Jump to content
POLITISTI.ro

38 de angajati ai MAI nu mai au dreptul sa detina arme personale

Marius

Recommended Posts

• Moderator

38 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor nu mai au dreptul să deţină arme, iar 34 au renunţat din proprie iniţiativă, în urma controalelor declanşate după incidentul de la coaforul de la Perla, au declarat pentru NewsIn oficiali ai IGPR.

Potrivit oficialilor, la nivel naţional, au fost verifcate 3.434 de dosare ale angajaţilor MAI, iar ofiţerii de la serviciile de arme au constatat că 10 dintre cei verificaţi nu îndeplineau condiţiile medicale cerute, alţi 10 şi-au pierdut calitatea de deţinător, iar alţi 18 nu s-au prezentat pentru prelungirea autorizaţiei.

De asemenea, în timpul controalelor, 34 de angajaţi ai MAI au renunţat de bunăvoie la autorizaţiile de portarmă.

Tot la nivel naţional, au fost efectuate controale la deţinătorii civili de arme, acţiune care se va finaliza la sfârşitul lunii iunie. Până în prezent, au fost constatate 35 de infracţiuni, au fost confiscate 34 de arme şi câteva zeci de unităţi de muniţie şi au fost aplicate 457 de amenzi cu o valoare totală de 227.500 lei.

În cazul a 1.233 de posesori de arme poliţiştii au cerut anularea autorizaţiei.

Voi ati auzit de vreun coleg politist caruia sa i se fi retras dreptul de a detine arma?

Eu nu am auzit de niciun astfel de caz, probabil e vorba de alti angajati ai MAI.

• Moderator

În perioada 09.03.-15.03.2012, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin structurile teritoriale arme, explozivi, substanţe periculoase, a desfăşurat activitatea de verificare a dosarelor de autorizare aparţinând personalului M.A.I. care a obţinut drept de deţinere, port şi folosire a armelor letale, în total fiind verificate 3.434 dosare, cu următoarele rezultate:

1. 38 măsuri de anulare conform art. 45 din Legea nr. 294/2004 din care:

• - 10 prin prisma pierderii calităţii care a determinat autorizarea;
  • - 18 nu s-au prezentat în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă;
  • - 10 nu mai îndeplineau condiţiile psihologice/medicale.

2. 20 de măsuri de suspendare ( împotriva persoanelor în cauză s-a pus în mişcare urmărirea sau acţiunea penală)

3. Pe parcursul acţiunii 34 de persoane au renunţat la calitatea de deţinători de armă.

La data de 30.03.2012, a fost declanşată acţiunea privind verificarea condiţiilor de bonitate judiciară şi comportamentală a tuturor deţinătorilor de arme şi muniţii letale din România ( 86.062 deţinători care deţin în total 114.528), cu termen de finalizare 30.06.2012.

La finele anului precedent a fost finalizată activitatea de verificare a persoanelor deţinătoare de arme şi muniţii neletale cu domiciliul în municipiul Bucureşti, în cadrul căreia au fost verificate 26.145 persoane din totalul celor 27.612 deţinători legali înregistraţi la nivelul Capitalei.

Au fost constatate următoarele:

• - 35 de infracţiuni;
    • - 34 arme au fost indisponibilizate în vederea confiscării;
    • - 52 bucăţi muniţie;
    • - au fost aplicate 457 sancţiuni contravenţionale în valoare de 227.512 lei;
    • - 1.333 persoane cărora li s-au anulat autorizările;
    • - au fost luate 51 de măsuri de suspendare a autorizării.
    • Comunicatul oficial IGPR

Statistica la pct 1:

-10 primari/viceprimari revocati/demisi din functie

-18 primari/viceprimari au fost incantati de pistoalele cu bile ce li s-au oferit dar intre timp s-au plictisit de ele si nu au mai avut interes sa-si reînnoiască permisul

-10 primari/viceprimari au ajuns la o varsta la care prin simpla manevrare a acelor jucarii isi puneau viata in pericol :naughty:

• Upvote 2

"Statisticile sunt facute pentru a minti populatia, astfel incat aceasta sa creada ce se doreste"

O fraza spusa de un profesor universitar al Facultatii de Stiinte Politice din cadrul UB; fraza pe care n-am s-o uit niciodata.

Bineinteles, scuzandu-i oarecum pe statiscieni, acelasi profesor a adaugat ca fraza anterioara nu este general valabila, ci se refera la anumite momente date si la circumstante, si ma rog... la alte vrajeli.

Edited by eldoc

1.333 persoane cărora li s-au anulat autorizările;

ok, bine, bine, si cu armele din spatele celor 1333 de autorizatii ce se va intimpla, sau s-a intimplat ?

,,10 politisti au trecut in rezerva si nu si-au predat armele,,..citat din idiotul ProTv. Tembelilor, nu trebuie sa predea arma la pensionare, pentru ca nu e arma de serviciu !!!

Arcan, eu am inteles din prezentarea aluia de la P..tv, ca cei 10 si-au pierdut calitatea de politisti si de asta trebuiau sa predea armele...

Am prins din zbor mareata ,,stire,,. Asta am inteles eu.Oricum, mi-e sila tare de acesti ,,ziaristi,, imbecili, ingamfati si nesimtiti.