Jump to content
POLITISTI.ro

Trecere de pietoni pioritate

Marius07

Recommended Posts

Buna ziua! Se da interesectia din imaginea de mai jos. Eu am verde la semafor, fac stanga pe unde e si taxiul galben,ajung la trecerea de pietoni unde si pietonii se pare ca au verde.Dau prioritate pietonilor care erau aproape de masina si dupa aceea trec,desi semaforul pietonilor era tot verde si mai erau vreo doi pietoni,dar de-abia ajunsesera pe trecere.Am procedat corect sau trebuia sa astept sa se faca rosu la pietoni? Cand trec de trecere ma uit in oglinda si vad si masina de politie stationata in spate,probabil cu radarul.Sa ma astept la vreo amenda?

Eu veneam de pe Calea Crangasi si am facut stanga pe Bd Constructorilor sa pot ajunge la piata Crangasi, pentru cine cunoaste zona.

post-5656-0-58519900-1335265502_thumb.jp

• Moderator

Trebuie sa acorzi prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare pe marcaj de pe sensul tau de mers, nu trebuie neaparat sa astepti sa se faca verde la semaforul pietonilor.

Daca ai acordat prioritate de trecere pietonilor si nu ai incalcat alte reguli de circulatie, nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Esate intr-adevar posibil sa fie verde la pietoni si la cei ce fac stanga si trebuie sa acorzi prioritate de trecere pietonilor angajati in traversarea strazii pe sensul tau de mers, dupa care sa iti continui traseul, din punctul meu de vedere nu ar trebui sa te astepti la nicio amenda.