Jump to content
POLITISTI.ro

Val de asasinate intre clanurile mafiote in Bulgaria


Recommended Posts

  • Moderator

Poliţia bulgară se confruntă cu un val de asasinate ale unor persoane asociate cu lumea interlopă.

În 15 zile s-au înregistrat trei crime, fără ca poliţiştii să poată da de urma ucigaşilor.  Ministrul bulgar de Interne susţine că nu se poate vorbi de o "escaladare" a asasinatelor în stil mafiot.

Ultimul asasinat a avut loc ieri, într-un cartier de locuinţe din Sofia. Omul de afaceri Vasil Lazov a fost împuşcat mortal în plină zi, lângă maşina sa, la doar câţiva metri de un loc de joacă plin de copii.

Deşi se prezenta ca un patron respectabil, Lazov avea un cazier destul de bogat: sub regimul comunist, petrecuse un an şi jumătate în închisoare pentru dare de mită, iar acum zece ani a fost din nou cercetat pentru fals în acte.

În aceeaşi situaţie era şi cealaltă victimă, Iordan Dinov, patronul unor case de pariuri sportive din sudul Bulgariei, ucis la Sofia săptămâna trecută. El fusese acuzat de pariuri ilegale, dar avocatul său spune că era nevinovat.

Cele două crime au fost precedate de asasinarea, în acelaşi stil, a unui individ mult mai dubios: Kiril Kirilov, care tocmai era judecat, împreună cu o întreagă bandă, pentru mai multe răpiri. Patru din membrii bandei au primit, de altfel, pedepse grele cu închisoarea.

Poliţiştii spun că n-au indicii că asasinatele ar fi legate, dar cunoscătorii lumii interlope sunt de altă părere.

Se pare că răfuielile sângeroase între clanurile mafiote sunt unul din motivele pentru care europenii privesc Bulgaria cu suspiciune şi amână intrarea în spaţiul Schengen.

Păreri?

Link to comment

politie slaba si mafie mai puternica decit la noi. senzatia mea este ca politia bulgara este f slaba, poate gresesc insa modul cum apari in public conteaza la aparitia tupeului mafiotilor. si in mod sigur nu s-ar fi apucat de asemenea acte daca nu ar fi convinsi ca pot fenta lejer anchetele.

Link to comment

Politia slaba, mita adusa la nivel de politica de stat, legi pro infractor...cam asta e.Va suna cumva cumva cunoscuta situatia?

Eu am un deja-vu...

Link to comment

Cu diferenta ca daca la noi ar incepe sa se impuste ar fi o dovada de progres.Ar insemna ca nu mai au controlul absolut si trebuie sa munceasca un pic pt. vila de la St. Tropez :P

Link to comment

bulgarii stiu sa-si faca curatenie in propria ograda.

si inainte de aderarea din 2007, in Bulgaria a avut loc un val de asasinate, ramse cu AN, victimele fiind interlopi

Link to comment

Interesanta ar fi aceasta varianta. ;) Un criminal care omoara criminali. Exact ca in filmul "Killer of killers 1972"

sau o varianta mai noua pe care poate o cunoasteti. serialul "Dexter"

http://www.youtube.com/watch?v=VtpydDvCsNw

Nu doresc sa mi se ridice picioarele de pe pamant, transpunand aceste filme in viata reala insa daca este posibil sa existe si acest gen de "baieti rai", eu unul le-as ura spor la munca.

Link to comment
  • Moderator

Azi noapte cinci bărbaţi mascaţi, dotaţi cu arme automate, au jefuit un vehicul blindat care ar fi transportat cel puţin două milioane de leva (un milion de euro). Incidentul s-a produs pe drumul dintre oraşele Sevlievo şi Gabrovo, în centrul Bulgariei.

Maşina blindată a fost oprită de un autovehicul de teren sau un microbuz, înmatriculat în străinătate, care l-a lovit frontal. Cei cinci indivizi înarmaţi au tăiat caroseria blindată, au luat banii, au incendiat vehiculul şi au fugit cu mai multe maşini de teren.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, la locul jafului au fost trase şi focuri de armă. Membrii echipajului de securitate din vehiculul blindat, care transporta bani de la mai multe societăţi locale, sunt în stare de şoc şi nu pot fi interogaţi pentru moment.

Link to comment

Deasemnea cei care au jefuit vehiculul blindat ar fi purtat veste antiglont cu inscriptia "Politia".

Personal consider ca acest lucru a fost facut de jefuitori pentru a crea o diversiune stupida pentru o perioada scurta de timp. Singurul lucru folositor la acele veste a fost probabil ca le-a acoperit o parte a corpului de eventuale proiectile si nicidecum pentru a crea impresia ca niste politisti s-au echipat in uniforma si s-au gandit ca ar fi misto in timpul liber sa fure vreo 2 milioane de leva... asa ca lipsa de ocupatie.

Edited by Tyropol
Link to comment
  • Moderator

În Bulgaria modul de operare „Maradona” a devenit în ultimii ani, ceva banal. Îmi amintesc că au fost și români (autocare sau autoturisme) jefuite în acest mod.

Link to comment

Pentru cine nu stie "metoda maradona " este o metoda folosita de infractori pentru a comite o infractiune sub o identitate falsa, prin deghizare sau port ale insemnelor oficiale ale institutiilor statului cu scopul de a deposeda o victima de bunuri sau valori.

Deasemenea mai exista si "tehnica maradona" folosita de escroci pentru a insela o persoana in momentul unui schimb valutar ad-hoc. In momentul schimbului de bani, escrocul scoate cateva bancnote din teancul pe care trebuie sa il dea victimei, dupa numaratoare, acesta din urma observand mult prea tarziu ca a fost inselat.

Sfatul meu OFF TOPIC: Nu acceptati sa efectuati tranzactii valutare la "colt de strada" cu persoane dubioase, fiti precauti si mergeti doar la o casa de schimb valutar.

Link to comment
  • Moderator

Nici noi nu suntem departe. Daca situatia economica o sa mearga tot in trendul ultimilor ani, foamea si neajunsurile o sa nasca monstri.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.