Jump to content
POLITISTI.ro
Marius

Val de asasinate intre clanurile mafiote in Bulgaria

Recommended Posts

Marius

Poliţia bulgară se confruntă cu un val de asasinate ale unor persoane asociate cu lumea interlopă.

În 15 zile s-au înregistrat trei crime, fără ca poliţiştii să poată da de urma ucigaşilor.  Ministrul bulgar de Interne susţine că nu se poate vorbi de o "escaladare" a asasinatelor în stil mafiot.

Ultimul asasinat a avut loc ieri, într-un cartier de locuinţe din Sofia. Omul de afaceri Vasil Lazov a fost împuşcat mortal în plină zi, lângă maşina sa, la doar câţiva metri de un loc de joacă plin de copii.

Deşi se prezenta ca un patron respectabil, Lazov avea un cazier destul de bogat: sub regimul comunist, petrecuse un an şi jumătate în închisoare pentru dare de mită, iar acum zece ani a fost din nou cercetat pentru fals în acte.

În aceeaşi situaţie era şi cealaltă victimă, Iordan Dinov, patronul unor case de pariuri sportive din sudul Bulgariei, ucis la Sofia săptămâna trecută. El fusese acuzat de pariuri ilegale, dar avocatul său spune că era nevinovat.

Cele două crime au fost precedate de asasinarea, în acelaşi stil, a unui individ mult mai dubios: Kiril Kirilov, care tocmai era judecat, împreună cu o întreagă bandă, pentru mai multe răpiri. Patru din membrii bandei au primit, de altfel, pedepse grele cu închisoarea.

Poliţiştii spun că n-au indicii că asasinatele ar fi legate, dar cunoscătorii lumii interlope sunt de altă părere.

Se pare că răfuielile sângeroase între clanurile mafiote sunt unul din motivele pentru care europenii privesc Bulgaria cu suspiciune şi amână intrarea în spaţiul Schengen.

Păreri?

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

politie slaba si mafie mai puternica decit la noi. senzatia mea este ca politia bulgara este f slaba, poate gresesc insa modul cum apari in public conteaza la aparitia tupeului mafiotilor. si in mod sigur nu s-ar fi apucat de asemenea acte daca nu ar fi convinsi ca pot fenta lejer anchetele.

Share this post


Link to post
Share on other sites
arcan

Politia slaba, mita adusa la nivel de politica de stat, legi pro infractor...cam asta e.Va suna cumva cumva cunoscuta situatia?

Eu am un deja-vu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
mihai81

Cu diferenta ca daca la noi ar incepe sa se impuste ar fi o dovada de progres.Ar insemna ca nu mai au controlul absolut si trebuie sa munceasca un pic pt. vila de la St. Tropez :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
metalu

bulgarii stiu sa-si faca curatenie in propria ograda.

si inainte de aderarea din 2007, in Bulgaria a avut loc un val de asasinate, ramse cu AN, victimele fiind interlopi

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

atit timp cit nu mor nevinovati, este ok. sunt mai putini de supravegheat :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tyropol

Interesanta ar fi aceasta varianta. ;) Un criminal care omoara criminali. Exact ca in filmul "Killer of killers 1972"

sau o varianta mai noua pe care poate o cunoasteti. serialul "Dexter"

http://www.youtube.com/watch?v=VtpydDvCsNw

Nu doresc sa mi se ridice picioarele de pe pamant, transpunand aceste filme in viata reala insa daca este posibil sa existe si acest gen de "baieti rai", eu unul le-as ura spor la munca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

Azi noapte cinci bărbaţi mascaţi, dotaţi cu arme automate, au jefuit un vehicul blindat care ar fi transportat cel puţin două milioane de leva (un milion de euro). Incidentul s-a produs pe drumul dintre oraşele Sevlievo şi Gabrovo, în centrul Bulgariei.

Maşina blindată a fost oprită de un autovehicul de teren sau un microbuz, înmatriculat în străinătate, care l-a lovit frontal. Cei cinci indivizi înarmaţi au tăiat caroseria blindată, au luat banii, au incendiat vehiculul şi au fugit cu mai multe maşini de teren.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, la locul jafului au fost trase şi focuri de armă. Membrii echipajului de securitate din vehiculul blindat, care transporta bani de la mai multe societăţi locale, sunt în stare de şoc şi nu pot fi interogaţi pentru moment.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tyropol

Deasemnea cei care au jefuit vehiculul blindat ar fi purtat veste antiglont cu inscriptia "Politia".

Personal consider ca acest lucru a fost facut de jefuitori pentru a crea o diversiune stupida pentru o perioada scurta de timp. Singurul lucru folositor la acele veste a fost probabil ca le-a acoperit o parte a corpului de eventuale proiectile si nicidecum pentru a crea impresia ca niste politisti s-au echipat in uniforma si s-au gandit ca ar fi misto in timpul liber sa fure vreo 2 milioane de leva... asa ca lipsa de ocupatie.

Edited by Tyropol

Share this post


Link to post
Share on other sites
maxu08

si daca erau politisti? :)

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tyropol

In cazul acesta au scapat de salariul de mizerie din Bulgaria. Insa probabil nu pentru mult timp. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Catalin

În Bulgaria modul de operare „Maradona” a devenit în ultimii ani, ceva banal. Îmi amintesc că au fost și români (autocare sau autoturisme) jefuite în acest mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tyropol

Pentru cine nu stie "metoda maradona " este o metoda folosita de infractori pentru a comite o infractiune sub o identitate falsa, prin deghizare sau port ale insemnelor oficiale ale institutiilor statului cu scopul de a deposeda o victima de bunuri sau valori.

Deasemenea mai exista si "tehnica maradona" folosita de escroci pentru a insela o persoana in momentul unui schimb valutar ad-hoc. In momentul schimbului de bani, escrocul scoate cateva bancnote din teancul pe care trebuie sa il dea victimei, dupa numaratoare, acesta din urma observand mult prea tarziu ca a fost inselat.

Sfatul meu OFF TOPIC: Nu acceptati sa efectuati tranzactii valutare la "colt de strada" cu persoane dubioase, fiti precauti si mergeti doar la o casa de schimb valutar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Marius

Nici noi nu suntem departe. Daca situatia economica o sa mearga tot in trendul ultimilor ani, foamea si neajunsurile o sa nasca monstri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • marius7
   By marius7
   buna seara. sa va spun povestea mea...... detin doua masini inmatriculate pe bulgaria, iar cu una dintre ele circula fratele meu. pe 20 oct 2016 l-a oprit pol. rutiera si i-a retinut talonul pe motiv ca itp-ul este expirat (acesta fiind valabil pana in data de 10-11-2016). problema este ca agentul constatator i-a retinut si actul de la itp, dar acesta, din nu stiu ce motiv spune ca nu l-a retinut dansul. eu stiu ca e vina fratelui meu( sau cel putin asa cred, ca nu cunosc prea bine legea) si acum nu am cum sa dovedesc ca masina era in regula. va rog sa ma sfatuiti ce as putea sa fac. multumesc anticipat
  • Marius
   By Marius
   TEMATICA ŞI BIBLIOGRAFIA
   recomandate la concursul de ocupare a posturilor de execuţie vacante prin trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor pentru specialitatea combatereai criminalităţii organizate.
    
   PREGĂTIRE GENERALĂ
   TEMATICA
   Drepturile și îndatoririle polițistului Protecţia informaţiilor clasificate: cadrul legal, principii, definiţii, obligaţii, răspunderi, sancţiuni; Activitatea de emitere şi  primire a documentelor clasificate; Protecţia informaţiilor secrete de serviciu: clasificarea, declasificarea şi măsurile minime de protecţie; regulile generale de evidenţă, întocmire, păstrare, procesare, multiplicare, manipulare, transport, transmitere şi distrugere; Obiectivele specifice pentru îndeplinirea obiectivului general privind Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate, transfrontaliere şi terorismului , conform Strategiei Naționale de Ordine și Siguranță Publică 2015 – 2020; Cooperarea polițienească internațională. Organizarea, funcţionarea şi competenţa D.I.I.C.O.T. Criminalitatea organizată; BIBLIOGRAFIE
   Legea nr.218/2002, privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române; Legea nr. 360/2002, privind Statutul Poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 182/2002 privind protecția informațiilor clasificate; HG 585/13.06.2002 pentru aprobarea standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate din Romania; HG 781/25.07.2002 privind protecția informațiilor clasificate secret de serviciu; Strategia Națională de Ordine și Siguranță Publică 2015 – 2020; Convenţia de aplicare a acordului SCHENGEN; Sistemul informatic SCHENGEN (SIS); Manualul SCHENGEN de cooperare; Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 508/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea DIICOT, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 39/2003 privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate;  
   PREGĂTIRE DE SPECIALITATE
   I. PE LINIE ANTIDROG
   TEMATICA:
   Sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional;  Substanţe aflate sub control naţional, droguri şi precursori; Metode de documentare a infracţiunilor de trafic de droguri şi precursori; Mãsuri specifice de prevenire şi combatere a criminalitãţii organizate la nivel naţional şi internaţional; Prevederile Codului Penal şi ale Codul de Procedură Penală aplicabile în activitatea  de prevenire şi combatere a traficului şi consumului ilicit de droguri; Strategia Naţională Antidrog 2013-2020 – principii, obiective generale şi specifice privind reducerea ofertei, obiective generale şi specifice privind cooperarea internaţională; Problematica Schengen.  BIBLIOGRAFIE
   Legea nr. 143 din 26 iulie 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri cu modificãrile şi completãrile ulterioare; Legea nr. 522 din 24 noiembrie 2004, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143 din 26 iulie 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri; Legea nr.186 din 13 iunie 2007 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 121/2006 privind regimul juridic al precursorilor de droguri; Legea nr.339 din 29 noiembrie 2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope cu modificările şi completările ulterioare; Ordonanaţa de Urgenţã nr. 121 din 21 decembrie 2006, privind regimul juridic al precursorilor de droguri cu modificările şi completările ulterioare; Hotãrârea nr. 860 din 28 iulie 2005, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 143 din 26 iulie 2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri cu modificãrile şi completãrile ulterioare; Legea nr. 194 din 7 noiembrie 2011, republicată privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive; Hotãrârea nr.1915 din 22 decembrie 2006, pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope; Hotărarea nr.784 din 9 octombrie 2013 privind aprobarea Strategiei Naţionale Antidrog 2013-2020 şi a Planului de Acţiune în perioada 2013-2016 pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2013-2020. II. PE LINIA COMBATERII CRIMINALITĂŢII INFORMATICE
   TEMATICĂ
   Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice; Fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice; Infracţiunea de pornografie infantilă prin sisteme informatice; Falsul informatic; Efectuarea percheziţiilor în sistemele informatice (reglementări şi procedură); Metode speciale de supraveghere sau cercetare; Supravegherea tehnica; Conservarea datelor informatice; Competenţa în investigarea infracţiunilor cu mijloace de plată electronică; Folosirea de investigatori sub acoperire în domeniul combaterii criminalităţii informatice (reglementări şi procedură); Obligaţiile furnizorilor de servicii informatice, răspundere şi definiţii; Cunostinţe IT: securitatea reţelelor, serverelor web, firewall şi VPN, standarde şi protocoale de securitate, securitatea în sistemele de operare, managementul securităţii în sistemele informatice şi securitatea în Internet, Microsoft Office, aplicaţii pentru baze de date, componente hardware si software şi navigare Internet; Elementele de siguranţă şi datele conţinute de mijloacele de plată electronică; BIBLIOGRAFIE
   Legea 235/2015 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vieții private; Documentaţia emisă de companiile de carduri şi băncile emitente (open source); Documentaţie privind securitate si tehnologii Internet, hardware/software IT, utilizare şi operare pe calculator (open source); III. PE LINIA COMBATERII TRAFICULUI DE PERSOANE
   1.TRAFICUL DE PERSOANE ŞI DE MINORI
   TEMATICA
   Cerințele necesare existenței infracțiunii de trafic de persoane; Riscuri și vulnerabilități asociate fenomenului trafic de persoane; Modalități de exploatare a victimelor traficului de persoane; Protecţia victimelor traficului de fiinţe umane. Modalităţi, legislaţie în vigoare; Diferenţe dintre traficul de persoane şi traficul de migranţi; Obiectivele reducerii impactului şi dimensiunilor traficului de persoane la nivel naţional. BIBLIOGRAFIE
   Codul penal CAP. VII Traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile Hotărârea nr.1142/2012 privind aprobarea Strategiei nationale impotriva traficului de persoane pentru perioada 2012-2016 si a Planului national de actiune 2015-2016 pentru implementarea Strategiei nationale impotriva traficului de persoane pentru perioada 2012-2016, actualizată; Legea nr.565/2002 – Ratificarea convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, a Protocolului privind traficul de persoane; Legea nr.678/2001 privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane, cu modificările şi completările ulterioare; Hotărârea Guvernului nr.299/2003 privind metodologia de aplicare a Legii nr.678/2001 pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, actualizată; Legea nr.211/2004- privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infractiunilor; Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu  modificările şi completările ulterioare; Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.26/1997 cu privire la protecţia copilului aflat în dificultate, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr.95/2006 - Titlul VI – privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Analize privind victimele traficului de persoane – website Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane; Hotărîrea Guvernului nr.299/2003 privind metodologia de aplicare a Legii nr.678/2001 pentru prevenirea şi combaterea traficului de persoane, actualizată; Ordinul nr. 335/2007  pentru aprobarea Mecanismului naţional de identificare şi referire a victimelor traficului de persoane. 2. TRAFICUL DE MIGRANŢI 
   TEMATICA
   Prevederi legislative privind limitarea şi stoparea traficului de migranți; Caracteristici și tendințe ale fenomenului trafic de migranţi; Poziționarea geografică a României pe rutele de migrație ilegală; Rute și şi mijloace de deplasare utilizate; Moduri de operare folosite de traficanții de migranți; Riscuri și vulnerabilități asociate migrației ilegale, respectiv traficului de migranți. BIBLIOGRAFIE
   Codul penal CAP. II Infracţiuni privind frontiera de stat Hotărârea nr. 780/2015 pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2015-2018 şi a Planului de acţiune pe anul 2015 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2015-2018; O.U.G. nr.105/2001, privind frontiera de stat a Romaniei, cu modificările și completările ulterioare; Legea nr.243/2002 pentru aprobarea O.U.G. nr.105/2001, privind frontiera de stat a Romaniei, actualizată; HOTĂRÂRE nr. 780 din 23 septembrie 2015 pentru aprobarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2015-2018 şi a Planului de acţiune pe anul 2015 pentru implementarea Strategiei naţionale privind imigraţia pentru perioada 2015-2018. IV. PE LINIA COMBATERII FINANȚĂRII TERORISMULUI ȘI SPĂLĂRII BANILOR 
   1. INVESTIGAREA  TERORISMULUI
   TEMATICĂ
   Protecţia informaţiilor clasificate: cadrul legal, principii, definiţii, obligaţii, răspunderi, sancţiuni; Activitatea de emitere şi  primire a documentelor clasificate; Protecţia informaţiilor secrete de serviciu: clasificarea, declasificarea şi măsurile minime de protecţie; regulile generale de evidenţă, întocmire, păstrare, procesare, multiplicare, manipulare, transport, transmitere şi distrugere; Siguranţa naţională a României; Prevenirea şi combaterea terorismului; Regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare; Organizarea şi funcţionarea D.I.I.C.O.T; Criminalitatea organizată; Exportul şi importul de produse strategice; Achiziţii şi livrări intracomunitare;  Cooperarea poliţienească şi judiciară internaţională; Organizarea, funcţionarea şi competenţa D.I.I.C.O.T. BIBLIOGRAFIE
   Legea 51/1991, privind siguranţa naţională a României; Legea 535/2004, privind prevenirea şi combaterea terorismului; Legea 111/1996, privind desfăşurarea în siguranţă a activităţilor nucleare, republicată şi modificată; OUG 129/2006, privind regimul de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare; Legea nr. 595/2004 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/1999 privind regimul exporturilor şi importurilor de produse strategice; Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României; Regulamentul de aplicare al Codului Vamal; HG nr. 924/2007 pentru aprobarea Listei cuprinzând  produsele militare supuse regimului de control al exporturilor, importurilor şi altor operaţiuni; Regulamentul (CE) NR. 394/2006 al consiliului din 27. 02. 2006 de modificare si actualizare a Regulamentului (CE) nr. 1334/2000 de instituire a unui regim comunitar de control al exporturilor de produse şi tehnologii cu dublă utilizare; Dispoziţia I.G.P.R. nr. 176 / 2005 privind activităţi executate de Poliţia Română, pe linie de combaterea terorismului; 2. PE LINIA COMBATERII SPĂLĂRII BANILOR ŞI A MACROCRIMINALITĂŢII DIN PIAŢA FINANCIARĂ
   TEMATICĂ
   Prevenirea si sancționarea spălării banilor;  Prevenire și combaterea infracţiunilor de: abuzul de încredere prin fraudarea creditorilor (art. 239 N.C.P.), bancrută simplă (art. 240 N.C.P.), bancrută frauduloasă (art. 241 N.C.P.), gestiune frauduloasă (art. 242 N.C.P.), înșelăciune (art. 244 N.C.P.), înșelăciune privind asigurările (art. 245N.C.P.)  deturnarea licitațiilor publice (art.246 N.C.P.), dacă aceste infracțiuni au fost săvârșite în condițiile art.12 din Legea 508/2004 cu modificările și completările ulterioare, și anume au intrat în scopul unui grup infracțional organizat și indiferent de numărul infracțiunilor concurente în cauză, s-a produs o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a sumei de 500.000 euro; Prevenire și combaterea  infracțiunilor de delapidare (faptă prev. și ped. de art. 295 N.C.P.) și deturnare de fonduri (faptă prev. și ped. de art. 307 N.C.P.), dacă aceste infracțiuni au fost săvârșite în condițiile art.12 din Legea 508/2004 cu modificările și completările ulterioare, și anume au intrat în scopul unui grup infracțional organizat și indiferent de numărul infracțiunilor concurente în cauză, s-a produs o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a sumei de 500.000 euro; Prevenire și combaterea infracţiunii de concurenţă neloială (Legea 11/1991), dacă acestă infracțiune a fost săvârșită în condițiile art.12 din Legea 508/2004 cu modificările și completările ulterioare, și anume a intrat în scopul unui grup infracțional organizat; Prevenire și combaterea infracțiunilor din piața de capital (Legea 297/2004), dacă aceste infracțiuni sunt de competența Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, și anume au intrat în scopul unui grup infracțional organizat; Prevenire și combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală (Legea 241/2005), dacă aceste infracțiuni au fost săvârșite în condițiile art.12 din Legea 508/2004 cu modificările și completările ulterioare,  și anume au intrat în scopul unui grup infracțional organizat și indiferent de numărul infracțiunilor concurente în cauză, s-a produs o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 500.000 euro; Prevenire și combaterea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de Codul Vamal (Legea nr.86/2006), dacă aceste infracțiuni au fost săvârșite în condițiile art.12 din Legea 508/2004 cu modificările și completările ulterioare,  și anume au intrat în scopul unui grup infracțional organizat; Cooperarea poliţienească şi judiciară internaţională. BIBLIOGRAFIE
   Legea 656/2002 pentru prevenirea si sancționarea spălării banilor, cu modificările şi completările ulterioare; Legea 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare; H.G. nr. 707/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;  Legea 82/1991 – legea contabilităţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; Legea nr. 28 din 16 martie 2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în vederea îmbunătăţirii activităţii de valorificare a bunurilor sechestrate sau, după caz, intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului; 3. PE LINIA COMBATERII FALSULUI DE MONEDĂ
   TEMATICA
   Prevederile Codului Penal şi ale Codul de Procedură Penală aplicabile în activitatea  de prevenire şi combatere a falsului de monedă;( art. 310, 313, 314, 315, 316) Criminalitatea organizată; Organizarea DIICOT în materie de prevenire şi combatere a falsului de monedă. Reglementări internaţionale în domeniul falsului de monedă şi europene pentru protecţia monedei EURO; Organizarea şi funcţionarea regimului valutar în România şi a asigurării autenticităţii bancnotelor EURO. BIBLOGRAFIE
   Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal, cu modificările şi completările ulterioare (Partea specială, Titlul VI, Cap. I, art. 310, 313, 314, 315, 316); Legea 312/2004 privind statutul Băncii Naţionale a României, cu modificările şi completările ulterioare; Convenţia internaţională privind stoparea falsificării de monedă, semnată  la Geneva la 20 aprilie 1929; Regulamentul Consiliului Uniunii Europene nr. 1338/2001 de definire a măsurilor necesare protecţiei monedei euro împotriva falsificării, cu amendamentele ulterioare; NOTĂ: ACTELE NORMATIVE VOR FI STUDIATE ÎN FORMA ACTUALIZATĂ, ÎN VIGOARE LA DATA DE 08.02.2016. 
  • Buli
   By Buli
   Am cumparat recent un autoturism care a fost radiat in Bulgaria. 
   Ce pot face pentru a reînmatricula masina (tot in Bulgaria, avand in vedere taxele de aici) ? Ce acte imi trebuie? Mai trebuie platita alta taxa in afara de cea pentru inmatriculare?
   Am auzit ca ar trebui sa o duc la Sofia pentru un test care m-ar costa cu tot cu platforma 300€ ( 200€ testul) .
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.