Jump to content
POLITISTI.ro

Rezident in Italia, pot obtine permisul de conducere in Romania?


Claudyu

Recommended Posts

Buna seara!

Eu as vrea sa merg sa fac permisul de conducere in romania. Eu am deja rezidenta. Daca il fac in romania trebuie sa il convertesc in italia?

Link to comment

Eu sunt rezident in italia de 2 ani. Si in vara asta as vrea sa merg in romania sa fac permisul de conducere. daca il fac in romania trebuie sa il schimb cand ma intorc in italia? sau cum se procedeaza?

Link to comment
  • Moderator

Permisul de conducere românesc este recunoscut în Italia, dar în cazul în care ai rezidență acolo, este foarte posibil ca legea italiană să te oblige să-l preschimbi la ei. De aceea trebuie să te interesezi și ce prevederi legale sunt la ei acolo.

Acum, tu trebuie să-ți faci calculele și să te decizi dacă îți este mai convenabil să-l obții aici, costuri, etc sau acolo.

Link to comment
  • Moderator

As completa raspunsul lui Catalin, prin faptul ca legislatia UE obliga preschimbarea/otinerea permisului de conducere in statul european in care ai rezidenta abituala, adica peste 120 de zile, in cazul tau, Italia. De altfel, cand o sa incerci sa obtii permisului in tara, la Serviciul Public, vei da o declaratie prin care atesti ca nu ai rezidenta in alt stat, decat Romania. Iar o astfel de delcaratie nu este o simpla hartie, ci atrage niste consecinte. Ulterior, risti ca autoritatile italiene sa nu-ti recunoasca permisul, avand in vedere ca l-ai obtinut ulterior permisului de rezidenta (carta di soggiorno).

Iar la scoala de soferi, o sa-ti dea un raspuns subiectiv, pt ca ei au tot interesul sa te prinda de client. Succes!

  • Upvote 2
Link to comment

Am fost si am intrebat la o scoala de soferi.. a zis ca nui nimica daca il fac in romania pentru ca suntem in UE si e recunoscut. As putea sa il convertesc in italia pentru ca daca il pierd sau expira nu trebuie sa mai merg in romania sa il schimb, il schimb aici :). Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.