Jump to content
POLITISTI.ro

Pot sa conduc in cazul in care mi-am pierdut permisul de conducere?

Postare recomandată

Publicat

salut! am si eu o intrebare la care as dori urgent sa imi raspundeti!! pot sa conduc in cazul in care mi-am pierdut permisul? eu stiu ca se poate verifica prin statie ca esti in regula in cazul in care te opreste, dar daca ma insel si comit vreo infractiune?! sa-mi raspunda cineva sincer si merg pe incredere. multumesc anticipat!!

Publicat

Poti sa conduci ,dar in cazul in care o sa fii oprit de un echipaj de politie o sa fii sanctionat contraventional pentru lipsa documentelor

Publicat

@Jasmina: multumesc foarte mult pentru informatie! nu te supara, inca ceva... cum o sa fiu sanctionat? am inteles ca amenda este 40 RON... adevarat?

Publicat

art 35 alin 1 oug 195/2002 rmc e cadru legal.Primesti 6 pct amenda=420 lei amenda

• Membru
Publicat

Clar este ca trebuie sa te duci sa soliciti eliberarea unui nou permis de conducere, pe motivul pierderii. Nu te costa o caruta de bani, chiar pana in 50 de lei daca stau bine sa ma gandesc, iar pana ti se elibereaza unul nou, iti vor da dovada cu drept de circulatie 15 zile, permisul urmand a-ti fi trimis prin posta acasa. Pentru asta, trebuie sa te adresezi Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule din judetul unde l-ai obtinut.

O seara placuta.

• Moderator
Publicat

Fapta este prev. de ART. 35 alin. 2 si ART. 101 alin. 1 pct. 18 din OUG 195 din 2002 actualizata

• Displace 3
  • Membru
Publicat

Mai bine zis: prevazuta de art.147 alin.1 din H.G.1391/2006 si sanctionata de art.101 alin.1 pct.18 din O.U.G. 195/2002, 6 - 8 puncte amenda.

La art.35 alin.2 se sanctioneaza refuzul de a inmana documentele politistului rutier.

• Apreciez 4

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.