Jump to content
POLITISTI.ro

Achizitii: piese si accesorii pt. pistol glont


raul26

Recommended Posts

Va rog sa-mi spuneti si mie care ar fi procedurile legale pt a putea sa-mi cumpar si eu niste piese si accesorii din SUA pt Glock-ul meu 19 gen 4.

Am intrebat si la biroul AEST am sunat si la ANCEX, dar tot nu am putut primi un raspuns klumea. Cei de la AEST spun ca nu pot sa-mi achizitionez nimic deoarece nu sunt armurier autorizat - persoana juridica (magazin) iar cei de la ANCEX spun ca pot dar trebuie sa le prezint o autorizatie de la AEST dupa care imi vor elibera o licenta de import. Cica conform L117/2011 persoanele fizice nu pot efectua operatiuni cu arme si munitii deci nu voi putea obtine autorizatia necesara (parerea celor de la AEST). De asemenea cica nu pot monta nimic pe arma deoarece astfel ii modific specificatiile tehnice. Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine deoarece nu stiu unde sa mai intreb sau la cine sa apelez sa ma indrume.

Va multumesc.

Link to comment

As dori sa-mi cumpar urmatoarele piese si accesorii pt pistolul meu Glock19 gen4:

PRODUSE DE CUMPARAT GLOCKSTORE.com:

- Falcon Grips

- GEN 4 Extended Aluminum Mag Catch for Glocks

- Replacement Slide Cover Plate

- Gen 4 Stainless Steel Guide Rod

- 3.5 Pound Connector

- Backstrap Channel Insert

- Polymer Mag Well for Glocks

- Channel Liner Installation Tool

- Glock Firing Pin Channel Liner

- Extended Slide Lock for Glock

- Competition Spring Kit

- Glock Spring Cups -maritime

- Titanium Pin Kit

- Glock Bore Brush Nylon

- Glock Cleaning Rod

- Glock Extended Slide Stop Lever

- Glock Factory Steel Rear Sight 6.5MM

- Glock Steel Front Sight

- All Gun Cleaning System

- Gun Butter 2/3 fl oz. Bottle

- Nylon Bristle Gun Brush

- Silicone Gun Cloth

- 100 % Cotton Patches

PRODUSE DE CUMPARAT USGALCO.com:

- AVENGER BELT HOLSTER GLOCK-19

- DMC DOUBLE MAG CARRIER GLOCK-19

Va rog sa-mi spuneti daca as putea sa le cumpar pe persoana fizica si cum as putea face asta, eventual sa-mi recomandati pe cineva care m-ar putea ajuta. Va multumesc.

Link to comment

Din cate stiu eu, doar teava se considera parte supusa legilor importului.Orice altceva este liber cu specificatia ca legile SUA sa le considere la fel.

Link to comment

Salut!

Arcan are dreptate.

Daca e vorba de mici accesorii nu-i problema,chiar noi am facut o comanda comuna aici pe site.

Trebuie sa ceri insa detalii despre fiecare piesa in parte,unele sunt restrictionate la comenzile internationale.

E destul de delicat subiectul,vorbim totusi de arme si legea noastra difera semnificativ de cea americana.

Link to comment
 • Moderator

Trebuie sa studiezi Hotararea Guvernului nr. 844/ 2001 privind Lista de armamente, munitii si alte produse militare supuse regimului de control la export si import.

Am mai scris despre acest subiect si aici:

Link to comment

Cei de la AEST mi-au spus ca si pt acel capacel pe care l-ati cumparat de la glockmeister am nevoie de autorizatie deoarece ar fi accesoriu, conform L117/2011. Cei de la ANCEX mi-au zis ca si tocul de arma este accesoriu deoarece este pt modelul de Glock 19 si nu este un articol universal, deci as avea nevoie inclusiv de la ei de o licenta de import.. Astfel as dori daca stiti pe cineva avizat in acest domeniu, sa mi-l recomandati sa ma pot lamuri ce optiuni legale as avea sa reusesc sa-mi cumpar articolele dorite. Multumesc.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

Scrie clar ca operatiunile cu arme si munitii supuse autorizarii se refera la componentele esentiale.

Tot legea mai spune ca pe componentele esentiale se stanteaza seria, acestea fiind in cazul pistolului semiautomat teava, mansonul, si corpul pistolului. Tot ce nu are serie poate fi cumparat fara autorizatie.

Imi e lene sa caut acum citate din lege sa le postez, poate o sa le caut maine.

Poti sa te duci oare la cel de la AEST cu care ai vorbit sa iti elibereze o autorizatie pentru achizitionarea unui capacel? Si sa mai intrebi daca trebuie trecut si in permis...

 • Upvote 4
Link to comment

Am vorbit cu cei de la AEST si cum v-am spus mai devreme mi-au spus ca pt orice piesa si accesoriu am nevoie de aprobare pt achizitie si montare (de catre un armurier autorizat). De asta sunt asa de confuz. Nu mai stiu ce e ok si ce e gresit datorita interpretarii legii. De asemenea si treaba cu caracteristicile tehnice ale armei, mi-au spus ca orice schimbare sau adaugare de componente le modifica si in consecinta nu pot achizitiona decat componente de la fabrica Glock bineinteles prin reprezentantul ei in Romania. Practic mi-au recomandat sa nu-mi mai fac de lucru si sa las arma asa cum e sau sa-mi cumpar alta.. Sunt asa de dezamagit..

Link to comment

acum hai sa stam strimb si sa judecam drept :hmmmt:

tu vrei 23 de "piese si accesorii" din componenta pistolului.

la o consultare rapida a desenului ( http://www.tuttoarmi.ch/notizie_glock.html ) rezulta ca pistolul ar fi compus din 34 de piese. daca vroiai 2, 3, 5% din componentele unui intreg, poate ca ar fi fost cu totul altceva, insa tu vrei ~ 68% din componente (este adevarat, nu piese principale).

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Nu conteaza numarul lor.. Conteaza incadrarea si interpretarea fiecarei piese, fiecarui accesoriu a armei. E vorba de principiu, de ingradire. Pe cei de la AEST nu-i intereseaza numarul ci incadrarea.. Ma rog.. Poate pana la urma voi reusi sa ma lamuresc ce si cum, daca voi putea sau nu sa achizitionez ceva din lista, poate macar trusa de curatat arme (care cica ar fi tot accesoriu..) sau capacelul. Multumesc pt timpul acordat.

 • Downvote 1
Link to comment
 • 1 month later...
 • 4 weeks later...

De ce nu incerci la reprezentanta glock, la domnul Popescu .Cred ca cel putin 70% din lista ta o rezolvi asa. Poate putin mai scump dar fara agitatie dupa hartii.

-Orice piesa interioara este considerata esentiala si se supune procedurilor oficiale de import.Ca persoana fizica nu poti importapiese de schimb.

prasele,toc,si sistemul de ochire nu-i problema,sunt la liber.

Link to comment
 • Active member

Pune te rog textul de lege care catalogheaza orice piesa interioara ca fiind esentiala.

Edited by bozo
 • Upvote 1
Link to comment

I. Definiţii generale

3. piesa - orice element sau element de înlocuire special conceput pentru o armă de foc, care este esenţial pentru funcţionarea acesteia, inclusiv o ţeava, o fremă ori un recuperator de gaze, manşonul mobil sau butoiaşul, cuiul percutor ori închizătorul şi orice dispozitiv conceput sau adaptat pentru a reduce zgomotul provocat de tragerea unui foc de armă;

4. componentă esenţială - mecanismul de închidere, camera cartuşului şi/sau ţeava armelor de foc, care, în calitate de obiecte separate şi în măsura în care sunt funcţionale, sunt incluse în categoria armelor de foc pe care sunt montate sau pentru care sunt concepute să se monteze;

iar mai jos se specifica ce fel de articole poate introduce in tara o pesoana fizica.

Efectuarea operaţiunilor cu arme

(1) Operaţiunile cu arme, piese şi muniţiile corespunzătoare pe teritoriul României pot fi efectuate numai de către sau prin intermediul armurierilor ori intermediarilor, în condiţiile stabilite prin prezenta lege, cu excepţia persoanelor fizice care, în baza autorizaţiei de procurare ori a dovezii notificării, după caz, pot procura din afara teritoriului României şi introduce în ţară, în condiţiile legii, arme letale şi neletale.

La o discutie ''fata in fata'' intre IGP si asociatiile de colectionari de arme ,raspunsul a fost ca orce piesa ,chiar si un surub fara de care arma nu poate functiona este esentiala. Fara pat,prasele, si catare arma functioneaza si deci nu sunt esentiale.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

eu inteleg de aici ca inseamna componenta esentiala mecanismul de închidere, camera cartuşului şi/sau ţeava armelor de foc, urmatorul text, "care, în calitate de obiecte separate şi în măsura în care sunt funcţionale, sunt incluse în categoria armelor de foc pe care sunt montate sau pentru care sunt concepute să se monteze;" doar specifica unele caracteristici ale pieselor enumerate in prima parte.

Componentele esentiale sunt alea marcate cu serie, care se trec separat in permis si alea au regim special.

Si inca ceva, arma functioneaza fara multe din piesele interioare, nu numai fara pat, prasele si catare.

 • Upvote 1
Link to comment

'''''''' arma functioneaza fara multe din piesele interioare, ''''''''

Sefule toata stima pentru cele 900 postari dar ......mai au si altii arme personale.

 • Downvote 2
Link to comment
 • Active member

Iti demonstrez oricand.

Spre exemplu scoatem la al meu parghia de eliberare a mansonului, si toate piesele de la siguranta si tot o sa functioneze.

La asta m-am gandit acum pe loc, dar mai sunt piese fara care functioneaza.

Cat despre interpretarea ta a legii ti-am aratat ca este eronata si trebuie sa recunosti asta.

Edited by bozo
Link to comment

@357Mag

Te salut!

Ai intrat in aceasta comunitate, precum intr-o sala plina de oameni, si te-ai facut remarcat.

Felicitari,nu e putin lucru...

Ti-am citit postarile, si chiar daca sunt discutabile,sunt pertinente.

Se vede ca "le ai" cu ceea ce se cheama arme.

Cine esti?

Nu trebuie sa dai nume si prenume sau cnp dar spune-ne ceva de tine ca sa stim cu cine vorbim...:)

PS/ Off-Topic: Legile sunt interpretabile, mai ales 295/2004.

Am scris in alt topic si reafirm: cetatenii romani ce si-au satisfacut stagiul militar au dreptul,in opinia mea, sa detina pistol pentru paza si aparare.

Au livret militar si sunt militari in rezerva.

Un avocat bun, precum maxu08, poate pleda cauza acestora.

Am vazut doar pledoaria Contra,as vrea sa o vad si pe cea Pro,se stie ca un avocat bun poate pleda si Pro si Contra... :)

Eu nu am interese in aceaxta chestiune, sunt functionar public cu statut special in M.J si posed permis de port arma conform legii.

Ceea ce vroiam sa spun este ca actuala lege permite si celor cu stagiul militar satisfacut sa aiba pistol pentru paza si aparare.

Asta nu inseamna ca sunt neaparat de acord,ne uitam mereu spre USA dar noi suntem totusi Romania si nu avem totusi acea cultura si istorie a armelor de foc precum americanii.

Nu detaliez, cunascatorii intr-ale armelor stiu despre ce vorbesc.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Active member

Puneti mana si cititi legile, nu veniti numai cu pareri scoase de voi. Vezi ca am pus in topicul respectiv legea care descrie cine e si cine nu cadru militar.

Link to comment

Intreb si eu, nu dati cu oua:

Daca vreau sa imi schimb "trigger-group"-ul la un IZH-18 in cal. 30.06 (arma de vanatoare), trebuie sa iau aviz de la BAEST?

Link to comment

@bozo

am citit varinata ta cu "parghia de armare" si "siguranta" si ma bufnit rasul. astazi in timp ce stateam si astepam in trafic mi-am adus aminte de tine si ma gandeam ca singurele piese care nu incurca mecanismul si te-ai gandi ar fi componentele sigurantei ,

dar te dezamagesc din nou. '' siguanta" este o piesa Foarte esentiala. iar parghia, desfa-o si trage doua trei incarcatoare :D

Art. 89

(1) Armele şi muniţiile prevăzute în categoriile A-C ….., pot fi deţinute sau comercializate numai dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

B) sunt certificate de către producător că îndeplinesc condiţiile de siguranţă în utilizare

PS repet : NU este interpretarea mea personala ci a serviciului AESP.

M-am lovit personal de problema cand am cerut aprobare de schimbare a destinatiei unei arme de colectie in arma de vanatoare.

Edited by 357Mag
 • Upvote 1
 • Downvote 3
Link to comment

NU se potriveste notiunea ''militari'' cu cea de "militari in termen".

si nu tin cu ursul .

Persoanele fizice nu pot importa piese de schimb

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.