Jump to content
POLITISTI.ro

Şoferii băuţi la volan care fac victime ar putea sta după gratii 25 de ani


Recommended Posts

sursa realitatea.net

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă care prevede pedepsirea cu închisoare de la 15 la 25 de ani a celor care conduc în stare de ebrietate sau sub efectul stupefiantelor şi produc un accident rutier soldat cu victime. Pedeapsa este asemănătoare cu cea pentru săvârşirea infracţiunii de omor cu premeditare.

Link to comment
  • Member

Propunerea este buna, dar ar fi si mai buna daca judecatorii nu vor mai tine cont de cine este tata sau mama acelui individ ce s-a urcat baut la volan si a vatamat grav alte persoane.

Probabil unii nu vor mai avea acelasi curaj sa se urce la volan sub influenta bauturilor alcoolice.

Link to comment

Iniţiatorul acestei propuneri legislative este deputatul independent, dr.Tudor Ciuhodaru care propune această pedeapsă pentru cei ce sunt depistaţi conducând autovehicule pe drumuri publice cu o alcoolemie de peste 0,80 gr./l şi care comit accidente de circulaţie cu victime. Acesta a mai precizat că "a te urca la volan în stare de ebrietate, aflat sub efectul substanţelor stupediante sau fără permis, urmat de producerea unui eveniment rutier soldat cu victime, echivalează cu săvârşirea infracţiunii de omor cu premeditare".

post-335-0-47441500-1337616700_thumb.jpe

Link to comment

Propunere buna....dar....ia sa vedem:

-Sa vedem camera decizionala-Camera Deputatilor , ce zice...desi e cam previzibil votul ,la felul cum conduc gunoaiele :emo-box: care populeaza jungla parlamentara ,ca doar n-o sa vedem o lege care ar lega jumatate(numai????) din clasa politica...

-Ar trebui data si o lege complementara ,in baza careia toate hotararile date de un judecator condamnat definitiv pentru acte de coruptie :emo-box: sa fie casate :good: ....nu de alta ,dar daca ai luat mita ,e cam clar ca exista suspiciunea ca nu-i prima oara ,nu?....cam neconstitutional ar zice lumea "buna"....

-In cazul hotararilor suspecte gen "Placinta" ,"Cocoana" ,"Hauptmann" ar trebui scobiti oleaca la coruptie domniile lor judecatorii (ca un exemplu);

-Trebuie pus sechestru asigurator pe toate-toate bunurile asasinului motorizat din momentul producerii accidentului (vezi "Cocoana" :emo-box: care cand a fost finish-ul condamnarii sale.....hop nu mai avea bunuri ,nimic...)

....in rest ,numai de bine!!! Blowing in the wind!

:emo-yessir:

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Doctorul ăsta l-am remarcat pe la televizor că este disperat după publicitate. Are o doză de ipocrizie greu de egalat și este ahtiat să primească o funcție.

Link to comment
Doctorul ăsta l-am remarcat pe la televizor că este disperat după publicitate. Are o doză de ipocrizie greu de egalat și este ahtiat să primească o funcție.

Corect ,Catalin :good:

Ciuhodaru e o clona nenorocita si nereusita de Dr.Bacalbasa de la Galati....corcita cu D.Diaconescu.

Propunerea e OK dar avand in vedere de la cine vine....pute a mar otravito,electoral

Link to comment

@ axle15- exista o asemenea lege si se numeste cod procedura penala. daca citeai art 394 cpp ..... :)

propunerea este buna insa nu cred ca va fi implementata ptr simplul motiv ca daca se dorea asta se insera in noul cp. in mod cert nu se va introduce in oug 195 o agravanta a infractiunii de ucidere din culpa cind ea exista deja reglementata de cp.

Edited by maxu08
Link to comment
exista o asemenea lege si se numeste cod procedura penala. daca citeai art 394 cpp ....

Cunosc ... dar :

"Art. 394 Cazurile de revizuire

Revizuirea poate fi cerută când:

a)....

.....

d) un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de cercetare penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere;

.......

Cazurile de la .... d) constituie motive de revizuire, dacă au dus la darea unei hotărâri nelegale sau netemeinice."

Ai dreptate , Maxu08 ( sa glumim...ra'abi Shlomo ar fi zis:"...Si tu ai dreptate" :ner: ) dar eu m-am referit ( printre randuri ,cum altfel ? ) ca daca avem un judecator care a luat mita in cauza " tz-bis / P / 2012 " ( care a si fost ,ulterior , judecat si condamnat definitiv ptr. coruptie in actul de justitie ),cauza care nu are de loc legatura cu cauza " tz / P / 2011,2010 ,2009 " in care a fost judecat cu solutie definitiva de "n" ani cu suspendare un gunoi de mahar/boss/etc.beat-mort ,care a imprastiat doi-trei-patru-cinci oameni pe trecerea de pietoni e clar..chiar prea clar ca nu se plica "art.394 ,lit d din C.Proc.Pen." si nici nu avem "...motive de revizuire, dacă au dus la darea unei hotărâri nelegale sau netemeinice. acelasi C.Proc. pen."...ca doar e super legala hotararea (judecatorii nu gresesc...sau "judecatorii nu greseste" cum ar fi zis boul de igasz)....

Un mic exemplu:judecatorul ala de c...t ,pre numele sau de famiglie costiniu :emo-box: de a a fost arestat pentru "o presupusa mita de x euro" presupun ca era la prima spagutza... :ner: ....restul hotararilor lui au avut la baza "doar"legea si salariul....

Ceea ce sustineam eu e principul care guverneaza Romania : sa dam lege la lege...precum e-n ograda noastra ,dealtfel-ordine/dispozitii care aplica/modifica/interpreteaza legi ... :doh:

Stiu ca am venit c-o spetza prea vaga dar cine e prins cu mita nu-i la prima lui mita....si hotararile care n-au legatura cu hotararea care trebuia data pentru mita ramane batuta-n cuie cu tot cu art.394..zic eu....sau...vorba unui " imbalsamat " ,inca inca in viata-nea Nicu Vacaroiu : "Parerea mea ,hac!!!"

Cu mult respect ,Maxu08 :emo-yessir: .

Edited by axle15
Link to comment

am inteles acum. insa ceea ce vrei tu este excesiv. de exemplu, un judecator care are 300 dosare anual ( in bucuresti astaveste media la tribunal), dupa 5 ani de meserie este condamnat ptr mita. iti dai seama ce inseamna o rejudevare a tuturor dosarelor sale? incepind de la incredintare minori, amenzi si ucidere din culpa? rejudecam si plingerile contraventionale? dar dosarele privind adoptile minorilor?

dupa 5 ani, ai curajul sa schimbi solutia unei adoptii?

este nerealista o asemenea lege.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.