Jump to content
POLITISTI.ro

Cum se poate verifica calitatea de asigurat on-line


Dan

Recommended Posts

Nu ştiu dacă este un pas în vederea eliminării acelor adeverinţe din care să reiasă calitatea de asigurat, dar se pare că C.N.A.S. a reuşit să facă ceva folositor cu o mică parte din banii care le tot intră prin conturi.

Pe site-ul Casei Naţionale de Asigurări există o aplicaţie denumită S.I.U.I. adică Sistem Informatic Unic Integrat pe a cărei platformă se găsesc un nr. de 3 căsuţe.

Prima este destinată introducerii CNP-ului persoanei, în a doua căsuţă denumită CID care reprezintă Codul de IDenitificare al asiguraţilor din SIUI-Sistemul Informatic Unic Integrat este generat automat acest cod, iar în a treia căsuţă se introduce codul din partea dreaptă a acesteia.

După introducerea tuturor acestor date apăsaţi butonul "caută".

post-335-0-65985500-1335178114_thumb.jpe

  • Upvote 9
Link to comment

Dane,

Ai spus perfect ,, dar se pare că C.N.A.S. a reuşit să facă ceva folositor ,, , profesionistii in bransa iti spun este doar o parere , ca SIUI-ul este un mare fas care a costat pana in prezent circa 138 mil.euro. Stiu acest lucru deoarece lucrez aprope zilnic in acest sistem ( o ajut pe sotia mea, medic de familie ) sistemul are mari erori si nu este actualizat nu in timp real cum ar fi normal, dar nici macar la 30 de zile. De exemplu bagi un pacient pe lista (il inscrii , pe baza de token-semnatura digitala, sistemul il valideaza )cu toate documentele justificative si cand il verifici in sistem nu iti apare ca asigurat, desi chiar tu te uiti ca boul la adeverinta de asigurat emisa cu [cenzurat] de Casa, stii ca tu cu manuta ta ai introdus datele si ai primit validarea, dar cand faci verificarea... surpriza persoana nu este asigurata.... nu iti spun ce scandal este la cabinet cand respectivul vrea o reteta gratuita si nu poti sa-i dai deoarece SIUI spune ca nu este asigurat iar daca eliberezi reteta vine nenea de la Casa si iti da penalizare 10% din veniturile realizate pe luna in cauza. Daca ai cateva cazuri in fiecare luna, om te-ai facut. Atata de ,, bine ,, merge acest sistem ca medicul de familie face aceeasi raportare la sfarsit de luna in trei moduri : pe suport hartie, of line pe stick de memorie si on line in SIUI .

Din cauzele mai sus enuntate (erori ale sistemului ), interogarea pe care o faci tu sa vezi daca esti asigurat nu tine loc de adeverinta de asigurat , casa nu recunoaste ca oficiala o printare a rezultatului generat, cu alte cuvinte este o joaca de-a hai sa ne facem ca sistemul este eficient.

Link to comment

Nu am afirmat că ţine loc de adeverinţă. Am spus că este un pas în vederea eliminării acelor adeverinţe, care fie vorba între noi generează numai birocraţie şi drumuri bătute degeaba pe la financiar. Probabil este foarte adevărat ce spui tu cu privire la erorile sistemului dar să acordăm puţin credit poate cu timpul vom intra şi noi în rândul ţărilor cu apă caldă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.