Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se poate verifica calitatea de asigurat on-line

Dan

Recommended Posts

Dane,

Ai spus perfect ,, dar se pare că C.N.A.S. a reuşit să facă ceva folositor ,, , profesionistii in bransa iti spun este doar o parere , ca SIUI-ul este un mare fas care a costat pana in prezent circa 138 mil.euro. Stiu acest lucru deoarece lucrez aprope zilnic in acest sistem ( o ajut pe sotia mea, medic de familie ) sistemul are mari erori si nu este actualizat nu in timp real cum ar fi normal, dar nici macar la 30 de zile. De exemplu bagi un pacient pe lista (il inscrii , pe baza de token-semnatura digitala, sistemul il valideaza )cu toate documentele justificative si cand il verifici in sistem nu iti apare ca asigurat, desi chiar tu te uiti ca boul la adeverinta de asigurat emisa cu [cenzurat] de Casa, stii ca tu cu manuta ta ai introdus datele si ai primit validarea, dar cand faci verificarea... surpriza persoana nu este asigurata.... nu iti spun ce scandal este la cabinet cand respectivul vrea o reteta gratuita si nu poti sa-i dai deoarece SIUI spune ca nu este asigurat iar daca eliberezi reteta vine nenea de la Casa si iti da penalizare 10% din veniturile realizate pe luna in cauza. Daca ai cateva cazuri in fiecare luna, om te-ai facut. Atata de ,, bine ,, merge acest sistem ca medicul de familie face aceeasi raportare la sfarsit de luna in trei moduri : pe suport hartie, of line pe stick de memorie si on line in SIUI .

Din cauzele mai sus enuntate (erori ale sistemului ), interogarea pe care o faci tu sa vezi daca esti asigurat nu tine loc de adeverinta de asigurat , casa nu recunoaste ca oficiala o printare a rezultatului generat, cu alte cuvinte este o joaca de-a hai sa ne facem ca sistemul este eficient.

Nu am afirmat că ţine loc de adeverinţă. Am spus că este un pas în vederea eliminării acelor adeverinţe, care fie vorba între noi generează numai birocraţie şi drumuri bătute degeaba pe la financiar. Probabil este foarte adevărat ce spui tu cu privire la erorile sistemului dar să acordăm puţin credit poate cu timpul vom intra şi noi în rândul ţărilor cu apă caldă.