Jump to content
POLITISTI.ro

Se poate trece de la medicul unitatii la un medic de familie?


DanielBAD

Recommended Posts

 • Member

Un coleg m-a rugat sa postez pentru el, inca nu si-a facut cont, dar urmeaza...si are nevoie de o informatie intre timp.

Vrea sa treaca de la medicul la care a fost repartizat, medicul nostru de familie isi are cabinetul la sediul IGPR, la un medic privat.

Prevede vreun text de lege posibilitatea aceasta?sau suntem blocatii la medicii "politistii"?

Link to comment

Eu nu am fost niciodata la coloneii, generalii si maresalii doctori ca medici de familie.Intotdeauna am avut medic civil.

Link to comment

Eu nu mai sunt inscris la medicul unitatii din 2008. Am cautat in oras un medic ce avea contract cu C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. si am completat o solicitare de a fi inscris pe lista acestuia. Am avut un show teribil cu medicul unitatii (un medic veterinar de altfel) si cu contabilul unitatii (care imi spunea ca in eventualitatea producerii unui accident soldat cu invaliditatea mea nu voi avea dreptul la pensie de invaliditate pentru ca.... atentie domnule Gadea... medicul meu de familie nu e din sistem si nu o sa-l bage nimeni in seama :ner: ) dar de atunci nu am avut nici un fel de probleme cu ei. Cand te imbolnavesti si medicul de familie iti da medical, mergi cu certificatul medical la medicul unitatii sa ia la cunostinta si apoi il duci la inspectorat si ... insanatosire grabnica. Colegii mei care sunt inscrisi la medicul unitatii au avut probleme cu acesta in sensul ca veneau cu certificat medical de la un medic specialist iar "veterinarul" unitatii in loc de X zile de medical ii "aproba" doar X-Y zile de medical, in functie de cat de bolnav ii parea lui pacientul.

Multa bafta si sanatate ca pe baza medicilor de unitate nu mai apucam multe zile.

Link to comment

zilele trecute m-am lovit de necesitatea procurarii unei "trimiteri". nefiind la curent cu "schimbarea modificarilor" sistemului medical, m-am dus la cine stiam eu ca imi este medic de familie (policlinica din cartier) unde am aflat cu surprindere ca nu mai sunt "la el", el nelucrind cu opsnajul. a clapacit prin calculatorul lui si-mi spune ca nici pe opsnaj nu apar, totusi de la policlinica de incinta a unitatii am obtinut acea trimitere.

aveti idee unde, sau cum ma pot informa despre calitatea mea de "asigurat" ?

sa am dubii ca banii retinuti nu s-au varsat in contul casei de asigurari ?

Link to comment
 • Moderator

Este foarte probabil ca banii ce ne-au fost reținuți să nu fi ajuns unde trebuie. Zilele trecute, la noi au venit niște formulare „declarație de asigurat” pe care a trebuit să le completăm cu datele de stare civilă și cu medicul de familie, codul de parafă, etc.

Oare de ce or fi fost necesare aceste formulare și de ce tocmai acum?

Poate e cineva care să ne lămurească.

Link to comment

cica ar fi vorba de reinnoirea contractelor cu opsnaj.eu cred ca multi dintre noi o sa avem surpriza de a n nu ne regasi ca fiind asigurati

stiu cazul unui coleg, care avea acasa copia contractului incheiat cu opsnaj, dar in calculator nu figura ca fiind asigurat si fost trimis de doctor acasa pentru a aduce acel contract

Link to comment

Eu am reusit in cursula cestei saptamani sa ma mut la un medic civil.procedura este relativ simpla:o adeverenta de la serv financiar de unde sa rezulte ca sunt angajat al IJP si ca platesc CAS-ul ,o cerere de transfer care am primit-o de la medicul la care m-am transferat ,si cireasa de pe coliva ...o negatie de la medicul unitatii din care faci parte .Dupa un mic circ ,cu lectii de moraliate si de devotament pentru sistemul din care fac parte etc ,acesta a binevoit sa imi imaneze negatia .Fisa medicala nu se da ,am incercat s aobtin cel putin o copie a acesteia dar nici nu a vrut sa auda .Ma rog ! Am terminat cu aroganta acestor medici veterinari de care nu am fost ajutat niciodata in 17 ani !

p.s.

Ca sa nu uit ! Completarea acelei fise pentru opsnaj care trebuie predate pana luni -te obliga sa ramai la opsnaj cel putin 6 luni .Intamplator am aflat asta de la un asistent de la cabinetul medical al unitatii .E spaima mare in randul medicilor din MAI ca pierd oamenii din sistem de care pana acum si-au batut joc .

Medicul la care te muti nu e obligat sa lucreze cu opsnajul fiindca de acum incolo banii pe care ii vom plati pt CAS vor merge in functie de ce opteaza fiecare :in cadrul MAI la OPSNAJ,la medic privat -CAS-ul .

Link to comment

Mikolae... in adevar, in momentul in care pleci de la medicul la care ai fost, nu vei primi dosarul medical. Eu cel putin, ca si tine, nu l-am primit. Am reusit sa obtin un fel de foaie in care erau trecute niste date medicale sumare, dar in nici un caz tot istoricul medical, cu analize, rezultate, investigatii, internari etc (ceea ce pe undeva e bine, ca sa fac o gluma... caci acum cativa ani, fiind internat si plictisindu-ma, am cerut un consult la psiholog... care nu a venit in ziua aia asa ca m-au bagat la psihiatru... iar spiritul meu al umorului nu a fost prea bine gustat... :ner: ).

Medicul la care te muti trebuie sa aiba contract cu OPSNAJ daca doresti sa ramai asigurat la OPSNAJ si sa beneficiezi de ce beneficii ofera asta. altfel, poti alege schimbarea casei cu CAS publica de unde esti.

Personal regret ca am schimbat medicul, asta la care sunt, nu ca ar fi un habarnist, dar are o foarte mare durere.... si o mare plinatate de el. M-am plictisit de intrebarile cand ma las de fumat, daca beau si care e viata mea sexuala. Nu am obtinut niciodata nimic de la el, nici cand aveam nevoie pe bune... asa ca am preferat, culmea, sa rezolv problemele pe cocoasa mea, la intelegere cu sefii si pe banii mei....

Link to comment

Din cate stiu eu, conform legislatiei in vigoare avem dreptul sa fim inscrisi la orice medici de familie. In lege parca e stipulat si faptul ca ne putem alege pana si casa de asigurari(la noi probabil are o obligatie angajatorul sa cotizeze la OPSNAJ). Oricum OPSNAJ-ul se subordoneaza CNAS. In ce priveste acele declaratii de asigurat ce trebuie completate daca le completati veti fi inscrisi automat la un medic din sistem(policlinici MAI)...daca va uitati cu atentie aceste declaratii se completeaza in 3 exemplare iar unul dintre ele se trimite la cabinetele MAI - DE CE SA LE TRIMITA DACA EU SUNT INSCRIS LA UN ALT MEDICA DE FAMILIE????

Link to comment

Cristian, cele 3 exemplare sunt unul pentru tine, unul pentru medicul de familie si unul pentru angajator. Daca medicul tau nu este din sistem, il duci lui.

Link to comment
 • Moderator

Nu este pentru medic. Un exemplar este pentru asigurat, unul pentru angajator și ultimul pentru casa de asigurări. Știu sigur că era menționat acest lucru pe formular.

Link to comment

merci autolycus! :good:

introcucind cnpul am aflat sec, faptul ca "persoana este asigurata".

cum, cind, ce, cine, care, cind, decind, k cind .... ciuci ..

traiasca si infloreasca, sublimul nostru sistem medical! amin ...

Link to comment
 • 1 month later...
 • 5 years later...

Salutare. Ma intereseaza procedura mutarii de la medicul unitatii la un medic de familie. Vreau sa ma mut la medicul unde este si sotia inscrisa deoarece acesta se afla in orasul unde locuim.Medicul unitatii e mult prea departe.Daca imi puteti spune in ce consta aceasta mutare ce trebuie sa cer pe unde etc. Multumesc anticipat

Link to comment
 • Marius changed the title to Se poate trece de la medicul unitatii la un medic de familie?

In primul rand, ar trebui sa vorbesti cu medicul la care vrei sa te muti. Trebuie sa fie de acord si sa poata sa te inscrie pe lista lui. După care, acesta iti va spune ce trebuie sa faci mai departe.

 

Link to comment
 • 3 weeks later...

Completezi un contract cu medicul de familie la care vrei sa te muti, semneaza inspectorul sef sau un adjunct si mergi la finaciar sa stie unde trimit banii. Eu nu mai sunt de ani de zile la medicul de la IPJ. Pe banii mei vreau sa fiu respectat.

Link to comment
 • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.