Jump to content
POLITISTI.ro

Ce fond de pensii privat sa alegem ?

Octavian

Recommended Posts

• Member

Ce fond de pensii privat sa alegem ?

Cine a studiat problema in profunzime, ce ne poate spune? La ce trebuie sa fim atenti?

nevastamea e broker si face si ea la toate firmele existente eu dupa ce am analizat toate fondurile de pensii pot spune ca eureko e cel mai bun urmat de ing si asmd...

cei interesati le pot face si eu doar am nevoie de o copie de buletin pe care sa scrie conform cu originalul si semnata.

numai bine

Dark ai voie ?

Parerea mea este sa nu te grabesti Octavian daca ai peste 35 de ani.

Si ai zis ca ai.

Pana acum eu cred ca nu ma voi inscrie la nico firma.

Ia sa vedem ce fac ei cu diferenta , ca nu ma obliga legea sa optez pentru o firma privata.

• Member

Elvis vei fi distribuit automat şi aleatoriu către o firmă privată dacă nu îţi alegi tu una.

daca persoana are sub 35 de ani!

Nici eu nu cred!

Edited by eti

daca ai sub 35 de ani este obligatoriu sa aderi la un fond privat de pensii, daca nu aderi vei fi automat inscris intr-un fond de pensii, dupa un algoritm stabilit de lege. problema e ca daca te repartizeaza automat la un fond care nu are randament si o sa vrei sa te muti o sa ai ceva de umblat, in plus te poti muta o singura data pe an / sau prima data, gratuit - nu mai stiu exact-, dupa care orice mutare costa.

intre 35-45 aderarea la fondul de pensii este optionala si nu vei fi distribuit automat.

ideea e ca noi deja avem 4 ani in minus fata de restul lumii, asa ca eu nu am asteptat si m-am inscris din primele zile la ING.

Asa este, cei sub 35 de ani vor fi inscrisi automat la un fond de pensii aleatoriu.

Eu am ales Allianz Tiriac. Ideea e ca mai bine alegi tu decat sa te aloce ei la cine stie ce fond...

Edited by ADYULTRAS
  • Member

Si eu am ales Eureko...si am inteles de la mai multe persoane ca este printre cei mai buni.

Edited by cipri83

Eu am ales ING. Am înţeles de la ceva oameni de pe afară că sunt destul de serioşi, numai că în România acest cuvânt nu mai are de mult timp sensul corect.

Eu am ales BCR caci am avut cererea depusa la ei inca de anul trecut si m-au tinut la curent cu tot ce se intampla. Dar sunt bune toate, vom vedea peste 20 de ani.

azi ne-a zis seful de la siguranta publica sa ne cautam o banca si sa ne facem cereri pt pensii private,ce ziceti,ce banca e buna in acest domeniu si care e ideea?ne retin direct din salariu sau mergem noi lunar sa depunem la acea banca?si inca ceva ca deja stresez cu intrebarile :ph34r: dupa ce vom cotiza si la pensii private vom avea 2 pensii?stiu ca sunt tanar si la inceput de drum dar vreau sa stiu,sa nu mor prost :ner:

Edited by Daniel24

Societatile de asigurari nu dau faliment niciodata, in cel mai rau caz, sunt preluate de alte societati in domeniu, iar riscul ca acesti bani sa fie pierduti este inexistent.

Eu m-am gandit la BCR initial, dar acum ma tot `curteaza` BRD-ul si nu stiu ce sa aleg! Ce ma sfatuiti?

• Member

Eu am ale BRD, cardul de salariu il am la ei, credit tot la ei, urmatoarele credite tot la ei, macar stiu ca pierd cu BRD-ul :)

Edited by eti

cu ocazia topicului asta mi-am adus si eu aminte ca am aderat la vremea respectiva, dar nu mai tineam minte la cine... m-am lamurit, sunt la Allianz. Avand cont unde poti sa vezi ce mai face pensia ta, zic, hai sa vedem cum o sa stau eu cu burta la soare peste 40 ani... mare soc, sa-mi cada cafeaua din mana... intre 2009 si 2011 nu s-a virat niciun leut!! imi poate spune cineva ce naiba se intampla...?!?!

nu stiu daca am dreptate, dar abia din mai 2012 noi putem adera la pilonul II de pensii, pana acum tot ce am semnat au fost anulate, si eu aderasem, bla, bla , bla de vreo 2 ori pana acum................. speram ca de data asta chiar sa inceapa sa se vada si rezultate.