Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme cu Kruk International

Neptun1976

Recommended Posts

Ce se poate intampla daca semnezi intelegerea de rambursare cu Kruk (trimisa de ei anterior) si dupa un timp nu mai poti plati ratele.Initial, am avut creditul la B.C.R. si din cauza intarzierilor la plata ratelor contractul a fost cesionat la Kruk.Am gresit cand am semnat cu Kruk?

Te pot da in judecata?

• Moderator

Despre ce înțelegere este vorba? Ce ai semnat mai exact, o reeșalonare a datoriilor?

Cam ce clauze și obligații sunt stipulate acolo?

• Moderator

KRUK International este o firma de recuperare a datoriilor. Trebuie sa fii foarte atent la modul de calcul al penalitatilor de intarziere, pentru ca firma de recuperare adauga la suma creditului astfel de penalizari cat si o gramada de comisioane.

daca ai o tranzactie semnata si nerespectata atunci esti in situatia de neexecutare unui contract. in principal, se va merge la executare silita deoace contractul de credit este titlu executoriu. aceasta calitate se transmite prin cesiunea ce a avut loc intre bcr si kruk (cred ca era vb de o cesiune, asta se va verifica ulterior).

• Upvote 2

Este vorba de un angajament de plata cu o esalonare a datoriei.Dupa ce am semnat acest angajament am inteles ca cesionarea contractului de la B.C.R catre Kruk trebuia sa se faca doar cu acordul meu scris.

B.C.R. nu mi-a dat nici macar un telefon.Cand am intrebat la B.C.R. mi-au spus ca nu mai sunt in baza lor de date.Cei care m-au sunat au fost cei de la Kruk.Greseala mea a fost ca am semnat acel angajament.Stie cineva daca este legala cesionarea catre kruk fara acordul meu?

penalitati de 0.02%/zi pentru fiecare zi de intarziere.

in cazul neachitarii la timp a esalonarilor, angajamentul nu isi mai produce efectele urmand sa fiu obligat la plata integrala a debitului.Daca nu am bani pt.plata ratelor cum dracu' sa achit toata restanta?

din cate stiu, este o practica obisnuita ca operatorii de telefonie, bancile si altii sa isi vanda la un moment dat catre "recuperatori' anumite conturi cu probleme. sa zicem, tu ai de dat la banca 1000 lei, banca considera ca este un efort prea mare sa isi recupereze banii de la tine (rau platnic fiind) si te vinde contra 5000 lei la o firma de recuperari. mai departe... ce si cat cere firma de recuperarari... este un vis urat...

din cate stiu, este o practica obisnuita ca operatorii de telefonie, bancile si altii sa isi vanda la un moment dat catre "recuperatori' anumite conturi cu probleme. sa zicem, tu ai de dat la banca 1000 lei, banca considera ca este un efort prea mare sa isi recupereze banii de la tine (rau platnic fiind) si te vinde contra 5000 lei la o firma de recuperari. mai departe... ce si cat cere firma de recuperarari... este un vis urat...

gresit total, mituri urbane.

. in primul rind ca banca sau firma de telefonie nu poate vinde mai mult decit are in patrimoniu, deci nu poate vinde mai mult decit debit principal, dobinzi, comisioane si penalizari astfel cum reies din contractele de credit sau de telefonie mobila.

a doua chestie- nici o firma de recuperare nu va achita 100 % din debitul principal, ar da faliment dupa primele 2 benchuri cumparate. in vremurile de aur ale businessului acest se vindeau creantele la 25% din valoare debitului principal. deci banca primea un sfert din valoarea creditului acordat. astazi, clientii mei ofera 2% din aceeasi baza de calcul si maximul pe piata este de 5% :)

a doua chestiune- juridic, nici o firma de recuperare nu pate cere si obtine mai mult de cit creditorul cedent. deci nici ei nu pot recupera mai mult decit debitul principal, comisioanele din contractul initial, dobinzile contractuale si penalizarile din contract. Deci, nimic din afara contractului.

asa cum am spus, sunt multe mituri in businessul asta :)

• Upvote 2
:D imi cer scuze, eram in graba sa plec la munca... am bagat un 0 in plus.. vroiam sa scriu 500... ideea fiind exact cum spunea si Maxu....
  • Upvote 1

maxu

Sa inteleg ca daca kruk au preluat de la BCR contractul meu cu o datorie de 15.000 lei cu tot cu dobanzi, comisioane, etc. nu ma pot obliga pe mine sa restitui o suma mai mare decat 15.000?Corect?

(Cand BCR a cesionat contractul meu catre kruk mai aveam de plata 48 rate a cate 400 lei plus aprox.2500 lei penalizari si restante.Angajamentul de plata semnat cu kruk a fost pentru 44 rate a cate 400 lei si fara penalizarile precizate anterior.Deci tragand linie ...a fost un mic castig pt.mine, cu 4100 lei mai putin, dar ramane asa pana la sfarsit?)

Daca nu semnam acel angajament si nu plateam nimic puteau sa ma execute cei de la Kruk, tinand cont ca cesionarea contractului s-a facut fara acordul meu?

Multam pt.raspunsuri.Vesnic indatorat. :beer:

am vrut sa spun ca cei de kruk nu pot lua mai mult decit ar fi luat bcr, daca ei ar fi facut executarea.

nu putem vb in sume nete deoarece penalizarile contractuale curg in continuare si in urma cesiunii, la fel cum ar fi curs si in favoarea bcr.

dar per total, ptr tine nu conteaza cine te executa, suma este aceeasi. aceasta cesiune conteaza ptr kruk si bcr- unii isi incaseaza o suma cash mai rapid decit daca ar executa contractul (si isi curata si bilantul contabil de credite-problema) iar ceilalti au un business de unde isi scot profit. desi, in suma neta, bcr ramine cu o gaura deoarece vor recupera mult mai putin decit au creditat initial. dar nu ies ei in pierdere, la finalul anului fiscal.

• Upvote 3
gigikent si eu am avut "probleme " cu cei de la KRUG dar am vb la telefon le-am spus ca momentan pe perioada nedeterminata nu pot plati cat m=am angajat si le-am spus motivele...si m-au inteles...desi tot imi asalteaza telefonul cu sms-uri

domnisoara/Adica dupa semnarea angajamentului de plata?Si nu ti-au adaugat penalizari pt.intarziere? Si daca nu poti sa platesti de ex.3 luni iti prelungesc perioada prevazuta in angajament cu 3 luni? Sau trebuie sa platesti din urma cele trei rate pana ajungi la zi?Multumesc pt.atentie.

adica se poate face o re-esalonare de plata. Un coleg de-al meu a patit cam la fel, a avut niste probleme si a ajuns la o intarziere in jur de 3 luni... El acum isi plateste rata, dar evident este restant, si zi de zi este sunat de la banca cu aceasi problema, si la aceasi ora, de am ajuns sa ne potrivim ceasurile (i-am spus o data cand au sunat mai tarziu sa le spuna ca au intarziat... :P ). Deja cred ca a vorbit cu tot personalul din centrala bancii, a inceput sa isi noteze numele si cand suna urmatorul, le spune... asa cum am vorbit ieri cu colegul x si alaltaieri cu colega y....

Revenind la subiect, intr-un final cei de la banca i-au oferit varianta de re-esalonare, practic un termen de gratie sa spunem, se prelungeste scadenta finala a contractului cu cate luni de intarziere a avut el. Numai ca procesul asta dureaza de aproape 2 luni cred... lucrand cu mine la capatul pamantului nu are cum sa ajunga foarte usor la sucursala cu actele, iar aia isi tot aduc aminte ca au mai uitat cate ceva sa ii ceara... ultima oara i-au spus ca are de platit un comision de analiza de 50 EUR (adica cand totul era ca si gata, dar ar fi trebuit sa ii spuna de el de la inceput).... asa ca le-a transmis un mare mesaj de sanatate si urari de bine. Repet, omul a avut niste probleme, a intarziat, acum isi plateste ratele, dar are 2 luni cum ar veni restante mereu...

• 4 weeks later...

Mama mea respectiv tatal meu in 10.11.2006 respectiv 1.03.2007 au facut un imprumut pentru nevoi personale la BCR.Mama mea a avut un credit in valoare de 4000 lei cu o rata lunara de 74.79 pe un termen de 8 ani iar tatal meu 5000 avand rata de 82.30 pe 10 ani de zile. In primi doi ani ,aproximativ, am platit la zi ratele,dar cu timpul nu am prea reusit sa ne descurcam si am ramas cam in urma cu bancile. Din 2010 ne'a preluat dosarul o asa numita firma "KRUK International". Niciodata nu am stiut cat mai avem de platit deoarece de fiecare data cand luam legatura telefonic cu ei spuneau ca nu poate sa ne spuna ca nu am platit rata aia,aia,aia... Acum 2 luni de zile am platit 200 lei pe dosarul tatalui si 200 pe cel al mamei. Luna trecuta am platit 300 lei resprectiv 300 lei. Luna aceasta am platit 400 respectiv 400 lei. Parintii mei fiind in Germania tot m'au intrebat de acel credit (cand o sa il finalizam...). Ieri tatal meu a luat legatura cu cei de la KRUK si s'a interesat cat mai are de platit pe dosarul sau. El a ramas uimit cand cei de la KRUK i'a spus ca,cu tot cu rata de luna aceasta (400 lei) mai are de platit inca 4600 de lei. 4600 de leii!!!!!

Dupa 5 ani de zile de "chin" mai am de platit tot aprox 5000 de lei? Tin sa precizez ca dobanda mamei fiind de 11,9% iar a tataei 9,9%. Cand am auzit cat mai avem i'am sunat eu si am cam ridicat tonul la ei. La care cel cu care am vorbit mi'a zis ca putem ajunge la o intelegere si sa ma calmez. Mi'a zis ca imi face o reducere de 1100 de lei si daca platesc 3500 lei imi va inchide dosarul. Cu ce "ocazie" imi face el reducerea asta? De ce doar acum cand am cedat nervos? Tin sa mai precizez ca in fiecare luna de (1 an jumate-2 ) rata minima pe care am platit'o la banci fiind de 150-200 lei pentru fiecare banca in parte. Si sa mai am inca 4600 de lei pe a lui taicameo si 1800 si ceva pe al mamei? Bataie de joc!!!!!!

tutzu93 cere-le sa iti trimita grafic cu platile efectuate......si grafic cu cat mai este de achitat la fiecare dosar in parte......si apoi daca ti se pare ceva aiurea consulta un avocat Edited by domnisoara

Aiurea insemnand ce? Ca deja mi se pare cam aiurea toata chestia asta!

Si daca o sa refuze sa imi trimita sau baga ceva scuze? Ca nu pot etc

nu au cum sa te refuze sa iti trimita desfasuratorul.....daca refuza tu spune-le ca nu mai platesti nimic pana nu vezi cum stai cu plata creditului si daca vezi ca refuza vb cu un avocat sa le trimita el oficial hartie............ma mir de atitudinea lor pt ca eu tare bine am "lucrat" cu ei

Edited by domnisoara

Tu. Probabil ca au vazut ca parintii mei le platesc oricat zic ei si ca "pun botu'' la orice minciuna de'a lor si poate de aia si'au luat'o in cap. O sa iau legatura maine cu ei si o sa discut chestiile astea. De aia vroiam cat de cat sa ma ajutati sa stiu cam ce sa le mai cer,zic...

sew poate sa ai dreptate...eu cand m-au sunat nu prea le-am lasat loc de povesti.....intai am vb eu si apoi ei plus ca eu le-ams pus de la inceput conditia ..."mai mult de atat nu va platesc"

Daca nu ati girat cu casa dati-le m ... Nu au ce sa va faca.Numai sa aveti nervii tari ca o sa primiti sute de somatii si amenintari.

Edited by pitbul
  • Upvote 1