Jump to content
POLITISTI.ro

Pot avea probleme datorita unei declaratii neadevarate a unui coleg?

Valentinoo32

Recommended Posts

Salut sunt Vali si am nevoie sa fiu lamurit,va spun ce am patit astazi la scoala si am auzit ca s-ar putea sa ma afecteze la admitere la politie.S-o luam cu inceputul,ieri pe la ora 11 am dat teza la engleza si am terminat mai repede,si profa ne-a zis sa iesim afara ca sa nu deranjam,si am iesit pe hol si intre timp au iesit si 5 colegi de-ai mei,am vazut ca 1 dintre ei s-a dus la sala de informatica ne-am dus si noi,nu era nimeni acolo,vazand ca nu-i nici un profesor,ne-am pus la calculatoare si ne-am jucat fiecare in parte,si in timp ce jucam unul dintre colegii mei a umblat la o unitate si zicea in ras hai sa iau niste rami ca si asa nu am,noi vazandu-l am crezut ca glumeste,toate bune si frumoase,dupa vreo jumate de ora ne-am plictisit si am plecat din sala,el a ramas ultimul.A doua zi,adica azi pe la ora 9-10 noi fiind la ora este chemat la secretariat,el merge si dupa vreo 10 minute vine un domn imbracat in costum cu colegul meu care ramase ultimul,si acel domn ia zis sa-si ia buletinu si au plecat,dupa ce trece ora,vine si doamna diriginta suparata pe ce a facut colegu nostru,daca il pot numi coleg,si ne spune ca sa-i dam numerele de telefon ale nostre ca sa le deie politiei,cand am auzit am incremenit si imd am intrebat de ce,ne-a spus ca la luat politia ca a furat niste componente de la un calculator,uimit am intrebat ce treaba avem noi cu asta,ne-a spus ca a dat declaratie si in declaratie spunea ca ceilalti colegi ai lui l-am fii obligat sa faca acest lucru si ca am vazut cand le-a luat,si doamna diriginta ne-a spus ca intram la complicitate daca stiam ca el a facut acest lucru,dar am uitat sa mentionez acest "coleg" mai are antecedente penale,a mai furat un telefon a unei colege din clasa,daca va vine sa credeti,dar a fost iertat atunci,si mi-a zis doamna diriginta ca v-om fi chemati la politie sa dam declaratie,nu pot sa cred ca a facut asa ceva acest baiat,coleg cu noi de 3 ani,noi suntem clasa a-12-a si mai aveam o luna si sa va mai spun ca el face parte dintr-o familie dezorganizata,mama lui este in spania,tata nare si traieste cu o bunica,cand am auzit ca va face puscarie mi-a fost mila de el,dar cand am auzit ca ne-a bagat la complicitate,cand noi nu am vazut cand el a luat acele componente si nu aveam nici un fel de legatura,atata tot ca am fost la laborator atunci,va rog sa ma ajutati,am incercat sa rezum cat mai detaliat ca sa intelegeti.

• Downvote 1

Din cate imi amintesc, ai mai postat undeva ca vrei sa dai admitere la Academia de Politie. In primul rand, desi poate nu-s in masura sa te corectez si nici sa fiu rautacioasa nu doresc, insa n-am putut sa trec cu vederea ca stai foarte prost cu gramatica. Eu m-am chinuit sa inteleg ceea ce ai vrut sa spui pentru ca nu folosesti punctuatia corect (ceea ce mie mi se pare foarte grav) , mai ales ca pui cratima acolo unde nu trebuie sau n-o pui atunci cand este nevoie ( asta ar putea sa te afecteze mai rau ). Ai grija insa ca te cam contrazici singur in ceea ce spui, cel putin mie asa mi se pare.

Totusi, daca esti nevinovat nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme, se va lamuri totul. Bafta !

Edited by georgya
  • Upvote 4

M-am grabit si poate de aceea am gresit,imi cer scuze,dar eu nu-mi fac griji ca voi fi acuzat de ceva anume,eu imi faceam griji pentru admitere,sa nu ma afecteze intr-un fel.

• Downvote 3

inainte de a da la politie invata sa redactezi o compunere. nu are nici o importanta daca te grabesti sau nu, redactarea unui text spune multe despre tine ca persoana. momentan iti pot spune ca nu esti facut pentru politie asa ca nu conteaza ce se intimpla cu reclamatia facuta. Esti foarte dezarticulat in gindire si nu ai retinut mai nimic din cei 12 ani de scoala.

si cind te gindesti ca cei ca tine au pretentia sa mentina ordinea in societate :)

OK, pe fondul cauzei - nu conteaza ce spune suspectul atit timp cit nu exista probe sa-i sustina afirmatiile (desi DNA cam uita chestiile astea, dar asta este o alta problema :) ). va lipseste intentia ca sa fiti complici si atit timp cit declari adevarul (ati crezut ca a glumit, nu l-ati vazut cind a sustras bunurile, etc) nu se va intimpla nimic rau. chiar crezi ca cei de la politie pot fi "fraieriti" de un pustan amarit care se crede Batman?

• Upvote 8
  • Downvote 1

El tot ne spunea ca i-a unele componente din calculator,dar noi nu l-am crezut,am crezut ca face misto,dar cat timp am fost inauntru,el nu a luat nimic,doar se uita la unitate si punea mana pe ea,multumesc pentru raspuns.

• Downvote 3

Viitorii salariati care vor munci sa ne asigure noua pensiile :ner: Referitor la gramatica, din pacate multi tineri primesc lectii de la cei care sunt mai in varsta cu 15-20 ani. Dar totusi sunt simpatici, ascultatori si nu se supara. Pentru acest lucru merita apreciati.

• Upvote 2
  • Downvote 1

Orice elev care si-ar citi macar ( si repet, MACAR ) lecturile obligatorii din liceu, ar putea fi in stare sa scrie corect.

Dar ma rog, cum acum sunt la moda rezumatele si sintezele.........

Edited by eldoc
  • Moderator

Sunt singur că a înțeles, ce era de înțeles, de aceea cred că nu este nevoie ca toți care intrăm pe aici să-i reamintim de gramatică.

Dacă aveți ceva de spus în legătură cu problema lui, vă rog nu ezitați să o faceți. Mulțumesc pt înțelegere.

• Upvote 1
  • Downvote 1