Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperarea fisierelor sterse accidental


Recommended Posts

intrucit recuperarea fisierelor sterse din gresala este o problema, iar cind am avut nevoie, nestiind ce sa aleg am incercat mai multe, diferentele de recuperare dintre programe fiind notabile, va sugerez si

http://www.glarysoft.com/products/utilities/glary-undelete/

nu spun ca e mai bun, mai destept decit programul prezentat in post, doar ca in cazul in care recuva nu a dat rezultatul scontat, puteti incerca si cel din link.

Link to comment
  • Moderator

Am auzit și despre Glary Undelete. Și din ce am citit eu despre el, erau numai păreri favorabile. Are avantajul că cică ar fi mai ușor de utilizat, mai user friendly.

Dar nu am avut răbdarea și curiozitatea să-l încerc.

Oricum, cel postat de mine mai sus, nu am spus că este cel mai bun, ci doar ce folosesc eu și de care sunt mulțumit.

Cu cât mai multe păreri și opțiuni, cu atât mai bine, așa că nu ezitați să postați.

În plus, dacă știți că aveți obiceiul să faceți curățenie prin calculator într-un mod mai „rapid”, e bine să aveți instalat în mod preventiv un astfel de progrămel, pentru că acestea își creează propriile indexuri cu fișierele șterse, iar la o eventuală recuperare, le veți găsi mai ușor.

Link to comment
  • 2 years later...
  • Moderator

Readuc la viaţă acest topic şi cu câteva informaţii privind recuperarea fişierelor şterse din telefoane, găsite într-un articol de pe playtech.ro

 

Există programe pentru PC care permit recuperarea datelor din telefon, atât în cazul sistemului de operare Android, cât și iOS.

 

Printre aceste programe se numără Recuva, iCare Data Recovery sau Pandora Recovery. Acestea se descarcă şi se instalează pe un PC, la care se conectează ulterior smartphone-ul prin cablu USB şi se urmează paşii ceruţi de program.

 

Faţă de dispozitivele cu Android, dispozitivele Apple oferă un plus de siguranţă, deoarece utilizează o criptare foarte complexă a datelor. Recuperarea datelor se face foarte greu, dar nu imposibil, unul dintre programele care pot ajuta la recuperarea lor de pe dispozitivele cu iOS fiind Recover Trashed Data.

 

În cazul în care documentele şterse erau stocate pe cardul de memorie al dispozitivului, acestea pot fi recuperate cu ajutorul unor programe precum PC Inspector Smart Recovery, PhotoRec, Digicam Photo Recovery sau Power Data Recovery.
 
Utilizarea acestor programe pentru recuperarea datelor de pe telefon este simplă, după instalarea lor pe un PC fiind necesară conectarea cardului de memorie, rularea programului, selectarea partiţiei şi fişierele care se doresc a fi recuperate, apoi acestea se salvează într-un nou folder.
 
Ca să nu fiţi nevoiţi să apelaţi la aceste soluţii, este bine să aveţi un backup la smartphone iar datele să fie salvate într-un spațiu virtual de tip cloud.

 

 
 
sursa: playtech.ro
  • Upvote 1
Link to comment
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.