-
Similar Content
-
- 0 replies
- 2,827 views
-
- 4 comments
- 1,851 views
-
Sancțiuni conducere auto cutie manuala cu permis pt automata
By mariusst,
- categorie gresita
- cutie automata
- (and 2 more)
- 1 answer
- 4,357 views
-
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
Question
motanelu
Bună ziua,
Am și eu o întrebare puțin ciudată, mai ales prin prisma faptului că nu am reușit să primesc un răspuns coerent până acum și sper că polițiștii de la P. Rutieră să-mi poată da un răspuns corect. Acum 6 ani am fost implicat într-un accident de circulație soldat cu o victimă care a necesitat întâi 50 de zile de îngrijiri medicale, iar la o a doua examinare 120 de zile, datorită unor complicații ce au necesitat o nouă operație.
Într-o primă fază am reușit să mă împac cu victima și procurorul a dat NUP, eu am primit o amendă și o suspendare de 90 de zile după care mi-am recuperat permisul. În urma celei de-a doua examinări, s-a schimbat încadrarea faptei de la vătămare corporală la vătămare corporală gravă iar legea în vigoare în 2006 nu permitea împăcarea în acest caz și oricum atitudinea victimei față de mine s-a schimbat. A început faza de urmărire penală, care, în ciuda faptului că eu am recunoscut vina, a durat 5 ani și procesul a mai durat 1 an si ceva. Eu în tot acest timp am avut permis de conducere, deoarece l-am primit la expirarea suspendării de 90 de zile, fapt cunoscut de ofițerul de poliție care a investigat cazul, de procuror și judecător. Acum că s-a terminat procesul - am primit o pedeapsă cu suspendare și nu voi face apel - urmează să-mi fie anulat permisul.
Și aici problema începe să devină ciudată: eu între timp m-am mutat în UK și am preschimbat permisul românesc cu unul britanic, find rezident aici. Cei de la DVLA - echivalentul britanic al Poliției Rutiere - au fost informați de faptul că eu sunt în proces, dar au spus că atât timp cât permisul nu este anulat/suspendat, îl vor schimba iar orice sancțiune ulterioară nu va fi luată în considerare. Ceea ce este conform cu legislația europeană în domeniu:
...preluat de la http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving/faq/index_en.htm. În cazul meu, țara de rezidență este Marea Britanie, deci permisul nu-mi va fi anulat și voi avea dreptul să conduc în toate statele membre mai puțin România.
Înțeleg că nu voi avea dreptul să conduc pe teritoriul României timp de 1 an de la definitivarea hotărârii judecătorești, dar ce se va întâmpla după aceea? Teoretic legea Română spune că va trebui să dau din nou examen pentru obținerea unui nou permis de conducere, dar eu am deja un permis de conducere emis de o autoritate străină competentă, iar aceiași lege îmi interzice obținerea unui al doilea permis de a autoritățile românești.
Va intra automat în vigoare permisul britanic?
Top Posters For This Question
17
11
9
2
Popular Days
Apr 24
32
Apr 25
10
Apr 26
4
Top Posters For This Question
motanelu 17 posts
Marius 11 posts
Catalin 9 posts
maxu08 2 posts
Popular Days
Apr 24 2012
32 posts
Apr 25 2012
10 posts
Apr 26 2012
4 posts
Popular Posts
Catalin
Unde am spus eu că cineva poate fi sancționat pe baza unei directive europene? Încearcă să și înțelegi ceea ce citești, nu de alta dar lași impresia că ne răcim gura de pomană cu tine pe aici.
Catalin
Cel care pricepe mai târziu de aici, din păcate ești tu. Nu-i nimic, mai încerc o dată ... poate avem noroc, cine știe? Tu nu ai obținut dreptul de a conduce în UK, ci doar ți-a fost recunoscut a
Cristi
Pe cuvantul tau ca politistii pot provoca probleme din cauza necunoasterii legilor europene? Pai, domnule, politistul ala nu lucreaza de capul lui, mai ales pe linia cercetarii penale, unde te incadre
45 answers to this question
Recommended Posts