Jump to content
POLITISTI.ro

Probleme privind prima de instalare (indemnizatie de mutare)


Recommended Posts

 • Membru
Ben

Limita e cerul sau, cum ar spune francezul, the sky is the limit.

Evident ca exista: 915 lei.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Marius

Baza legala pentru indemnizatia de mutare (prima de instalare) este Ordonanta Guvernului 38 din 30 ianuarie 2003 publicata in Monitorul Oficial 65 din 2 februarie 2003

Art. 18. - (1) Politistii mutati sau transferati, în interes de serviciu, în unitati sau subunitati ale Ministerului de Interne, situate în alta localitate decat cea in care isi au domiciliul, individual sau impreuna cu unitatea ori subunitatea, au dreptul la:

a) indemnizatie de mutare egala cu salariul de baza cuvenit pentru functiile in care au fost numiti la noua unitate sau subunitate;

b) indemnizatie pentru fiecare membru de familie aflat în întretinere, egala cu o patrime din salariul de baza cuvenit în luna schimbarii domiciliului membrilor de familie.

(2) Indemnizatia de mutare prevazuta la alin. (1) lit. a) se acorda politistilor, prin dispozitie a organelor competente, la prezentarea în unitate sau subunitate, iar indemnizatia prevazuta la alin. (1) lit. b) se acorda membrilor de familie numai dupa schimbarea domiciliului in localitatea in care au fost mutati politistii.

(3) Drepturile prevazute la alin. (1) se acorda si persoanelor nou-încadrate sau reintegrate în randul politistilor, daca sunt încadrate în unitati sau subunitati situate in alte localitati decat cele in care isi au domiciliul. Indemnizatia se calculeaza in raport cu salariul de baza stabilit pentru functiile in care sunt numite.

(4) La absolvirea institutiilor de învatamant elevii si studentii carora li se acorda grade profesionale au dreptul, la prezentarea la unitati, la o indemnizatie de instalare egala cu salariul de baza stabilit pentru functiile în care au fost numiti. In localitati cu conditii grele de cazare sau izolate, stabilite prin ordin al ministrului de interne, indemnizatia este la nivelul a doua salarii de baza.

(5) Politistii care au beneficiat de indemnizatia de instalare si care ulterior si-au prezentat demisia înainte de împlinirea unui termen de 3 ani de la absolvirea institutiilor de învatamant vor restitui indemnizatia primita, proportional cu perioada ramasa pana la expirarea termenului de 3 ani.

Nu am avut rabdare sa o caut daca exista o limita de timp privind acordarea acesteia, dar am atasat-o in format pdf postului.

Ordonanta Guvernului 38 din 30 ianuarie 2003.pdf

Sper sa va fie de folos. Bafta!

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...

am fost la resurse umane unde mi-a fost aratat un ordin mai secret care reprezinta normele de aplicare a ordonantei sus mentionate, unde era precizat faptul ca indemnizatia de mutare se acorda in luna in care politistul face dovada ca si-a schimbat domiciliul in localitatea in care a fost mutat in interes de serviciu. am scris asta pentru cei care sunt interesati de incasarea respectivei indemnizatii.in ordonanta nu este precizat schimbarea domiciliului insa in ordinul respectiv pe care lucratorii de la resurce umane nu il vor incalca ,este precizat acest lucru.daca nu aveti nimic de pierdut eu cred ca se merita schimbarea cartii de identitate.

 • Upvote 3
Link to post
Share on other sites
 • Membru

Am avut si eu ceva probleme asemanatoare, mi-au indicat nu stiu ce articole , ce OMAI-uri, mi-au dat in scris ca nu beneficiez de prima de instalare dar dupa ce i-am dat in judecata, inclusiv pe contabilul sef, mi-am primit urgent banii, asa ca nu au trecut decat doua termene de judecata și mi-am retras plangerea, fara a-mi stabilii domiciliul in loc. unde m-am mutat.

Edited by coosstti
 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

exista vreo limita de timp pentru acordarea primei de instalare?

in ordonanta scrie ca dupa 3 ani respectivele drepturi se prescriu. deci in termen de 3 ani. inca mai poti cere acordarea indemnizatiei de mutare.

Edited by damaro
Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...
marius25byu

exista vreun coleg care a primit indemnizatia de mutare(fiind mutat in interesul serviciului, fireste...) in ultima vreme, fara sa fie obligat sa isi schimbe efectiv cartea de identitate?

Edited by marius25byu
Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...
alex1988

Am fost incadrat la o subunitate unde am beneficiat de prima de instalare...dupa o vreme am fost mutat in interes de serviciu in cadrul aceleiasi subunitati pe alta functie si alta linie de munca unde beneficiez in continuare de indemnizatia de chirie.... intrebarea este daca pot beneficia de prima de instalare in aces caz.

Raspunsul cred ca il stiu deja :P dar vreau sa ma asigur

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Catalin

De ce spui asta? Dacă legea aşa spune, atunci are tot dreptul şi trebuie să beneficieze.

Link to post
Share on other sites
alex1988

Spune legea, dar din sintagma : "pentru functiile in care au fost numiti la noua unitate sau subunitate"cand eu nu am schimbat unitatea/subunitatea iar pentru aceasta am primit instalarea la inceput...acum nu stiu! cel care m-a evaluat psihologic mi-a spus ca sunt cu drepturi depline aici intrand si prima de instalare!

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Cristi

Pentru că nu a schimbat localitatea, nici măcar subunitatea la care lucrează, doar funcţia şi linia de muncă, de aia zic că are pretenţii exagerate. Nu mi se pare nici moral şi nici legal ca în astfel de circumstanţe să beneficiezi de o astfel de primă. Mi s-ar părea normal să beneficiem de drepturile pe care le avem date prin lege şi nu le primim, dar aia e deja altă discuţie şi altă mâncare de peşte.

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Cristi

Nu i-am zis omului cu răutate, dovadă şi emoticonul pe care l-am ataşat replicii. :)  

Link to post
Share on other sites
alex1988

Nici nu am simtit vreo rautate, eram constient ca am dreptul sa nu primesc :P, dar cine stie...poate mai are cineva nelamuriri pe aceasta tema si le rezolva aici :)

Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...

De curand am fost mutat, in interes de serviciu, la capitala. Din ce mi s-a spus, am sa beneficiez de indemnizatia de chirie (am domiciliul in judetul de unde am plecat) dar am o nelamurire in ceea ce priveste "prima de instalare" . Pot sa beneficiez de acest drept??

Link to post
Share on other sites

Referitor la indemnizatia de instalare. Cand s-au refacut posturile in septembrie 2012 si am fost mutat in interes de serviciu puteam beneficia de aceasta indemnizatie. Cum? la mine in judet trebuia sa ai domiciliul in localitatea unde lucrezi. Am avut colegi care si-au schimbat domiciliile si au luat. Eu nu am facut-o, si acum regret, ca de la sacali trebuie sa iei tot ce poti.  

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • Membru

Daca primesc chirie si imi stabilesc domiciliul in comuna respectiva, unde lucrez, pentru a primi indemnizatie de mutare, exista riscul sa pierd banii de chirie, ulterior ? din cate am inteles, Nu! Insa intreb si eu sa fiu convins 100%

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • PeRuZzI
   By PeRuZzI
   Buna seara, 
   In data de 30 august 2016 am vandut un autoturism, la vanzare am facut toate actele ( contract, scris pe talon instrainat catre). Asigurarea RCA pe numele meu a expirat pe data de 1 septembrie 2016. Astazi am verificat daca noul proprietar si-a facut o noua asigurare si spre surprinderea mea a facut asigurare in data de 04 octombrie 2016 insa tot pe numele meu. Asta inseamna ca el inca nu a inmatriculat masina. Problema e de ce a putut face pe numele meu cand in talon era trecut instrainat catre .... Eu mi-am recuperat clasa Bonus de la asigurator pentru noua masina. Ce pot face in situatia asta ? 
    
   Multumesc
  • crix
   By crix
   Domnilor colegi la masina din dotare s-a aprins un martor luminos în bord si nu stiu cât de gravă e problema. Este vorba de pictograma ce indică o problemă la presiunea rotilor. Acum nu stiu dacă aceste logane de 1.2 ar fi dotate cu sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, îmi vine greu să cred. 
   S-a mai confruntat careva cu această problemă? Ce mă sfătuiti să fac?

  • adrian3018
   By adrian3018
   Salutari ,
   am un dubiu pe mine cand o sa vin in tara,am un Audi A3 din 2001 tot in regula si ma-m gandit daca Solarplexius-,Este o folie de plexiglass ce se pune in masina si te protejaza de la razele solare ..efectul este ca o pelicola de geamuri fumurii..intrebarea mea este:
    O sa am probleme cu ele montate chiar daca am Omologare ´´ABG Tüv Nord ´´ ?
   In germania nu am probleme cu ele ...din cate stiu regulile in romania de geamuri fumurii sunt- fata si laterale nimic,spate laterale da pana la 97´% cred ..ma rog romana mea nu este cine stie ce  
   o sa va multumesc mult daca imi raspundeti 
   La revedere  
   PS:Va las linkul de la firma asa vedeti si dumneavostra ****link-reclamă-eliminat****
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.