Jump to content
POLITISTI.ro

Examen pt permis de conducere in alt oras / judet. Se poate?


liviub82

Recommended Posts

Buna ziua la toata lumea.Am o problema mai sensibila daca pot spune asa...Am permisul anulat...si se apropie timpul cand voi putea sa dau din nou.Acum problema e alta...sunt plecat in alt judet si mi-ar fi cam greu sa fac foarte multe drumuri in judetul meu pentru a incepe dosarul.Pot sa imi fac dosarul aici in judet,eventual sa dau examen aici?Ce presupune optiunea aceasta?Viza de flotant...si mai ce?Poate se gaseste cineva sa imi descrie mai detaliat aceasta operatiune,bineanteles cu multumirile de rigoare.Va multumesc mult si orice mesaj e bine venit.Va multumesc !!!

Link to comment
 • Moderator

Dacă ai viză de flotant, se poate. Iar pașii ce trebuie urmați sunt exact ca și în situația în care te aflai în județul de domiciliu.

Link to comment
 • Moderator

Examinarea pentru obtinerea permisului de conducere si eliberarea acestuia se realizeaza de catre autoritatea competenta pe raza careia solicitantii isi au domiciliul, resedinta ori rezidenta normala.

Viza de resedinta se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc in alta parte decat acolo unde au domiciliul stabil.

Actele necesare aplicarii vizei de resedinta (flotant):

1. Actul de identitate al celui care solicita viza de resedinta;

2. Actul de identitate al titularului spatiului de locuit,

3. Actul cu care persoana fizica face dovada ca este titulara a spatiului de locuit (in original si xerocopie) in cazul in care spatiul de locuit nu apartine solicitantului, prezenta proprietarului este obligatorie, pentru a completa, pe cerere, rubrica "Consimtamantul titularului spatiului de locuit"

Exceptii

 • persoanele care au resedinta in camine muncitoresti, studentesti si de elevi (caz in care rubrica "consimtamantul gazduitorului" este completata, semnata si stampilata de catre administrator), dar prezinta obligatoriu actul cu care se face dovada adresei de resedinta,
 • persoanele care au incheiat contract de inchiriere cu gazduitorul, contract inregistrat la Administratia Financiara. In acest caz prezenta gazduitorului si prezentarea actului cu care se face dovada adresei de resedinta nu sunt necesare.
 • In cazul minorilor care solicita stabilirea resedintei este obligatorie prezenta unuia dintre parinti sau a reprezentatului legal sau al tutorelui, dupa caz, pentru a semna in fata lucratorului de la ghiseu pe formularul tip (exceptie: caminele de elevi)

4.Dovada platii taxei extrajudiciare de timbru (nu stiu valoarea necesara) sau timbre fiscale (difera in functie pe primaria unde se face solicitarea);

5.Cerere-tip, care se primeste de la ghiseu si se completeaza pe loc de catre solicitant si unde este cazul si de catre proprietar.

Link to comment

Multumesc pentru raspunsuri.Daca mai sunt parareri le astept cu interes.Este vreo perioada care trebuie sa treaca dupa obtinerea vizei de flotant?

Link to comment

Asa e...nu e nevoie de nici o perioada de timp de cand iti pui viza de flotant si pana depui dosarul...Acum sa vad cum rezolv cu cazierul si auzisem ceva ca trebuie sa imi semneze o hartie din dosar nush ce comandant...oare asa e?Sau pur si simplu imi fac dosarul si il depun?

Link to comment
 • 5 years later...

Buna ziua !

As vrea sa stiu daca este posibil sa imi fac viza de flotant in alt oras pentru a putea  da examenul auto, mie imi expira dosarul pe 24 August , si in Iasi au ajuns deja cu programarile pe la Sfarsitul Lunii Septembrie , Cum as putea proceda sa mai pot da inca odata examenul auto pana sa imi expire dosarul?

Care sunt pasii de urmat ? Va multumesc !

Link to comment
 • Marius changed the title to Examen pt permis de conducere in alt oras / judet. Se poate?
 • 6 months later...

Buna. De curând am început școala de șoferi in alt județ decât cel de domiciliu, bineînțeles cu adresa de flotant. Nedumerirea mea ar fi următoarea: promovând aici examenul auto, permisul de conducere unde îmi va fi adus? La adresa de domiciliu sau cea de flotant? 

Link to comment
 • 3 years later...

Salut, am terminat scoala auto in orasul din care fac parte si as vrea sa dau examenul teoretic si practic in alt judet, mai exact in Bucuresti si ma intereseaza daca pot face acest lucru si ce imi trebuie, v as fi recunoscator daca m ati ajuta cu aceasta informatie

Link to comment
 • 9 months later...

Bună ziua, azi am susținut proba practica și am fost declafata respinsa. 

Eu vineri am obținut viza de flotant pt alt județ decât cel unde am făcut scoala.(mutare cu serviciul) 

Pot susține proba practica în județul unde am viza flotant, sau trebuie sa fac din nou dosarul în județul unde ma voi muta? 

Sau care ar fi pașii pt a ma transfera din județ în alt județ cu dosarul fiind admis pe teoretic și primul examen practic respins 

Va multumesc! 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.