Jump to content
POLITISTI.ro

Noul aparat radar Trafistar SR590 - monitorizeaza 22 de vehicule simultan


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Radarul Trafistar SR590 poate înregistra 22 de maşini, pe patru benizi în ambele sensuri şi pe o distanţă de 500 de metri. Actualele radare fixe pot înregistra doar două sau trei maşini simultan, aflate pe două benzi de circulaţie.

superradartrafistarsr59.jpg

Costă 65.000 de euro și nu înregistrează doar excesul de viteză, sistemul poate fi setat să detecteze încă alte zece încălcări ale legislației rutiere în zona unde este instalat, cum ar fi pătrunderea în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, încălcarea marcajului longitudinal, depășirea coloanei sau efectuarea manevrei de întoarcere într-o zonă interzisă și altele. Beneficiază de o tehnologie a armatei elveţiene şi folosește două camere de luat vederi, una de mare precizie, ce înregistrează cu şase frame-uri (cadre) pe secundă, cu ajutorul căreia filmează abaterea de la regulile rutiere, iar a doua cameră este una normală cu ajutorul căreia fotografiază șoferul.

Pentru moment radarul este testat în Elveția în regiunea Genevei și începând cu anul 2011 va fi oprerațional 100%.

superradartrafistarsr59.jpg

Link to comment

Poate masura si distana dintre vehicule.

Poate unii nu stiti, pe autostrazi sunt acele semne in forma de V si trebuie pastrata acea distanta intre vehicule.

Mai bine luau 200 din astea in loc de 450 Logan Breack, puturoase si perfect vizibile, aceste radare vor fi montate si autospeciale Audi neinscriptionate, nu sunt doar fixe.

Link to comment
  • Moderator

Depinde de cum se va reglementa problema parteneriatelor dintre primării și firmele cu multe „succesuri” pe la licitațiile statului. Iar dacă se va reglementa legal și bineînțeles foarte convenabil pentru acești privați cu multe „succesuri” în a se abona la supt bani publici, cu siguranță vor apărea mai repede decât ne așteptăm noi.

Toată cheia e la profitul pe care legislația îl va permite pentru firmele private. :clip:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.