Jump to content
POLITISTI.ro

Studii Superioare in Politia Romana


TechnoCop

Recommended Posts

Salutare tuturor membrilor . Am “studiat” ceva vreme acest forum in speranta ca voi gasi printre topicurile vechi o rezolvare cu privire la un domeniu destul de vast si anume : studiile superioare in Politia Romana. Avand in vedere ca sunt elev al SAPVLC an terminal, ma bate si pe mine gandul sa urmez o facultate si anume una de Drept. Daca sunt doritori sa imi raspunda la intrebari va rog nu ezitati :

1.Din zvonuri am auzit ca sunt facultati de drept la care poti echivala anumite materii din cadrul SAPVLC cu cele studiate in facultate. Cunoasteti asemenea facultati?

2.Ce facultati ati urmat, si in ce mod : ID sau FR?

Multumesc anticipat si profit de acest post sa urez un calduros La Multi Ani colegilor care isi sarbatoresc astazi onomastica!

Link to comment

nu am auzit de nicio facultate care sa echivaleze studiile din SAPVLC

SAPVLC are regim de postliceala nu de facultate si nu prea echivalezi studiile de postliceala cu facultatea. de aia sunt studii distincte

in schimb am auzit ca unele facultati de drept echivaleaza o parte din studiile facute si neterminate in academie. iti preia automat creditele la anumite module de la anumite discipline cu adeverinte in acest sens fara sa mai dai examen.

Link to comment

Cu aceeasi ocazie, as vrea sa rog pe oricine detine o asemenea informatie, sa ne spuna daca este posibil si inversul situatiei prezentate mai sus; si anume, se pot echivala anumite materii/cursuri in Scoala sau in Academie ?

Multumesc anticipat.

Link to comment

eldoc scoala e scoala

mergi asculti ce ti se preda, dai lucrari, iei note..... nu prea poti sari peste pasii astia. faptul ca ai niste studii poate fi un simplu avantaj pentru tine. vei sti mai mult decat ceilalti dar nu te va scuti nimeni de lucrari. in 2007 cand am terminat scoala nu avea nicio relevanta daca erai inscris sau nu la vreo facultate, daca ai terminat-o...... poate acum o fi altfel

in privinta academiei nu vreau sa ma pronunt ca nu cunosc

Link to comment
  • Member

Din cate stiu eu daca termini in momentul de fata Academia de Politie (care este de 3 ani) ca sa ti se recunoasca facultatea de drept trebuie se te inscri la o facultate unde mai dai niste examene de diferenta,si apoi faci inca un an de zile in cadrul acelei facultati.

Asadar daca ai facut Scoala de Politie nu o sa-ti recunoasca nici o facultate cursurile de acolo deoarece cum a spus nicuno1 scoala este postliceala!

Link to comment

Multumesc pentru raspunsurile oferite la intrebarea nr. 1, acelasi lucru il stiam si eu nicuno1, ca SAPVLC este postliceala si nu se pot echivala notiunile ce tin de drept la o facultate de drept, dar am vrut confirmarea altor persoane care sunt in cunostinta de cauza. Referitor la intrebarea nr. 2, nu ezitati sa raspundeti, sa oferiti posibilitati si pentru alte persoane aflate in postura mea. Numai bine

Link to comment
  • Moderator

Daca esti in activitate nu poti beneficia de concediu de studii decat daca urmezi cursurile la F.R.

Dar asta depinde si de facultatea unde vei merge, la unele facultati particulare nici nu ai nevoie de un astfel de concediu ... se dau examenele prin corespondenta (asta e un zvon, nu stiu cu siguranta, am spus si eu ce am auzit de la unul sau altu, pt ca nu am avut onoarea sa urmez cursurile unei astfel de institutii de invatamant privat).

Link to comment
  • 2 weeks later...

anumite materii studiate in facultatile de drept se echivaleaza la Academia de Politie,depinde de profesor..adica primesti la examen nota capatata la cealalta facultate,daca sunt echivalente materiile..

Edited by mars31m
Link to comment

Ma bag si eu neinvitat in discutie cu o intrebare....Ai vreun beneficiu salarial daca esti licentiat in drept ca agent de politie?

Link to comment

inainte se acorda un spor de 20 sau 25 % pentru studii superioare in domeniu,de cand cu piti-chiorii pedeleprosi nu se mai da ..acum nu am mai auzit nimic de el.cred ca a fost abrogat prin "noua" lege a salarizarii unitare.

Link to comment
  • Member

Da s-a scos sporul de studii superioare..insa au ramas pt cei care l-au avut ,introducandu-se in salariu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.