Jump to content
POLITISTI.ro

Bouncers aka paznicii de la usa barurilor


Recommended Posts

In engleza termenul de bouncer desemneaza o persoana care este responsabila cu tinerea scandalagiilor si a persoanelor care pot crea probleme in afara localului la a carui usa se afla, cu dezamorsarea situatiilor violente care apar in local si cu aruncarea afara a respectivilor.

Acesta este un link catre un blog in care sunt explicate metodele lor cu videouri reale. Nu este o reclama la o anumita firma de protectie, este doar analiza unui blogger cu videouri care ii arata pe bounceri in timp ce rezolva unele situatii.

Ve-ti vedea cum acesta incearca sa dezamorseze verbal situatia, iar cand violenta devine necesara loveste direct, scurt, fara sa intre intr-o pozitie de lupta, pana cand amenintarea este neutralizata. Dupa cum spune si blogul, scopul este scoaterea din lupta a violentului si nu transformarea altercatiei intr-o demonstratie sau intr-o chestie gen "hai sa vedem care-i mai smeker".

http://www.wimsblog.com/2011/10/what-the-bouncer-knows-part-3/

Aici si explica concepte despre distanta si timing.

Mi s-a parut interesant, mai ales ca am un mic dinte vs modul in care artele martiale trateaza problema conflictului. Un bouncer fara tehnica de lovire "corecta" scoate pe cineva din lupta dintr-o lovitura.

Arata si un videoclip cu un politist care este ultragiat de un cetatean care pur si simplu intra in pozitie de lupta si se bate cu el...lupta dureaza cateva minute, politistul se vede ca a facut ceva (gen box?!) dar dureaza prea mult. Bloggerul (care este un practicant de arte martiale de 25 de ani) analizeaza altercatia.

Cred ca este un material interesant, in concluzie.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Nu e vorba de un politist in ultimul video, cel in uniforma de culoare inchisa e "security guard" - agent de paza. Intradevar, in unele state americane firmele de securitate au uniforme asemanatoare cu ale politiei si probabil din cauza asta apar si astfel de confuzii.

Link to comment
  • Member

Am practicat si eu 2 ani artele martiale (karate shotokan) si cateva luni de box. Nu te ajuta foarte mult intr-o situatie reala pentru ca nu mai ai timp sa intri in pozitie de lupta si sa aplici ce ai invatat. Atat doar ca stii cum sa dai cu pumnul corect, eventual reusesti sa parezi o lovitura..maxim 2, gasesti mai usor zonele vulnerabile si te controlezi mai bine.

Important e cine loveste primul, forta loviturii si daca isi atinge tinta, atat si nimic mai mult. Iar acei bouncers in majoritatea cazurilor vor iesi invingatori deoarece lovesc primii si folosesc forta necesara incat din cateva lovituri sa-si doboare adversarul putin turmentat.

Acel agent de paza probabil practica sau a practicat muay thai si kyokushin. Isi misca foarte bine bratele si coatele.

Edited by BGeorge
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.