Jump to content
POLITISTI.ro

Cum a ajuns un scms in Asociatia Politistilor Crestini


benkb

Recommended Posts

Am dat azi peste un articol care mi s-a parut interesant si m-am gandit ca poate ati vrea si unii dintre voi sa-l cititi. Nu vreau sa seman nici pe departe cu Adi Mercea :doh:

E vorba de scms Gheorghe Ştefan Şeuleanu din Cluj care povesteste cum a ajuns crestin in timp ce era in scoala de ofiteri superiori.

M-am născut într-o familie de ţărani ortodocşi din judeţul Cluj. La 6 săptămâni, am fost dus la biserică iar după ce am fost botezat mi s-a dat numele de ,,drept credincios” şi am frecventat în mod regulat biserica din localitatea Sucutard. Cu toată educaţia religioasă primită în copilărie nu am fost nici drept şi nici credincios. Am observat că nici alţi oameni, deşi se numeau creştini, nu erau nici drepţi şi nici credincioşi ci aveau doar o formă de religie.

Mai târziu am ajuns la şcoală în Cluj-Napoca. Viaţa de oraş m-a transformat într-un tânăr preocupat de distracţii, filme, discoteci, ţigări, băuturi alcoolice şi anturaje nepotrivite, distrugându-mi curăţia tinereţii. Devenisem dur, rău şi păcatul mă înfăşurase tot mai mult. Faţă de oamenii care mă cunoşteau, continuam să am o formă de religie. Frecventam Catedrala Ortodoxă din Cluj şi slujbele religioase, dar trăiam în inima mea o viaţă duplicitară.

Sufletul meu fără Dumnezeu, fără o relaţie personală cu Mântuitorul Iisus Hristos era cu adevărat … “pustiu şi gol”. Educaţia ateist – comunistă primită în anii de liceu m-a îndepărtat tot mai mult de Dumnezeu şi mă îndemna tot mai mult să-mi trăiesc tinereţea, în tot felul de distracţii şi plăceri lumeşti, „că doar …o viaţă are omul”- după cum spuneau cei cu „studii înalte”, oamenii simplii şi colegii mei.

Înlăuntrul meu aveam tot felul de întrebări, zbucium şi frământări. Aş fi vrut să fiu „curat”, dar păcatul era aşa de dulce şi mă ţinea rob. La Catedrala Ortodoxă îmi plăcea să merg când nu erau prea mulţi enoriaşi şi stăteam în faţa altarului, tot întrebându-mă în sine: „Doamne, exişti cu adevărat? Cine şi ce eşti Tu? Cine şi ce sunt eu? Conform filozofiei darviniste m-aş trage din maimuţă, alţii spun că am apărut din haos în urma unei explozii primordiale, alţii spun că din protozoare. De unde vin eu, Doamne, şi ce sunt eu, sunt doar o experienţă oarbă a întâmplării? Sunt doar hrană pentru viermi? Ce rost are viaţa aceasta? ” [...]

Edited by Cristi
Removed spam.
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Pai eu il sfatuiesc sa isi ia maul , sa isi puna strangul de gat daca are intrebari existentiale la care nu are raspuns.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Probabil că nu înțeleg eu ... dar nu văd legătura dintre muncă/job și credința fiecăruia. E mai creștin sau în alt fel dacă ține discursuri și vorbește de religie îmbrăcat în uniformă? După părerea mea se folosesc de o imagine, de uniformă și de jobul lor într-un mod deloc corect.

Convingerile religioase nu trebuie să aibă vreo legătură cu această meserie, sunt niște lucruri personale, nu de interes public.

 • Upvote 2
Link to comment

Dupa mine credinta o ai in suflet, nu o afisezi ca pe o reclama...iar faptul ca acesti oameni se folosesc de uniforma de politist, arata de fapt cat de disperati sunt in a atrage adepti...sau poate gresesc eu...

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Seulean e pocait,este ofiter la protectie interna...iar daca te prinde in offside te executa fara sa stea pe ganduri!

Edited by cipri83
Link to comment
 • 1 year later...

Seulean e pocait,este ofiter la protectie interna...iar daca te prinde in offside te executa fara sa stea pe ganduri!

Si nu este corect sa-si faca treba de politist ? Si de ce sa calci pe bec?

 • Upvote 2
 • Downvote 9
Link to comment

Sa-ti reamintim "CCD" Profilul Politistului. SFAT: citeste incet, poate asa pricepi ceva!

 

"Un politist trebuie sa aiba câte ceva din toti oamenii. Sa fie un “pacatos” si un “sfânt”, un “vagabond” si un “zeu”. Sa intre în locuri unde se comit toate pacatele lumii, dar sa nu savârseasca nici unul. Politistul este cel mai cautat, dar si cel mai putin dorit dintre oameni. Fiinta stranie careia i se spune “domnule” în fata si “câine” pe la spate. Lui i se cere sa fi atât de diplomat, încât sa poata potoli o disputa între doi indivizi, lasându-l pe fiecare dintre cei doi sa creada ca a câstigat. Daca politistul este îmbracat la “patru ace” va fi considerat “snob”, daca nu va fi un “sleampat”. Daca se poarta amabil este un “crai”, daca nu este un “necioplit”. Politistului i se cere sa lupte cu doi tipi mult mai puternici ca el, dar fara sa îsi sifoneze uniforma si fara sa foloseasca forta. Daca o încaseaza este un “fricos” si un “pampalau”, iar daca-i, scapa vreo palma vreunui agresor, este o “bruta” si un “criminal”.

Un politist trebuie sa “stie tot”, dar “sa nu spuna nimic”.

Lui i se cere sa descopere o crima pornind de la un amarât de fir de par.

Ba chiar, sa afle numele vinovatului si locul în care se ascunde.

Daca îl descopera pe ucigas, înseamna ca a avut “un noroc chior”, daca nu este un “ageamiu”.

De multe ori politistul trebuie sa ia într-o secunda, o hotarâre pentru care un avocat experimentat ar trebui sa cumpaneasca bine luni de-a rândul. Lui i se cere sa fie “expert” în mânuirea armelor de foc, dar “sa nu foloseasca prea multe cartuse pregatindu-se”. Atunci când trage, trebuie “sa nimereasca infractorul” dar fara a-i pricinui vreun rau si apoi sa dea socoteala “de ce anume a tras”.

Politistul trebuie sa lucreze zi lumina pentru a descoperi un martor care “a vazut totul”, dar care refuza“ sa îsi aminteasca”.

El scormoneste în dosare si scrie rapoarte cu scopul de a stabili o “proba infailibila” care, va fi însa distrusa sau compromisa de savantii sai confrati din justitie.

Daca este avansat în functie, înseamna ca a avut “pile”, undeva sus, daca nu, este clar ca “nu-i un bazat”. Politistul trebuie sa fie asistent social, preot , psiholog, diplomat şi moaşă comunală ….

Un dur, dar si un genteleman.

Mai presus de toate , însa, i se cere sa fie un geniu si sa aiba o “viata de familie ireprosabila“, pâna la adânci batrâneti.

Asta, evident daca din întâmplare, apuca sa traiasca, pâna îsi vede copiii mari. Acesta este succint, profilul unui om caruia cei pe care îl ajuta, rareori, îi spun Prieten."

 • Upvote 3
Link to comment

... si tocmai ACESTI oameni, nu sunt prezentati la stiri ... sa fie batuti pe umar de vre-un vremelnic sef si sa li se spuna "BRAVO BĂ, ŢINE-TOT AŞA"

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.