Jump to content
POLITISTI.ro

Atenție! - Zeus3 un virus sofisticat ce golește conturile prin home banking


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Dacă ai un cont la bancă şi obişnuieşti să-l gestionezi online, prin home banking, sfatul specialiștilor în securitatea online este să te abţii pentru o vreme. Cel puţin până când se va găsi un leac pentru Zeus, un troian care îţi fură toţi bani din cont fără să ştii ce te-a lovit.

Troianul Zeus3 îşi face loc pe calculatorul tău profitând de găurile de securitate din Internet Explorer şi Adobe Reader. Odată intrat, va sta cuminte până în momentul în care îţi vei accesa contul de home banking. Atunci îţi va goli contul fără măcar să bănuieşti.

Dacă eşti infectat cu Zeus3, nu îţi vei da seama că ţi-au dispărut banii din cont. Acest troian nu va modifica valoarea de bani afişată în contul de home banking. Îi va sustrage dar tu vei fi tentat să crezi că ai în continuare toţi banii la locul lor.

dangersignj.jpg

Zeus3 este cel mai sofisticat virus văzut vreodată, spun specialiştii în securitate. Vestea bună este că, acest troian va ataca doar conturile în care găseşte peste 1250 de dolari. Cei care au sume mai mici pot sta liniştiţi, cel puţin până la următoare variantă. Vestea proastă este că, la ora actuală, nu există niciun antivirus care să-l poată detecta, cu sau fără metode euristice.

Până acum, Zeus3 a reuşit să spargă peste 3000 de conturi ale unei bănci din Marea Britanie. Au fost sustraşi în total peste un milion de dolari.

Atâta vreme cât antiviruşii nu sunt capabili să-l depisteze, depinde de tine să te fereşti, în cazul în care Zeus3 va viza şi alte bănci. O măsură ar fi să dezinstalezi Adobe Reader (există şi alte programe pentru citirea PDF-urilor) şi să nu foloseşti Internet Explorer pentru online banking. Altă măsură ar fi să nu ţii în cont mai mult de 1250 de dolari. Şi poate, într-un final, se vor trezi şi producătorii de antiviruşi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.