 cartuse) la 15 m. Timp alocat - 3 minute/ decada din momentul comenzii START. Mod de executare impus: se va trage cu o singura mana (la alegerea concurentului, mana "puternica"), un foc pe tinta reactiva, 9 focuri asupra tintei cercuri. Tinta reactiva trebuie dobarata prima, apoi se poate trece la tinta tip cercuri. La tinta reactiva se trage obligatoriu un singur foc. In situatia in care nu este doborata, se trece mai departe la tinta tip cercuri avand 10 puncte in minus. Nerespectarea ordinii de tragere se sanctioneaza cu anularea rezultatului tintei popper si suplimentar cu 5 puncte de penalizare. Urmeaza verificarea tintelor, notarea scorului individual, pregatirea pentru urmatoarea decada.

- 3. seria I-a executa decada a 4-a in conditiile decadei a 3-a.

- 4. Urmeaza celelalte serii care executa tragerile in acelasi fel ca seria I-a. (2 decade)

Observatie: tinta reactiva este calibrata de organizator pentru munitie uzuala (comert), calibrul minim 9x19mm, cu lovitura de initiere a miscarii de cadere in zona central-superioara. In cazul tintelor lovite in zona mentionata, dar care raman nedoborate, procedura de contestatie este urmatoarea: dupa finalizarea decadei de catre TOTI concurentii seriei, petentul va solicita arbitrului verificarea tintei popper. Arbitrul va executa o tragere de proba astfel: foc asupra tintei popper din aceeasi pozitie folosind arma petentului si munitia acestuia, cu conditia ca aceasta sa fie de tip standard. Daca munitia sau arma concurentului nu respecta specificatiile producatorului sau organizatorului, contestatia este respinsa pe loc. Focul (focurile) de proba se vor trage la interval mediu in zona central-superioara iar in cazul in care tinta nu reactioneaza corespunzator (nu cade) se verifica starea tehnica si se admite contestatia. In acest caz petentul poate solicita repetarea decadei. In cazul in care nu sunt descoperite vicii tehnice, se respinge contestatia petentului si se inregistreaza rezultatul obtinut in decada contestata.

Decizia arbitrului este impartiala si suverana. Acest fapt trebuie respectat de catre toti participantii.

Formatul propus de noi este oferit exclusiv membrilor si invitatilor acestui forum la pretul de realizare neta. Valoarea calculata este de 70 lei/concurent, cost care revine poligonului si nu include premiile sau recompensele sportivilor.

Acest regulament este o propunere si trebuie tratata ca atare. Orice opinie sau imbunatatire este oricand binevenita. Tranzitia catre concursurile de tip tactic se va face firesc, daca admitem impreuna ca pe langa organizarea diferita, avem nevoie de timp pentru a cunoaste capacitatile individuale ale potentialilor concurenti. Va propunem spre studiu posibilitatea de colabora in vederea realizarii unui numar de etape ale Cupei Politistilor, tip Campionat avand in vedere dorinta noastra de a organiza impreuna in viitor, concursuri cu adevarat solicitante.

Asteptam opiniile dumneavoastra si va stam la dispozitie pentru alegerea unei date ferme.

Cu stima,

Eugen Dima

Modificat de tunarijoita
  • Apreciez 2
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.