Jump to content
POLITISTI.ro

Gestionarul unei case de amanet, suspectat de furt de bijuterii


NewsBot

Recommended Posts

Un ploieştean în vârstă de 26 de ani este suspectat că a sustras din gestiunea societăţii comerciale la care era angajat, bijuterii din aur în valoare de aproximativ 86.000 de lei.

La data de 26 aprilie a.c., administratorul unei case de amanet din Ploieşti a sesizat faptul că gestionarul unităţii a plecat de la sediul societăţii cu bijuterii din aur în valoare de aproximativ 86.000 de lei.

Din cercetările efectuate de poliţiştii prahoveni a reieşit că ieri, în momentul în care a venit la sediul societăţii, administratorul a constatat că gestionarul nu se află la serviciu. Efectuând inventarul, s-a constatat faptul că din gestiune lipseau mai multe plicuri conţinând bijuterii, iar în unele din plicurile rămase, bijuteriile fuseseră înlocuite cu obiecte din metal de culoare albă şi galbenă.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti a rezultat că, în perioada iunie 2011 - aprilie 2012, suspectul şi-a însuşit din gestiune diferite sume de bani, iar pentru a acoperi lipsa banilor a întocmit contracte de amanet fictive pe numele unor persoane inexistente, depunând în seif diverse obiecte, confecţionate din materiale nepreţioase.

Pe parcursul cercetărilor a fost constatat faptul că atât sistemul de alarmă, cât şi sistemul de monitorizare video fuseseră deconectate.

Întrucât suspectul plecase de la domiciliu, el a fost dat în consemn la frontieră, seara trecută fiind depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu.

A fost adus la Ploieşti pentru continuarea cercetărilor, până în prezent reuşindu-se recuperarea parţială a prejudiciului creeat, prin recuperarea de la alte case de amanet a unei părţi din bijuteriile sustrase.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti.

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.