Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

  • Moderator

Studiind ofertele de conexiune mobila ale principalelor companii de telefonie, am vazut ca in general sunt apropiate ca pret.

Care e alegerea voastra in privinta unui serviciu de internet mobil? Ce pachete folositi sau ati folosit si de la care operator?

Link to comment
  • Member

Cosmote make the deal.

Am 3.5G tot timpul in Bucuresti, inclusiv in lift, in unele statii de metrou.

Ca idee am facut un test in 2 locuri din Buc. vs. RDS si viteza era de 2 ori mai mare la Cosmote.

Link to comment

eu am vechiul wap unilimited, de la orange de prin 2003, cand chiar era unlimited si nu ca acum unlimited dar de fapt limitat la nu stiu ce trafic lunar!

Link to comment

Personal mi-am pus o optiune care am calculat-o ca fiind cea mai ieftina. Optiunea net news (2 euro) care iti da 50 de mega si ai posibilitatea sa faci refil (sa reincarci) cu 50 de centi inca 100 de mega cat vrei tu.

Link to comment

la cosmote exista cartela frog, la care in cei 5 euro platiti lunar ai minute si mesaje in retea, nationale, cat si wap nelimitat. La cosmote e mai mica viteza decat la orange. Dar la orange e mai scump...

Link to comment

Corect zcatalin, dar wap inseamna numai pagini mobile, cum ar fi m.hotnews.ro. Tinand cont ca nu toate site-urile au pagini de mobile... nu te ajuta prea mult. Daca incerci sa intri pe un site normal ti-l arata ca pe o coloana de text.

Link to comment
  • Moderator

benkb

Ce stii, Orange-ul are vreun abonament cu trafic nelimitat de date? Eu nu am gasit nimic pe site-ul lor.

Link to comment

Mariuse, cu trafic nelimitat nu exista. Exista cu cost control, ceea ce inseamna ca ai o anumita valoare garantata la viteza mare dupa care scade viteza. Personal recomand devoratorilor de net pe mobil optiunea Net Fly, 2 GB la 10 euro iar dupa ce termini cei 2 GB primesti automat cu 50 de centi inca 50 MB. Cu 15 euro ar fi un Colibri 15 care iti da 9 GB la viteza mare iar dupa scade viteza dar nu faci cost suplimentar. Colibri acesta il poti pe orice numar de voce pe care nu ai si internet. Mi se pare extrem de mult 15 euro pentru un net mobil... da din cate vad, cam asta-i piata. Eu mai mult de 3 euro n-as da pe luna :D

Edited by benkb
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • Member

Am luat un abonament la DigiMobil, trafic nelimitat, viteza de 3-3,5G. Limita e de 5 Giga, apoi scade viteza.

Nu sunt foarte multumit in privinta semnalului foarte slab spre deloc in localitati rurale, padure, la peste.... :beer:

Link to comment

Vitezele(latimea de banda) la conexiunile GPRS,,2G,3G, HSDPA,(ca 4 G nu avem) se masoara in kb, kB si eventual in Mb.De asta eram nedumerit.Foarte multa lume confudna kilobitul [kb] cu kilobyte [kB] .Diferenta intre cele doua este ca kB este de 8 ori mai mare ca si kb. Adica 1 kB=8kb. Bitul este unitatea de masura a informatiei, dar pentru ca era nevoie de o unitate de masura a informatiei stocate, a aparut si byte. Tehnic, cand se face referire la latimea de banda (popular viteza de internet) se foloseste bitul/megabitul , iar cand se face referire la stocare , HDD, sau CD etc) se foloseste baitul/megabaitul (MByte). Astfel, spre exemplu,un CD are in 780 MB , iar o conexiune la internet...20 Mb.

:unsure:

Edited by arcan
  • Upvote 2
Link to comment

Eu am facut asa: Am sunat la Orange ca am nevoie de internet pe mobil. Mi-au zis ca ma vor suna pt o oferta in 14 zile lucratoare. Au uitat si m-au sunat dupa 21 de zile lucratoare. Mi-au facut un calcul referitor la ce am utilizat in ultimele 3 luni, neavand trafic de internet mi-au facut o oferta de 50 MB la 2 euro, eu avand un abonament de 6 euro. Le-am spus ca la oferta asta la alt operator (Cosmote) cu 6 euro si nu cu 8 euro primesc 150 MB trafic, m-au pus sa astept dupa care au revenit si m-au intrebat care ar fi nevoile mele. Le-am spus ca as avea nevoie de minim 600 MB cu gandul ca voi primi macar 400. Mi-au facut o oferta la 10,5 euro pe langa minute si sms, am prmit un 1 giga de trafic pe mobil si sunt foarte multumit. Ideea e ca nu am umbalt cu amenintari ca plec la alta retea, doar le-am spus ca au intarziat sa ma sune in rest a fost un dialog civilizat si constructiv. Sunt multumit pt ca pe telefon am setat automat optiunea de conexiune si in marea majoritate a locurilor am HSDPA. La atata trafic ma uit si la TV pe telefon.

Edited by Rusy
Link to comment

Rusy, diferenta dintre cele doua e ca oferta cu 50 mb 2 euro iti acorda posibilitate de refill, cu 50 de centi puteai activa inca 100 de MB de cate ori vroiai tu. Insa uneori nici cei de la ofertari nu prea stiu asta :D

Link to comment

De ce sa stau stresat ca imi expira MB daca pot sa am inclus in abonament atat cat cred eu ca imi e necesar?

Link to comment
  • 5 months later...

Presupun ca viitorul este mai aproape decat credem pentru ca deja dispunem de internet 4G pe teritoriul Romaniei,s-a dus cu traficul limitat,preturile extravagante si acoperire proasta. Eu am internet 4G si sunt destul de multumit. Dezavantajul este ca sunt putine terminale 4G (Iphone 5,HTC),dar va recomand si dvs abonamentele cu viteza garantata si posibilitatea de a castiga 19% din fiecare factura....

Detalii pe

Edited by Administrator
Eliminare reclamă și link
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.